Ankie Broekers-Knol, uw nieuwe staatsterrorist deportatiezaken

Opinie, gepost door: Joke Kaviaar op 11/06/2019 06:11:51

Mag ik me even voorstellen? Vanaf vandaag, 11 juni 2019, ben ik uw nieuwe staatsterrorist in deportatiezaken. Mijn naam is Ankie Broekers-Knol. Ik was tot gisteren voorzitter van de Eerste Kamer. Ons land is bij mij in goede handen. Ik zal korte metten maken met vluchtelingen.


Kijk! Ik heb een lintje!

Samen met mevrouw Aly van Berckel, hoofd van de IND, die tegenwoordig de discretionaire bevoegdheid heeft, zijn wij de poortwachters en de grensbewakers voor de boreale wereld, pardon, van Neederland. En tegelijk breken wij, geslaagde witte carrièrevrouwen, met succes door het glazen plafond! Ik word vast nog wel eens minister president!
Ik zal niet pardonneren. Ik zal afmaken waar mijn voorgangers aan begonnen zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over cijfers die niet kloppen. Ik zal u eerlijk voorhouden hoe gevaarlijk wij die vluchtelingen vinden. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over weglopende kinderen. En er worden geen vluchtelingen meer van schepen gehaald, zoals mijn voorganger al beloofde. Laat ze maar dobberen op de Middellandse Zee.
We kijken vooruit. We zien de voorbeelden van geslaagd immigratiebeleid om ons heen. We kijken voor de betere deportatiepolitiek naar Duitsland, waar onlangs een omstreden uitzetwet is aangenomen. We kijken naar het succes van Denemarken, waar zelfs een linkse regering de fascistische migratiepolitiek overneemt. Het gaat de goede kant op. We kijken naar Italie, dat schepen van mensensmokkelende hulpverleners uit de haven weert en in beslag laat nemen en het aandurft mensen te vervolgen. We kijken naar Frankrijk, dat vluchtelingen in Calais en hun helpers laat zien waar het voor staat. Vrijheid, gelijkheid, broederschap! Voor het eigen volk! Hulp aan vluchtelingen is echt niet meer van deze tijd, ook hier zien we een toonvoorbeeld van harde aanpak. Het moet uit zijn met de fluwelen handschoenen. Aan de slag! Anders verliezen we onze kiezers aan Thierry Baudet of Geert Wilders. We moeten hen de wind uit de zeilen nemen. We moeten het ook durven zeggen. Want wij van de VVD, wij zijn het echte law & order, wij hebben de ware VOC en WIC mentaliteit. We zitten er niet mee dat door toedoen van Fort Europa mensen in erbarmelijke concentratiekampen in Libië zitten en daar tot slaaf worden gemaakt, verkracht, gemarteld en vermoord. Deden wij vroeger zelf ook en daar mogen we best trots op zijn. Het heeft ons land groot gemaakt. De ware handelsgeest, dat zijn wij.

U kunt gerust zijn. Ik heb ruime politieke en juridische ervaring. Ik heb postacademische cursussen voor de IND verzorgd. Ik ben lid geweest van de commissie voor Immigratie en Asiel en JBZ-Raad. En ik heb een lintje! Jawel! Ik ben Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, het is maar even dat u het weet. Deportatiepolitiek en op Europees niveau dealtjes sluiten met dictatoriale regimes van landen op het
Afrikaans continent, daar draai ik mijn hand niet voor om. We hebben het nodig. We zien de nieuwe vluchtelingenstromen uit Soedan al aankomen. Maar ook daarheen deporteren we al zo lang. Laat ze daar blijven! We zullen streng en onrechtvaardig zijn. We zullen kinderen en gezinnen blijven deporteren, ook naar landen als Afghanistan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
En nu kan het wel zijn dat een stelletje advocaten vinden dat het internationaal strafhof de EU lidstaten Italie, Duitsland en Frankrijk moet gaan vervolgen voor de doden in de Middellandse Zee, maar wij staan pal achter dat beleid. Grensagentschap Frontex moet die landen nog meer gaan helpen de grenzen goed af te sluiten. We kijken ook naar de Verenigde Staten, waar het begin van de muur in de steigers staat. De rest komt er ook nog wel. Goed voorbeeld! We zien ook steeds meer dat vluchtelingen proberen de Noordzee over te steken. We halen er steeds meer van de schepen in de Rotterdamse haven af. Kosten noch moeite zullen worden gespaard onze grenzen te bewaken. De IND heeft een inhaalslag te maken. Afwijzen of assimileren. Dat wordt het motto. En dan doorpakken. Opsluiten wie weg moet. Daar hebben we een groot detentiecentrum in Rotterdam voor en we zullen niet aarzelen het te gebruiken. Het is wel de bedoeling dat beleid ook uitgevoerd wordt, zonder dat ambtenaren dwarsliggen, of erger nog: burgers.
Van 1 t/m 4 augustus is er een No Border Kamp ergens in Zuid-Holland, heb ik begrepen. Mijn grootste uitdaging is het om krepeerbeleid te verkopen aan het publiek. Maar ik heb er alle vertrouwen in, met mijn jarenlange ervaring als voorzitster van de Eerste Kamer, dat het gaat lukken. Vanaf vandaag, 11 juni 2019, ben ik uw nieuwe staatsterrorist in deportatiezaken. Mijn naam is Ankie Broekers-Knol.

Joke Kaviaar, 11 juni 2019


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech