In herdenking voor de slachtoffers van de aanslag in Suruç - Hun strijd, onze strijd; Internationale Solidariteit!

Nieuws, gepost door: bron: Anarchist Black Cross Nijmegen op 23/07/2019 07:10:45

Wanneer: 23/07/2019 - 09:13

In juli 2015, werden 33 revolutionairen vermoord door de [Turkse] staat en ISIS in de Turkse stad Suruç*. Om de vermoorde revolutionairen te herdenken en hun strijd levend te houden, werd er [in Turkije] door verschillende jeugdorganisaties, waaronder de anarchistische jeugd, opgeroepen tot een herdenking in Istanboel en Ankara. Op het tijdstip van de aanval 4-jaar geleden, waren er herdenkingen bij de graven van onze kameraden. Onze vermoorde kameraden zijn met een reden naar Suruç afgereisd; en wij zullen hun weg voltooien.


Om 18.00 verzamelde verschillende jeugdorganisaties, diegene die zich solidair verklaren met de strijd samen met de families van hun die vermoord zijn in de wijk Kadıköy in Istanbul. Tijdens de demonstratie waren er speeches van diegene die de aanval mee hebben gemaakt en de families van onze gevallen kameraden. Ook al zijn ze vermoord door ISIS en de Staat en zijn ze niet meer onder ons, tijdens de demonstraties werd duidelijk dat hun ideeën en hun revolutionaire strijd voortleeft.

De onrechtvaardigheid, de onderdrukking en het geweld van het bloedbad in Suruç, werd door de staat voortgezet tegen diegene die bijeenkwamen om de aanval te herdenken. Na de sit-in in Istanboel wou de groep lopen maar werd aangevallen door de moordmachine van de staat, de politie. In Ankara werden ook door verschillende jeugdorganisaties, waaronder Karala, herdenkingen georganiseerd. Ook in Ankara werd de herdenking door de politie aangevallen. Diegene die de straten niet verlieten, toonden dat de strijd om gerechtigheid voor Suruç niet zonder slag of stoot kan worden beëindigd. In Ankara zijn 8 revolutionairen van hun vrijheid beroofd.

Kadıköy is een Barricade

Degenen die de revolutionairen dwongen terug te stappen met hun aanvallen, detenties en intimidatie zagen opnieuw dat Kadıköy de barricade van de revolutionairen is. Het geweld van de politie en diegene die de woede van de revolutionairen wil onderdrukken werd beantwoord door het opwerpen van barricaden in de straten van Kadıköy. Met slogans, barricades en de reactie op de smeris, werd duidelijk dat Kadıköy wederom de plek van strijd en verzet is. Opnieuw lieten we in de straten en pleinen van Kadıköy zien dat de strijd van de 33 kameraden en vrienden onze strijd is. De smeris heeft 20 revolutionairen van hun vrijheid beroofd, waaronder 3 revolutionairen van de anarchistische jeugd.

Het gevecht van de 33 anarchisten en socialistische revolutionairen vermoord in Suruç is ons gevecht. De droom van revolutie kan niet worden
gestopt met bommen, detentie en intimidatie. Hun strijd is onze strijd; een strijd die we niet gewonnen geven.

Vrij vertaald uit het Turks naar het Nederlands van; https://anarsistfaaliyet.org/sokak/kavganiz-kavgamizdir-kavgamizda-surecek

* In de zomer van 2015 reisde een groep jongeren van verschillende organisaties, waaronder ook van de anarchistische organisatie DAF, naar Suruç af om vanuit daar ondersteuning te bieden voor de wederopbouw van Kobanî in Rojava. Er vielen 33 doden en 104 gewonden bij de aanslag.

Tags: anarchisme rojava turkije


Wie: 
nn

Since last week Turkey is deploying large amounts of military forces along the border with Rojava. There is a threat of imminent attack; primarily around Kobanê, Tell Abyad and Serêkaniyê. We as Tekoşîna Anarşîst are ready to stand shoulder to shoulder with SDF and YPG/J in defense of Rojava.
https://twitter.com/TA_Anarsist/status/1153361834516332544Wie: 
nn

Aanvullende foto's bij het artikel:

Foto: 


Wie: 
nn

All over Rojava people are angry but also ready to defend. We have just taken part in a motorcade in the city of Derik. Against the Turkish aggression on Northeast Syria and occupation of the free mountains in Northern Iraq.
https://twitter.com/CommuneInt/status/1154100548930433024


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech