Leuzen tegen gentrificatie in de Boekhorststraat, Den Haag

Hier kun je discussieren over Leuzen tegen gentrificatie in de Boekhorststraat, Den Haag.
Het proces van gentrificatie ontrolt zich in de Boekhorststraat net zo als op vele andere plekken. Armere delen van de stad krijgen zogenaamd een update. Bijvoorbeeld door kunstenaars en hippe popup stores te gebruiken om vervolgens een ander publiek met meer geld aan te trekken. Hierna volgt de bouw van luxe appartementen om zo rijke mensen te vestigen in de buurt. Zo worden de bewoners van de buurt langzaam de buurt uitgeduwd zodat er maximaal winst gemaakt kan worden op zoiets als een dak boven je hoofd.

Het is een schoolvoorbeeld van hoe kapitalisme werkt. Altijd de winst boven de mens. Nadat bijna elk aspect van ons leven verworden is tot de slavernij van het kapitalisme valt nu ook de stad ten prooi aan winstbeluste geldwolven van projectontwikkelaars, makelaars, politici en andere uitbuiters.

De stad is van ons omdat we willen leven. Het is tijd om het kapitalisme en hun handlangers te vermorzelen omdat ze ons in elk aspect proberen te knechten en aan te vallen.

Bron: https://autonomendenhaag.wordpress.com


Dus jullie willen bepalen

Dus jullie willen bepalen waar iemand wel en niet mag gaan wonen. Wat is hierbij het verschil met mensen die bijvoorbeeld geen vluchtelingen in de wijk willen omdat deze er zogenoemd niet thuis horen?
Mensen die er dus bijvoorbeeld zelf voor kiezen om beide te werken en hierdoor meer te besteden hebben, zijn dan ineens niet meer welkom in een wijk. Wat een uitgesproken achterlijke gedachte. En dan wel een grote mond hebben over “ geen grenzen” “ niemand is illegaal” “ iedereen is overal welkom” en ga zo maar door. Hier komt dus duidelijk de haat naar voren van deze personen tegen een ieder die niet in hun eigen wereldje thuis hoort.

Trol voedertijd

Er is natuurlijk gewoon een groot probleem, met huisvesting.

vele huizen staan leeg, terwijl er enorme woningnood is. Woningbouw speculanten, misbruiken dit gegeven

Zij maken misbruik van het feit, dat iedereen een huis(je) nodig heeft !

Er is een noodzaak. Het is net een beetje als met water. Als ik een monopolie op water heb, heb ik macht over jou

Als ik alle huizen heb, heb ik macht over jouw. Je mag immers niet wild kamperen ofzo, dus je moet wel een huis.

Wat deze gentrificatie doet, is dat het financiële belangen voor menselijke belangen stelt. Het sloopt wijken, waar mensen relatief goedkoop konden wonen. Mensen als jij en ik , die niet bergen met geld verdienen. Maar de spculanten zijn verslaafd aan geld en willen meer, meer, meer, meer,meer, meer, meer, meer

Dus maken ze zo'n wijk dan tot een dure wijk, waar ze meer aan kunnen verdienen

Speculanten kopen ook panden op, om ze leeg te laten staan, voor enorm hoge bedragen. Dit, omdat hun pand dan op de lange termijn meer waard wordt. Zoals we allemaal weten, zijn deze mensen compleet antisociaal.

Dit soort praktijken, zijn een( legale ) aanval,op mensen en hun huisvesting . Dus reageren ze kwaad, op deze manier

Wat verwacht je dan?

Deze actie gaat niet over wie waar mag wonen. Maar dát we überhaupt willen kunnen wonen. Wat in deze tijd min of meer onmogelijk is gemaakt, door de vrienden van Rutte

Goei actie. Ga door.

Goei actie. Ga door. Natuurlijk is er een (enorm) verschil tussen protesteren tegen het feit dat kapitaal de huizenmarkt domineert en de indeling van buurten, en het buiten houden van bevolkingsgroepen, dat weet die eerste reaguurder best. Donder maar op met je 'hard werken' want dat laatste doen arme mensen nog wel het meest, en die worden er juist uitgeknepen doordat rijke stinkers er geld uit willen slaan.

Ik denk dat je toch even

Ik denk dat je toch even langs de oogarts moet, want in de eerste reactie staat niets over dat "arme" mensen niet hard zouden werken. Blijkbaar is dat vooroordeel bij jou wel aanwezig ?

Er staat dat stellen waarbij beide personen werken, meer hebben te besteden, waarvoor zij blijkbaar ook een keuze hebben gemaakt. dit maakt deze personen blijkbaar in de ogen van anderen (lees de opsteller van het originele stuk) afwijkend en dus niet thuis horend in deze wijk.

Dat is in mijn ogen dus zeer kwalijk. Zoals aangegeven dienen ook de z.g. Yuppen een woning te hebben. En met deze, zoals door jou ook aangegeven schaarste, hebben zij ook weinig keuze in de locatie.

Daar komt natuurlijk ook nog bij dat deze kopers niet het beleid hebben gemaakt. dit doet de vaak "linkse" politiek die hiermee hun eigen "pret ideeën" gaat betalen. zo zijn de originele bouwkosten van het megalomane nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui van 177 miljoen al met 31 miljoen extra gestegen. Dit geld moet natuurlijk wel weer worden opgebracht door de burgers van Den Haag en zal wel voor een groot deel komen uit de zaken van de projectontwikkelaars die dit dan weer met extra winst op de kopers verhalen.

kapitaal varkens, zuigen bloed

Ja, dat 'hard werken' slaat nergens op

Ik ken jongens, die panden erfde van hun ouders. Tientallen panden, die ze nu verhuren en dat noemen ze dan 'hun werk'.

Hier halen ze tienduizenden mee binnen, per maand.

Hard werken ? Het enige wat ze doen, is de hele dag netflix kijken, hamburgers eten en aan hun pik trekken, als ik het zo zou mogen zeggen. Moddervet zijn ze en ze hebben nog nooit één spier ingespannen, of een hersencel geactiveerd.

Ook ken ik mensen, die ZES dagen in de week, keihard werken. Als bijvoorbeeld schoenmaker. Deze mensen kunnen net niet rondkomen.

Volgens de dikke VVD jongen, die alles van mama kreeg, is de schoenmaker : heel lui en moet hij aan het werk gezet worden

Zie hier, de middeleeuwen in de 21ste eeuw.

Flikker op met je hard werken. Wiens werk ? Het werk van kinderen, in sweatshops, die je uitbuit, met je domme varkenskop

Ja inderdaad, daarin

Ja inderdaad, daarin verschillen we van mening. Niet alleen vind ik dat 'yuppen' geen huizen zouden mogen hebben (en zeker niet in volksbuurten waar ze alles kapot maken met hun yogamatjeswinkels en sushiebars), maar yuppen hoeven zelfs geen leven te hebben. Weg met die uitvreters.

irrelevant

Gaat het je nou om 'de yuppen' en hun leefstijl?

Of is het probleem de verdrukking van de lagere en middeninkomens ?

Yoga en sushi , lijken mij irrelevant

Dat je buurtkroeg wordt

Dat je buurtkroeg wordt overgenomen door een baardige mijnheer die alleen maar smerige krankzinnig dure biertjes verkoopt.

hipsters

ja, maar mij lijkt behuizing een groter probleem, dan een of andere hipster, die dure bieren verkoopt

Het punt is meer, er is woningnood én alles staat leeg en een paar ratten vullen hun zakken

Die hipster zit ook in de tang. Het verschil is alleen, hipsters wíllen in de tang zitten

ojee het raakt nu ook de middenklasse

‘Huurhuizen worden handelswaar van internationale financiële elite’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoogleraar-saskia-sassen-hu...

Ja het zijn allemaal

Ja het zijn allemaal vervelende geintroduceerde Yuppen die ze de steden willen laten overnemen en die hoge huren kunnen betalen.
En als jij dan nog op het bankje gaat zitten waar je altijd zat roepen ze gelijk de handhaving of de politie.
Het zijn voor de gentrificatie en de globale economie ingehuurde verraders!
Tot niemand er meer tegen kan want er is nauwelijks meer te leven in de steden door dat gedoe!
Nee dan kan je beter genoeg rellen tot die yuppen niet meer durven te blijven.

Hoe zien de heren en dames

Hoe zien de heren en dames krakers/anarchisten hun positie in het gentrificatie proces met hun sociale centra? Vraag ik voor een vriend.

smaak

Ik kwam nooit bij die sociale centra, weetje. Die gekraakte dingen

Máár, dat is slechts persoonlijke voorkeur/smaak. Ik vind het wel goed dat ze er zijn/waren

Het idee van kraken op zich, is heel goed natuurlijk

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech