Solidariteit met Griekenland

Hier kun je discussieren over Solidariteit met Griekenland.
Eind augustus is de Griekse nieuwe recht neo-liberale regering begonnen met het beleid wat past in hun ideologie,
in dit artikel staat het uitgelegd en een oproep tot solidariteit.
Op 14 september hebben we een banner gemaakt en zijn we samen gaan staan om morele steun te bieden aan de mensen in Griekenland die lijden onder het nieuwe beleid


Rosa de Foc : autonomus,

Rosa de Foc : autonomus, self-managed collective Exarcheia " We are vigilant and active in the struggle against drugs and drug dealing around the area of Exarchia as well as against the possibility of this happening inside the movement. " Ik durf zonder de details te weten te stellen dat ze daar mee meer bereiken dan politie en justitie want je kent de resultaten van de war on drugs ook in Nederland. Die krakers zijn ingevoerd in hoe het er aan toe gaat in de buurt informeel hebben daar ook wat meer goodwill bij de bevolking dan de autoriteiten alleen daar mee al hebben ze een voorsprong op de politie. De vraag moet dan ook zijn wat het betekend voor drugs criminelen als de politie hun " orde " in feite de " orde " van drugs criminelen weer heeft hersteld. Het antwoord lijkt me duidelijk.
Het blijkt maar weer : Anarchisme is orde en de " orde " van de gevestigde macht chaos waar het recht van de sterkste heerst.

nn

Mee eens, Raymond, in grote lijnen

Drugs was een beetje de doodsteek, voor de kraakbeweging in de 80's, in Holland. Heb ik weleens vernomen, van een insider.

Allemaal leuk en aardig, een lijntje hier, een lijntje daar. Maar, je betaald altijd de prijs. Mensen veranderen ervan, worden agressief, raken verslaafd. Vastgoedmagnaten, als de lachende derde

Dapper dat die Grieken hier tegenop treden , ik heb de beelden gezien. Ik zou het niet durven.

Aan de andere kant denk ik alleen ook. Anarchisme gaat over vrijheid. Als jij coke snuift, dan is dat toch een beetje je eigen zaak. Of niet ? De vrijheid, om jezelf naar de tering te werken.

Zou het niet beter zijn, als anarchisten elkaar ervan weerhouden, door op elkaar in te praten, het te bespreken en mensen die verslaafd zijn, eruit te flikkeren ? Ik kende ook een anarchist die snoof. Dat vind ik zeker geen goede zaak en erg labiel van hem. Aan de andere kant, ik ga hem niet vertellen, dat hij geen zakje coke mag kopen, bij een dealertje ergens. Ik heb er zelf ook altijd zo'n hekel aan, als mensen gaan vertellen wat ik 'zou moeten doen'

Lastig

Raymond.., Waar the fuck heb

Raymond..,

Waar the fuck heb je het over...? Het gaat hier over een wijk in Athene waar de politie/griekse machthebbers met man en macht de kraakpanden (zolang hun financiele middelen dit toestaan) probeert te ontruimen. Een wijk waarin maffia (en in griekenland is een deel van de maffia de politie) heroine vekoopt, mensen uitbuit voor prostitutie en mensen afperst. Die prostituees zijn voornamelijk jonge heroine verslaafde vrouwen en minderjarige vluchtelingen die in handen van mensensmokkelaars zijn gevallen. De anarchisten in deze wijk 'ruimen op', en ja, hebben dus zeker macht. De macht om die dealers en pooiers en ander 'tuig' hun 'handel' ongedaan te maken.

Iets wat in Exarchiea, in Athene, in Griekenland en op veel en veel meer plaatsen in de wereld hard nodig is.

Als je ooit door de straten van Exarchiea zal lopen en merkt hoe sterk de solidariteid van de 'normale' burger of 'normale' naar de lokale Anarchisten is weet je wel beter.

Ik heb een lange periode in Exarchiea gewoond, en geloof me, als je ziet wat daar snachts op straat gebeurt.. Dan is er niks meer en minder mogelijk om vanuit humaan en Anarchistisch oogpunt in te grijpen in de shit die daar gebeurt en de lokale dealers/pooiers die daar hun kansen proberen te grijpen. Een probleem wat zich in heel Athene voor doet maar in Exarchiea in grote maten een mindere kans krijgt.

En verder, redelijk wat Griekse Anarchisten roken wel eens een joint. Wiet roken is veel en veel meer 'sociaal geaccepteerd' in Griekenland dan in nederland. In Griekenland vind je 80 jaar oude vrouwen die een joint opsteken de normaalste zaak van de wereld vinden en 1 op de 5 dorpelingen heeft wel eens een wietplantje in hun tuin gehad.
Speed en coke is iets wat je in de Anarchistisch scene absoluut niet gaat vinden. De punks snuiven niet, de krakers snuiven niet. De enige die die shit dealen en snuiven zijn de gouden dagenraad onder toeziend, goedgekeuren en afbetaald oog van de politie. Diezelfde gouden dagenraad die trouwens aandelen heeft gekocht in de griekse politie toen de crisis kwam, en de politie in Griekenland een (per aandeel koopbaare) commerciele instelling werd.

Leuke comment Raymond en Nagayoshi.. (sorry te lange naam, ben het kwijt) maar jullie zin off-topic en lullen uit jullie nek en Raymond je bent niks meer dan een spuit-elf of een reaguurder op.. hoe heet die kut website ook al weer.. pownieuws..?

mijn snor en ik, we zijn de beste vrienden

beste nn

Familie van nn ?

omg, sommige mensen zeggen, dat als je de naam van een buitenlander niet kan uitspreken, of die moeite niet doet, dat zoiets racisme is. omg. Ik ga dit doorgeven aan de social justice snowflakes ! Je gaat een anarcho boete krijgen

Maar, dat vind ik niet hoor. Anyway

Ik zie dat jij meer weet over Griekenland en de exarchia , dan ik

Ik snap heel goed dat men optreed tegen criminaliteit en prostitutie ( prostitutie, die in 99 procent van de gevallen uitbuiting is, maar dat zal ik wel weer niet mogen zeggen, of denken, als man zijnde)

Ik vind het dan ook goed en dapper, van de anarchisten daar

Aan de andere kant, je snapt mijn punt toch wel ? Wanneer moet je ingrijpen ? Wanneer is het zelfbescherming en wanneer wordt het betutteling ?

Wat je over wiet zegt. Zo onschuldig is wiet niet hoor. Geloof die sprookjes niet, zo 'soft' is die drugs niet. Ook wiet heeft een vernietigende invloed, op mensen én bewegingen.

Dat de solidariteit tussen anarchisten en burgers groot is, in Griekenland, vind ik ook een goede zaak. Daar kunnen 'we' hier van leren

Gast.. Je hebt geen flauw

Gast..

Je hebt geen flauw idee waarover je lult. Over drugsproblematiek en betutteling lullen over de situatie in Griekenland, en daar verbanden in trekken. Jij zit veilig achter je toetensenbord, in een veilig land.
Hier word je niet overhoop gestoken omdat fascisten je opwachten buiten jou woning, omdat je de verkeerde wijk in loopt met het verkeede t-shirt aan, omdat je naar huis gaat vanaf een kraakpand waar een politieke avond is georganiseerd, of een punk concert. Hier denk je niet na over welke wijken je per definitie moet vermijden. Hier word je niet half dood geslagen door de politie omdat ze weer 'zo'n linkse rakker' van de straat hebben geplukt. En trouwends, als je een mes op je keel krijgt heb je nog geluk in Athene, het hand net zo goed een pistool kunnen zijn.
Hier verhuis je niet naar een ander appartament -die je sowiezo niet kan betalen- omdat de gouden dagenraad jou woonadres heeft achterhaald en je in jou eigen huis PER DIRECT niet meer veilig bent.. Hier kraak je geen panden echter en alleen voor een politiek dagprogramma maar woont er niet omdat de inval van een anti-terrorisme eenheid van de staat te groot is. Denk aan de ontruiming van Villa Amalia, en Orfanatorfeo.

Sorry nagayoshi... (wat was het ook al weer..?), jij bent hier veilig om achter je toetsenbord een conclusie te trekken en een mening te hebben over situaties die jij (waarschijnlijk/mogelijk) niet mee hebt gemaakt en nooit mee zal maken.

of...;

Ik nodig je uit een maandje of wat naar Athene te gaan. Als je een manier vind om mij 'veilig' op dit sociale netwerk te contacteren, dan heb ik een slaapplek in 3 verschillende wijken in Athene voor je. Anarcho-tourism (ja zo noemen de locals westerse 'anarchisten' daar) gegarandeerd, en met hartelijk ontvangst van lokale goede vrienden die ik heb in Athene.

Ik daag je uit. Daarna hoor ik graag over jou oordeel.

To be continued...

sensai Nagokashimimatasutu

Beste nn

:)

u hoeft niet boos op mij te worden. Zoals ik je al eerder zij, jij weet veel meer over Griekenland dan ik.

Ik geloof alles wat je zegt, over de situatie daar. De pre burgeroorlog/burgeroorlog situatie daar, waar we in de media geen reet over horen.

En ja, de gouden dageraad is erg bedreigend, eng. En ik bewonder de mensen die daar tegen op durven te treden. Begrijp nayakosakimakshimi niet verkeerd

u moet wel weten. Ook Nederland is een shithole geworden. Financiële problemen, we hebben het allemaal. VVD zit in het zadel en de 'ondernemers' knijpen mensen tot de laatste druppel uit. Dat is ook geweld, maar institutioneel, sluimerend geweld.

Ik ben relatief veilig in Nederland, maar ik voel mij niet echt veilig in NL. Er sluimert hier geweld op de achtergrond. Er broeit hier van alles. Dagelijkse opstootjes op mijn werk. Misschien ben ik een zachtgekookt ei, maar zo ervaar ik het wel.

Ik dacht slechts na over drugs en anarchisme, in het algemeen, snap je ? In Griekeland is het nu natuurlijk een andere situatie, maar vanuit anarchistische theorie, is drugs niet 'verboden'

Begrijp je boy niet verkeerd. Het was slechts een balletje opwerpen, gedachte experiment

Als jij veel hebt meegemaakt in Griekenland, dan moet je er misschien eens iets over schrijven, in de BDO

Athens is the place to be

Sensatiezoekers kunnen ook aan een elastiek van een brug springen, dat is ook heeeeeeel spannend. Nu nog even op zoek naar een goedkope vliegticket.
Wat ontzettend hardcore!

En daarnaast, Raymond is als

En daarnaast, Raymond is als een zeemeeuw; schijt alles onder en vliegt dan snel weg.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech