Tractortuig: Rij Schiphol plat, dan heb je wat!

Hier kun je discussieren over Tractortuig: Rij Schiphol plat, dan heb je wat!.
Vandaag: vuilgebekte mannen op tractoren. Een van hen met een confederate vlag aan de hooibalen bevestigd. Je weet wel, die van de zuidelijke slavendrijvers van de VS. Hollands glorie met als aanvoerders Mark van den Oever, oprichter van de Farmers Defense Force, opgericht na de stalbezetting eerder dit jaar, een knokploeg, en nertsenfokker Mischa Bouwer. Hoe durft zo iemand zich boer te noemen?! Ze werden door Geert minder-minder Wilders toegesproken (‘onze helden’). Zijn steun werd met applaus begroet. Op twitter deden Thierry boreaal Baudet (klimaatontkenner nr. 1 die wetenschap voor geloof uitmaakt) en Joost schedelmeter Nieuwmoller (‘minder groenlinksers’) mee met het toejuichen. Het is wel weer duidelijk uit welke hoek de wind van klimaatvernietiging waait. De hele meute trok vandaag met tractoren naar Den Haag en kreeg meer media-aandacht dan de veel massalere klimaatstakingdemo van afgelopen vrijdag. Met liveblogs en extra journaaluitzendingen kunnen die arme ‘boeren’ rekenen op hun steun. Gewoon, omdat ze een grote bek en vooral tractor hebben, hekken omver kunnen rijden, en omdat de idylle dat zij ‘ons eten verzorgen’ nog altijd leeft. We moeten dus rekening met ze houden, zo denkt men daar in Den Haag, en dus capituleert men alvast voor de chantage. Minister Schouten: "Zolang ik minister ben, komt er geen halvering van de veestapel." Zulke ferme uitspraken zul je over de klimaatcrisis niet horen.

‘Ons’ eten. Dat zijn de dieren die in stallen gepropt, vetgemest en mishandeld worden om op zeer jonge leeftijd op transport gezet te worden naar de slacht. Dat eten, dan zijn koeien die door kunstmatige inseminatie verkracht worden, de kalfjes dan na de geboorte weggehaald en in krappe kooien of kratten gehouden, zodat wij de melk kunnen drinken, ‘onze’ melk. Dat eten van ‘ons’, dat zijn de kippen die tientallen eieren per dag leggen terwijl ze dat normaal in een jaar zouden doen. Die beesten zijn in no-time uitgeput en kunnen dan nog vanaf het spit onze magen nog een laatste keer vullen. Dat eten, dat zijn de hanen die eenmaal uit het ei door de hakselaar worden vermalen omdat zij geen eieren kunnen leggen. Collatoral damage, zeg maar. Het zijn varkens die vastgeklemd in kooien hun biggen moeten voeden, die in het slachthuis levend in kokend water worden gegooid. Dat is ‘ons’ eten. Dat maakt de daders van al deze martelingen niet tot boeren maar tot niets ontziende ondernemers. Daar zou een echte boer die het land bewerkt zich van moeten distantiëren. Door met hen op te trekken legitimeert hij hen als ‘boer’.

Eerder dit jaar werd een stal van een van die ondernemers bezet, zoals ik al even aanstipte, in Boxtel. Zich presenterend als klein boertje klaagde de man steen en been en het was zo zielig voor de dieren, want stress in de stallen met die activisten. En o ja, de activisten zouden besmettelijke ziekten meenemen. In werkelijkheid was deze boer een grote ondernemer de al meermalen in het nieuws was geweest vanwege wantoestanden in de stallen. En in werkelijkheid zaten er rustige activisten in die stal, die voorzorgen tegen besmetting hadden genomen, anders dan de daarna binnenstampende politie. En terwijl de activisten vreedzaam de actie een hele dag volhielden en tot terroristen en volksvijanden werden gebombardeerd, stonden collega’s van deze ‘boer’ buiten varkensvlees op de barbecue te braden en gooiden auto’s van activisten om. Bijna de hele tweede kamer riep op tot harde straffen. Voor de activisten… Later publiceerde Animal Rights nog wat feiten over deze ‘boer’ en zijn imperium: “Iedereen moet maar voor zichzelf bepalen of wat er deze week in Boxtel gebeurde in verhouding staat tot deze waslijst aan misstanden en het ongelofelijke dierenleed dat ze vertegenwoordigen.” 

Toen vorige week de commissie Remkes met het advies kwam onder meer ‘de veehouderij te saneren’, met name vervuilende bedrijven bij naastgelegen natuurgebieden, was de wereld voor de dierenbeulen te klein. Eerder had D66 al geopperd de ‘veestapel te halveren’. Daar moest nu maar eens tegen geprotesteerd worden, want kijk: Schiphol mag wel! Wat mij betreft mag Schiphol samen met deze hele ‘boeren’business in zijn geheel van de kaart geveegd worden, dus jaloerse ondernemers op je tractoren: rij schiphol plat, dan heb je wat! En het klimaat ook. Doe iets nuttigs met die tanks van jullie. Tenslotte: een paar hekkies op het Malieveld zijn ook geen probleem. Jammer genoeg echter gaat het de boeren niet om het klimaat, maar om hun eigen business. Een business die met ingang van vandaag omgezet moet worden tot biologische landbouw. Dat is pas eten. Eten zoals verbouwd wordt in de Lutkemeerpolder. Eten dat gezond is en biologisch geteeld. Dat is pas eten. Maar zie je de boeren daar de bouw van een volkomen nutteloos bedrijventerrein tegenhouden met hun trekkers? Nope. Dat is zeker niet ‘ons’ eten?

Tegen de tijd dat je dit leest, zijn de boeren met hun trekkers onderweg naar hun bedrijven. Op naar de volgende stalbrand. Op 12 oktober wordt er een laatste poging gedaan om de Lutkemeerpolder te behouden. Tegelijk is er een mars Stop de Stalbranden. Ik zeg: dierenbeulen, begin maar met afbreken en verbouwen nu het nog kan. Jullie tijdperk loopt ten einde. En anders de planeet wel.

Joke Kaviaar, 1 oktober 2019


Het grote verschil

Het grote verschil tussen de boeren en de klimaatactivisten is de achterliggende boodschap en de gevolgen voor de 'gewone' burger. De boeren faciliteren de levensstijl van veel mensen door middel van vlees. Iets wat deel uitmaakt van hun leven. Een broodje kroket, een biefstuk, een kipsaté of een hamlap. De barbecue met bier en verkoold kadaver. De klimaatactivisten bekritiseren die levensstijl en willen maatregelen die paal en perk stellen aan dat leven door mensen te overtuigen minder vlees te eten omdat dat om verschillende redenen het beste is.

Het is voor veel mensen prettiger om achter een zaak te staan die je in staat stelt om het oude te bewaren dan achter een zaak te staan die je wijst op verspilling en die een bepaalde mate van zelfopoffering van je vraagt. Een zaak die zekerheden onzeker maakt. Rechts framet elke demonstratie vervolgens en maakt de inspanning belachelijk door de klimaatactivisten te 'betrappen' in de rij bij de mcDonalds. De activisten die een broodje falafel halen zijn niet interessant want het bevestigt hun frame niet. Powned heeft gisteren weer twee debiele filmpjes gemaakt. Eentje met boeren die geheel in VVD traditie 'normaal doen' en eentje met een handjevol activisten die niet normaal doen (volgens de verslaggever). De boeren krijgen geen enkele kritische vraag behalve bevestigende vragen over de onredelijke en wereldvreemde activisten, en de activisten krijgen de ene onredelijke vraag na de andere voor hun kiezen.

De intrinsieke motivatie van mensen is het in stand houden van het oude en helaas vinden ze onder andere daarom de boeren veel sympathieker dan Greta en -om in hun woorden te spreken- de klimaatgekkies.

c

mooi verwoord zaqwsx

Pownews is daar heel schadelijk in.

pownews :

Links is agressief en heeft nog nooit een punt gehad

rechts is HEEL NORMAALLLL!!!!!! NORRRRMAALLLLLL!!!! HENK EN INGRID, NORMÁÁLLL

Het punt is een beetje, ik snap best dat mensen gehecht zijn aan vlees. Ik snap dat ze het eten
en ik zeg niet dat ze 'kwaadaardig' zijn, als ze het eten en/of aten. Uiteindelijk is het je eigen keuze. Iets dat altijd een gewoonte was, iets dat bij je identiteit past, stoot je niet zomaar af.

Wat wel gewoon waar is, punt 1 je hebt vlees niet écht nodig. Punt 2 , we moeten gewoon snel stoppen met de bio-industrie, of
we nou willen of niet, er is geen keuze. Of ik vlees nou lekker vind of niet, ik kán het niet meer eten. Er is geen alternatief.

We zouden al een heel eind zijn, als vlees bijvoorbeeld niet 1 euro per kilo is, maar 20 euro per kilo. Wat het ook zou moeten kosten, als die dieren niet massaal vernacheld werden.

Het is jammer, dat we niets anders horen dan de POWNEWS propaganda. Pownews is zogenaamd 'een rebelse zender', maar eigenlijk verwoorden zij een standaard mening. Een standaard VVD/FVD, 'normale', 'gezonde', boreale Hollandse polder mening.

Dat is het hypocriete aan die media. Zogenaamd oppositie zijn, terwijl je gewoon een VVD buikspreekpop bent.

dierenactivisten

Ook hier lees ik weer de stelling dat boeren dieronvriendelijk zijn. De dieren zit opgepropt in hokken. Volgens mij zijn ze nu al op zoek naar nieuwe actiepunten :( Hoe komt het dat dieren in hokken zitten? Juist, door deze fijne regering. Ze mogen niet meer naar buiten in veel gevallen.

ja

Beste Erna

laten we wel eerlijk zijn. Dieren zitten in hokken, omdat dat meer winst oplevert. Ik kan één varken per hok hebben, of zestig varkens per hok. Dat is één keer honderd euro verdienen ( ik weet niet wat die dieren opleveren) of zestig keer honderd euro verdienen....

Winst, de zucht naar winst, dat is het fundament van dit systeem, dit economische systeem. Je wilt niet 20000 omzetten, maar 30000, omdat de concurrent al 25000 omzet en de concurrent kan jou anders weg concurreren. Dus wat doe je, je zorgt dat je 30000 maakt. En wat betekend dit voor die dieren?

Ja, dat ze mishandeld worden. Want laten we eerlijk zijn, varken en koeien, worden niet goed behandeld....

Of je nou vegetarier ben, carnivoor, of veganist, een ding staat voorrop. In de bio-industrie gebeuren hele rare dingen. Ik heb het zelf gezien. Honderden varkens in één hok, opgefokt, vol van doodsangst...En dat is dan geen dierenmishandeling ?

Als ik mijn hond schop, ben ik strafbaar. Als ik tweeduizend biggen de doodsangst in jaag en kapot maak, dan ben ik niet strafbaar ? Zie hier 'het recht'.

Tuurlijk mishandel je dieren, Erna en zoals ik al eerder zei, ik neem het je niet eens per se kwalijk, want ja, zo werkt de maatschappij nou eenmaal. Jullie zijn ook een radertje in het geheel, slechts één radertje, in een perverse machine.

Maar laten we wel eerlijk zijn. Er gebeuren dingen, die niet kunnen. Dieren horen te scharrelen. Als je vlees etc, moet je duur vlees eten, of geen vlees. Je bakje kip moet 8 euro kosten, niet 0,95 cent. Er zijn varkensboeren, die een hele modderpoel voor hun varkens hebben, die de dieren vrijuit laten lopen. Dat is al een heel ander verhaal. Wat mij betreft dan.

En dat hebben mensen er wel voor over. Mensen betalen wel een tientje voor hun vlees. En anders maar niet.
Die kant moeten we op.

Bij de LIDL kun je

Bij de LIDL kun je haanburgers krijgen. Die zijn niet door de versnipperaar gegaan.

Lekker met een paar flesjes

Lekker met een paar flesjes Oetinger erbij!

Joke wordt op haar wenken bedient

‘Boeren willen 29 oktober Schiphol bezetten’
Boeren zouden dinsdag 29 oktober Schiphol willen bezetten. Een bericht over deze nieuwe protestactie gaat volgens RTV Drenthe rond in verschillende WhatsApp-groepen met boeren.
https://www.parool.nl/nederland/boeren-willen-29-oktober-schiphol-bezett...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech