Wat Rutte wil: nieuwe Gouden Eeuw, nieuwe mensenhandel

Hier kun je discussieren over Wat Rutte wil: nieuwe Gouden Eeuw, nieuwe mensenhandel.
foto: JP Coen van zijn sokkel. Nu Rutte nog!

Niks nieuws onder de zon. Dit was 13 september dit jaar, drie weken geleden. In 2015 pleitte hij ook al voor terugkeer naar de ‘sfeer van de Gouden Eeuw’. Wat Rutte bedoelt met die nieuwe Gouden Eeuw is een nieuwe eeuw van economische voorspoed voor het Neerlands Welvaren, met alles wat daarbij hoort: het creëren van een rechteloze groep mensen die door iedereen uitgebuit kunnen worden. Alsof dat ooit is opgehouden trouwens. Het is allemaal mogelijk dankzij jaren van crepeerbeleid door zijn VVD in collaboratie met eender welke andere regerende partij. Een beleid van naar onderen trappen en zorgen dat daaronder ook weer naar onderen wordt getrapt terwijl je zelf de moraalridder uithangt. Zo kan het dat op dit moment nog altijd groepen illegaal gemaakten door Amsterdam zwerven, getuige verslagen van de humanitaire groep ‘Family on a mission’ op facebook. Je hoort er niks van, maar de nood is hoog en groeit nu het kouder en natter wordt. Slapen op straat, voedsel bijeen zien te schrapen, en dan ten lange leste toch maar weer een pand kraken voor onderdak. Daar hebben Rutte en zijn handlangers natuurlijk ook een mening over. Crimineel! Ontruimen! En snel graag! Liever de leegstand, dat levert tenminste geld op! De grootste misdadigers van dit land weten altijd precies aan te wijzen wie er volgens hen ‘crimineel’ zijn: degenen die ze de grond in willen stampen. Dat is de ware VOC mentaliteit!

Wat heen en weer scrollen op de facebookpage van Ruttes partij leert dat er ook stevig wordt geklaagd dat de gemeente Amsterdam vluchtelingen financieel zou steunen om wat van hun leven te maken. Volgens een artikel in, hoe kan het ook anders, de Telegrof, zou subsidie worden gegeven aan ‘cursussen ondernemerschap, bouwen aan de toekomst, het leren van de Neederlandse taal en vloggen’. Ook zou het geld gebruikt worden om een tweede asielaanvraag te kunnen doen. Dat kan toch echt niet, vindt Ruttes VVD: die vluchtelingen zijn niet voor niets ‘uitgeprocedeerd’ en de IND heeft natuurlijk altijd gelijk. Weg met die vluchtelingen, gekneveld naar oorlog, onderdrukking of klimaatramp: mannen, vrouwen en kinderen, zonder onderscheid. Ondernemerschap is uitsluitend weggelegd voor witte westerse en vooral ‘legale’ Neederlanders die daartoe desnoods stevig worden gesubsidieerd (denk maar aan de intensieve moordende veehouderij die nu zelfs rijkelijk maar alleen vrijwillig zal worden uitgekocht). De subsidies van de gemeente Amsterdam zijn overigens een doekje voor het bloeden en vooral schone schijn. Als je op straat wordt opgejaagd, nergens om te slapen hebt en aan je eten moet zien te komen, dan zit je geen cursus te doen, dan ben je aan het overleven. Een groep als het ASKV die vluchtelingen ondersteunt en daarvoor geld krijgt dat nooit genoeg is, en Family on a mission dat letterlijk om geld moet bedelen online, doen feitelijk wat de staat, wat Fort Europa, nalaat: mensen als mens behandelen en niet als ruilwaar met derde landen: deportaties en kampen in ‘ruil’ voor ontwikkelingshulp. Ja, dat is de handelsgeest die Rutte bezingt. Chantage. Dat is de Nieuwe Gouden Eeuw die hij aan het bouwen is.
De lijst met racistische en kolonialistische uitlatingen, waarmee hij tracht Baudets FvD rechts in te halen, is juist daarom onophoudelijk. Stemmingmakerij komt altijd eerst. Repressie daarna. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog de Zwarte Piet opmerking in maart 2014, waarin hij op kritische vragen antwoordde dat zijn “vrienden op de Nederlandse Antillen erg blij zijn als het Sinterklaas is, omdat zij zich niet hoeven te schminken.” In 2018 scheerde hij daarbovenop ook nog eens tegenstanders van Zwarte Piet over een kam met gewelddadige racisten die hen aanvielen. Allemaal extremisten, aldus Rutte. Ja, zo ga je met elkaar om in de Nieuwe Gouden Eeuw.

En dan die open brief in januari 2017: “Doe normaal of ga weg”, waarbij de definitie van ‘normaal’ wederom die van de ‘gewone hardwerkende’ Neederlander is, die natuurlijk nooit iets verkeerd kan doen. Oke, die is ook wel eens asociaal, maar de gedachte dat je ‘hier niet hoeft te zijn’ is duidelijk niet voor die asociale ‘gewone’ Neederlander bedoeld. Voor hen heeft hij de boodschap hoe het wel moet, dat je “elkaar helpt als het even moeilijk gaat en een arm om iemand heen slaat in zware tijden”. Prachtig! Maar wacht even... Gaan we dat dan ook doen voor op straat levende vluchtingen? Oh nee... Gaan we hen toestaan om ergens te kunnen wonen? Ga weg! Gaan we stoppen dakloze mensen tegen elkaar op te zetten door te weinig opvang, het slopen van sociale huurwoningen, het ontruimen van kraakpanden en door jarenlange hetze tegen ‘vreemdelingen’ en ‘illegalen’? Gaan we stoppen met het uitbuiten van arbeidsmigranten? Gaan we stoppen met de mensenhandel van Frontex? Nee, de Gouden Eeuw van ‘normaal doen of ga weg’, die Nieuwe Gouden Eeuw, die is al net zo Grauw als de vorige.

De mores in dit land worden aangestuurd door racisme en kolonialisme. Je kunt daar net zoveel bladgoud overheen gieten als je maar verzamelen kunt uit de handen van tot slaaf gemaakte kinderen in goudmijnen ver weg van hier, maar het blijft stinken als het riool dat Binnenhof heet. Het is alle reden om dat Binnenhof eens goed plat te walsen. Zijn er nog echte boeren, landbouwers met het hart op de goede plaats, die hun tractors willen uitlenen? Of doen jullie mee?

Joke Kaviaar, 6 oktober 2019


gouden poep eeuw

Kaviaar heeft hier gelijk

Dit is te vies voor woorden. Gouden eeuw ? Ja, dat wat wel een gouden eeuw, maar ten koste van wie ook alweer....?

Of mag dat niet gezegd worden...

Nederland slacht halve volksstammen af en gaat een 'gouden' eeuw tegemoet. Druipend van het bloed ( maar dat zal ik wel weer niet mogen zeggen, of denken, in dit 'vrije' land )

Mensenhandelaren, pooiers en criminelen, gaan ook gouden jaren tegemoet, financieel gezien...

Rutte denkt, of 'denkt'. Toen maakte we veel winst, dat was dus een mooie tijd. De man heeft dus geen functionerende gewetenfunctie.

De man zou zijn eigen moeder nog vermoorden, om haar organen te verkopen, als hij daarmee veel geld zou kunnen verdienen. Bij wijzen van. Nou, niet eens bij wijzen van, ik zie het hem doen.

Van mij mogen mensen het de 'gouden' eeuw noemen ( moet je zelf weten, is je eigen karma ). Ik erger mij er meer aan, dat ze écht niet begrijpen, wat er destijds allemaal gebeurt is. Hoe Nederland daar heeft huisgehouden. Dat ze zo tergend naief zijn, al die burgerschaapjes.

met jou ben ik klaar. Steeds

met jou ben ik klaar. Steeds zijn het die linkse schreeuwers die eenmaal aan de macht op het vol schijten. Ik noem de diverse Groenlinksers, PvdA-ers die een grote mond hadden over het basisinkomen en nu 180 graden omdraaien. Jij behoort ook tot die groep. Ik heb je nog niet één keer over het wegstemmen van de motie gehoord om wajongers extra inkomen te geven. Het gaat steeds maar weer over die eeuwige vluchtelingen. twordt tijd dat je opzout met je anarchistische vriendjes. Ga met je anarcho syndicaat een mooi kampvuur maken en gedichtjes voorlezen. Dat die slapjanussen van de redactie jou hier steeds toelaten zegt genoeg.

nn

NN

Kaviaar is niet de ergste hoor. Die jongere generatie is vooral tamelijk achterlijk.

Ojee, ik gebruik een 'ableist' woord. Zie, je, het is me helemaal onder de huid gaan zitten haha. De innerlijke 'Japie krekel, die je op de vingertjes tikt, als je iets 'slechts' zegt. Foei (!). Ga je mond spoelen met zeep.

Het punt is een beetje, mevrouw Kaviaar, kiest ervoor om voor de migratiestrijd op te komen. Je kan maar één ding tegelijk doen, toch. Zij kiest voor het idee, van de vrije beweging over de wereld. Daar hoort ook bij, de strijd tegen nationalisme en de VVD en haar gouden eeuw gekwebbel. Dat gekwebbel staat symbool voor dat penetrante nationalisme. Dus, dat aanvallen, is nationalisme aanvallen. Allemaal logisch.

Ook kan je haar niet vergelijken met het verraad van de PVDA. Als anarchist, ben je niet iemand iets verschuldigd. Je moet het een beetje zelf doen, allemaal. Kaviaar is jou niet, je wajong strijd verschuldigd, omdat ze niet iemand representeert, omdat ze anarchiste is. Je stemt niet op haar. Zij doet haar dingen en meer ook niet. Zij is niet 'het anarchisme', wat inderdaad soms wel moeilijk is om los van elkaar te zien. Want er is wel en niet, 'het anarchisme'.

De vrije bond heeft wel een arbeidsgroep. Dat zijn eigenlijk de enige, die écht iets gedaan hebben, voor mensen als jij en ik. Mensen die werken, of een uitkering hebben, of middenstand zijn. Die arbeid mensen respecteer ik ook wel. De migratiestrijd, zegt mij persoonlijk ook minder. Ik ben niet iemand, die helemaal door het stof gaat, voor een ander. Ik ben zegmaar niet Jezus.

Kaviaar heeft soms goede punten en soms schiet ze uit de bocht, overdrijft ze en dan krijgt het populistische trekjes.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. desinfo.

-

Walter Lübcke vond dat als je je niet kon vinden in zijn christelijke waarden dat je dan maar uit Duitsland moest vertrekken. Er zijn dus wel van die politici. Deze Lübcke werd later dood gevonden.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech