RiseUp4Rojava - 12 Oktober - 14:00 - Malieveld - Den Haag

Nieuws, gepost door: nn op 09/10/2019 10:07:43

Wanneer: 12/10/2019 - 14:00

Koerden, Arabieren en Assyriërs in Rojava gaven hun leven om te vechten tegen de Islamitische Staat in Noord-Syrië en zo de wereld veiliger te maken. Trump pleegt verraad en trekt zijn troepen terug, en het Turkse regime bereid zich nu voor de unieke democratie van Rojava met bruut geweld te vernietigen. Dit moet gestopt worden: loop mee op 12 oktober en laat zien dat Rojava niet alleen staat! #RiseUp4Rojava


Kurds, Arabs and Assyrians in Rojava sacrificed their lives to fight against the Islamic State in Northern-Syria to keep the world safe. Trump has now betrayed them by pulling away his troops, and the Turkish regime prepares to destroy Rojava’s unique democracy by brute force. This must be stopped: march with us on October 12 and show that Rojava is not alone! #RiseUp4Rojava

Georganiseerd door / Organized by Demned Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan

12 Oktober - 14:00 - Malieveld - Den Haag

https://www.facebook.com/events/1372687172889868/Wie: 
nn

Call to Action: Solidarity with Rojava—Against the Turkish Invasion!
An Urgent Call from a Network of Organizations

https://crimethinc.com/2019/10/09/call-to-action-solidarity-with-rojava-...

Foto: 


Wie: 
nn

Verklaring van Make Rojava Green Again

https://www.globalinfo.nl/Nieuws/betreffende-de-oorlog-in-het-noorden-va...

Oorlogsvliegtuigen boven ons hoofd, en voor het eerst sinds het begin van de revolutie horen we de bommen vallen in de stad Derik. Sommige vrienden bellen, ook in andere steden is de situatie hetzelfde. De Turkse staat bedreigt al geruime tijd de eco-socialistische revolutie die in Rojava aan de gang is, en vandaag de dag is hun dreiging werkelijkheid geworden. Het is geen verrassing, we hadden deze dag al maanden verwacht. Wij zijn er klaar voor en zullen deze revolutie verdedigen.

(Verklaring van Make Rojave Green Again, vertaling globalinfo.nl, hier het Engelse origineel)

De oorlog heeft veel kanten, niet alleen de militaire. We kunnen het hebben over de ecologische oorlog die de Turkse staat al enkele jaren voert, brandende bossen, het afkappen van rivieren en vervuiling van bodems. Ze probeerden het leven onmogelijk te maken voor deze revolutie, maar ze hebben gefaald, en vandaag de dag bloeit Rojava op en verzet zich als nooit tevoren. Dus besloten ze om de oorlog met meer directe middelen voort te zetten. De oorlog die vandaag begint is de voortzetting van wat het Turkse fascisme lang geleden begon.

Ze proberen de samenleving en de natuur te beheersen en te domineren, en ze zullen alles in het werk stellen om te vernietigen wat ze niet kunnen domineren. Zij zullen de bevolking aanvallen en de natuur die deze bevolking herbergt aanvallen. Nu vallen ze aan met oorlogsvliegtuigen, drones, tanks en al het arsenaal van een NAVO-leger. Dit herinnert ons eraan dat de oorlogsindustrie een duidelijk voorbeeld is van hoe ziek het systeem is waarin we leven, dat in staat is om enorme hoeveelheden middelen te verplaatsen om deze machines van de dood te produceren en te verspreiden, en in staat is om een enorme markt te creëren vanuit de wil om te moorden.

De Rojava-revolutie begon meer dan 7 jaar geleden, en ondanks de moeilijkheden en tegenstrijdigheden, ondanks de fysieke en media-oorlogsvoering, blijft de bevolking van Rojava (samen met het Autonoom Bestuur van Noord-Oost-Syrië) geschiedenis schrijven. Een geschiedenis van democratie, bevrijding van vrouwen en sociale ecologie; een geschiedenis van revolutie en internationalisme; een geschiedenis van alternatieven voor de huidige kapitalistische mentaliteit en het natiestaatssysteem. Om deze alternatieven op te bouwen, onderzoeken we revolutionaire manieren om ons als samenleving te ontwikkelen. Onderwijs- en gezondheidsprojecten worden uitgevoerd en staan open voor iedereen. Coöperaties en gemeenschappelijke economische projecten gebaseerd op landbouw en veeteelt worden ontwikkeld, waarin mensen collectief en op een duurzame manier hun land kunnen bewerken. Honderden herbebossingsprojecten, met fruit- en olijfbomen, zullen in de toekomst bijdragen aan het tegengaan van de effecten van de klimaatverandering en de woestijnvorming die genadeloos voortschrijdt.

De belangrijkste strijd in deze revolutie is tegen het patriarchaat en voor de bevrijding van vrouwen, waarbij de oudste onderdrukking wordt bestreden die de mensheid ondergaat en waarop alle andere gebaseerd zijn. Maar de patriarchale mentaliteit gaat niet alleen over de overheersing van mannen over vrouwen of mannen over andere mannen, maar ook over de overheersing en uitbuiting door mannen van de natuur.

Deze revolutie is een lang en diepgaand proces, dat zich werkelijk richt op de wortels van de problemen, die aan de basis van ons denken liggen. Rojava leert ons dat we, om de wereld te veranderen, de manier waarop we naar de natuur en de maatschappij kijken moeten veranderen. “Veranderingen” die het kapitalisme willen bestendigen met een 'minder gevaarlijk gezicht', het aankleden met een nieuw masker van 'groen kapitalisme', zullen altijd op een oppervlakkig niveau blijven, en het enige wat ze zullen doen is dit systeem van overheersing en uitbuiting verder bestendigen.

Oorlog doodt mensen en vernietigt de natuur, maar oorlog zal ook worden geconfronteerd met verzet. Verzet kan mooie dingen creëren, zoals gemeenschap, organisatie, wederzijdse hulp en solidariteit. Deze waarden vormen de basis van een revolutionaire samenleving, een politieke en ethische samenleving die in staat is zich te verdedigen. En zelfs 1000 bommen kunnen niet een revolutionaire samenleving vernietigen die bereid is zich te verdedigen.

Vanuit het lokale comité van Rojava van Make Rojava Green Again roepen we op tot solidariteit, actief verzet en publieke steun. We weten dat radicale milieubewegingen het nu al moeilijk hebben en we sturen ook groeten en solidariteit met degenen die zich verzetten. We zien veel acties die gemotiveerd worden door dezelfde wil, dezelfde dromen, die ons naar Rojava hebben gebracht om hier onze sociaal-ecologische werken te beginnen. Daarom roepen we op om het verzet in alle verschillende strijden voort te zetten en te vergroten, want uiteindelijk zijn alle strijden één.

Onze strijd is de strijd tegen onderdrukking en uitbuiting, de strijd tegen het kapitalisme, tegen de natiestaat en tegen het patriarchaat. Meer dan ooit zullen we de strijd voor een vrij en groen Rojava voortzetten. Omdat het land moet worden verdedigd, anders is er geen plaats voor de revolutie.

Maak Rojava weer Groen/ Make Rojava Green Again!Wie: 
nn

Special podcast episode with Gönül Düzer, labor activist, math teacher, and a board member of the Kurdish Cultural Center in Chicago. Gönül speaks about the current Turkish invasion of Northeast Syria, some history that would be useful to keep in mind when considering current events in this region, the complex tensions of being an anti imperialist and calling for US support, and about the Global Day of Action on this Saturday October 12th against this current invasion into NE Syria

https://thefinalstrawradio.noblogs.org/post/2019/10/09/rojava-war-imperi...Wie: 
nn

De Koerden vormen een belemmering voor zijn dromen dus wil hij ze uitroeien!
https://demned.nl/2019/10/10/de-koerden-vormen-een-belemmering-voor-zijn...Wie: 
nn

Day X - The time has come!

Let's smash Turkish fascism.

#RiseUp4Rojava

International campaign to defend the Rojava revolution and its achievements.

https://riseup4rojava.org/Wie: 
nn

Rojava: In defence of a revolution

October 9, 2019
The news has come, Erdogan’s turkish army has begun its offensive against north-eastern syria, against the Rojava Revolution, which threatens not only his authoritarian rule, but that of the whole middle east.

https://autonomies.org/2019/10/resistance-in-rojava-2/Wie: 
nn

If you don't know how to stop a tank - stop a tank factory.
Or one of hundreds of other institutions we collected on this map. They are all supporting and benefiting from the mass murder of the people of #Rojava !

Block.Disturb.Occupy.

https://t.co/naBYQI9Pwt

#RiseUpForRojava https://t.co/VnNgCZw2Gn

https://twitter.com/RISEUP4R0JAVA/status/1182976194985254913Wie: 
nn

Stop de Turkse aanval op noord Syrie! Maandag 14 oktober - 14:00 - Museumplein - Amsterdam

Foto: 


Wie: 
nn

#Riseup4Rojava

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech