Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispullen te koop

Hier kun je discussieren over Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispullen te koop .
Het duurste stuk op de website is een compleet nazi-uniform, dat samen met ongeveer 30 bijbehorende documenten € 3.450 moet opbrengen. Naar schatting is dat de totale waarde van de ongeveer 1.300 nazispullen tussen € 75.000 en € 100.000. De voorraad bevinden zich te Tilburg.

Critici verwijten de handelaar te verdienen aan het leed van slachtoffers van o.m. de Holocaust en mee te werken aan de 'normalisering en nivellering' van nazi's en hun gruwelijke racsitische massamoorden tijdens de Holocaust. Op de website ontbreekt enige verwijzing naar de Holocaust.

Op de afgelopen 26 en 27 januari, de herdenking van de bevrijding van Auschwitz 75 jaar geleden, bleef de website met nazispullen gewoon open. De AFVN-Bond van Oud-Verzetstrijders veroordeelt DutchMilitaria en andere nazihandelaren. Het Auschwitz Comité veroordeelde nazihandel al eerder.

Of het hier gaat om authentieke spullen, blijft onduidelijk omdat er niets staat over een onafhankelijke taxatie. Formeel is de verkoop van de meeste nazispullen in Nederland niet verboden, maar het vertonen van hakenkruizen kan een uiting van discriminatie zijn. In de webshop staan de nazispullen niet direct als zodanig herkenbaar maar de verkoper gebruikt de verhullende term 'Tweede Wereldoorlog Duits'.

Bij vrijwel alle spullen zijn duidelijk hakenkruizen te zien. De handelaar organiseert bovendien elke twee maanden de landelijke nazibeurs ‘Militaria Houten’, de grootste in zijn soort. Op deze beurs in Houten bij Utrecht werden al eens neonazi's van de NVU herkend.

De handelaar kreeg het aan de stok met nazaten van verzetsmensen die hem als 'nazihandelaar' betitelden. Een proces tegen deze aanduiding verloor de Tilburger in hoger beroep in 2018.

De website Marktplaats heeft officieel de verkoop van nazispullen verboden plus het vertonen van nazitekens. Het moederbedrijf van deze site, E-bay, heeft hetzelfde beleid. Niettemin zijn er bij Marktplaats ook nazispullen te vinden.

Enkele cijfers, gedownload 6 februari 2020, over aangeboden artikelen (ong. 90% nazistisch)
WW2 German Medals and Awards
Showing 1–80 of 517 results
https://dutchmilitaria.com/product-category/ww2-german-medals-awards/
 WW2 German Badges and Memberpins
Showing 1–80 of 453 results
 https://dutchmilitaria.com/product-category/ww2-german-badges-and-memberpins/      
Passes, Documents and Citations
Showing 1–80 of 303 results
https://dutchmilitaria.com/product-category/passes-documents-and-citations/


Re: Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispull

Ja aan die rotzooi is nog altijd veel geld te verdienen.
Er zijn ook mensen die vanuit historisch oogpunt of tastbaarheid er iets van willen verzamelen.
Ik kan dat wel begrijpen.
De meeste van zulke mensen zijn helemaal niet neo nazis.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zulk soort militaria in handen komt van neo nazis die dat in deze tijd willen misbruiken.
Het gebeurt inderdaad veel te vaak dat die spullen worden misbruikt door foute mensen in deze tijd.
Maar er zijn ook mensen die zelf een museum willen bouwen met ook Duitse spullen uit WW2.
Een ander zoals ik zou niets van die Duitse nazi rotzooi in zijn huis willen hebben.
Bedenk dat de kiezers in deze tijd voor bijna 60% extreem rechts steunen dat is veel erger dan wat militaria.

Re: Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispull

UUhm ja leuk.. Historisch oogpunt.. Right..

Als ik de website open zie ik bovenaan medailles and badges met hakenkruizen.
Als ik naar beneden scroll zie ik hakenkruizen, Nederlandse (of moet ik nou Nederlandsche zeggen..?!) nazi propaganda, nsb pamfletten en propaganda over Mussert en directe haat tegen Joden.

De comment hierboven is belachelijk, deze site is inderdaad puur het verheerlijken van nazi idealogie en het verkopen van die troep.

Geen zichzelf respecterd musea of 'oorlogs' verzamelaar zou ooit iets van zo'n site als dit bestellen, zeker ook dor het inderdaad ontbreken van ook maar iets van een (betrouwbaar) echtheids certificaat. Je koop hier alleen meuk als je de nsb ook wel tof vond.

Voor de comment hierboven. Lul niet. Mogelijk geplaatst door de eigenaar van de bewuste site zelf.

Jouw mening is geen feit. Als

Jouw mening is geen feit.

Als er anti-zionisme stickers en pro-palestina vlaggen verkocht werden was het ineens wel goed zeker?

de website spreekt feiten

de website spreekt feiten genoeg

Nee het is inderdaad zo dat

Nee het is inderdaad zo dat als op een militaria beurs overdreven veel duitse spullen uit WO2 worden aangeboden voor meer dan 70% of zo iets dat dat inderdaad niet klopt.
Dan moet er wat aan worden gedaan!
Maar als van de 50 standjes er 3 die troep verkopen is er niks aan de hand.

Re: Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispull

Typ in google het kvk nummer van Dutch Militaria in. Het kvk nummer vind je op de website.
Klik op de zoekresultaten in drimble, telefoongids of de website van het kvk zelf.

Dan weet je gelijk waar de persoon achter de website woond. Publieke informatie die de kvk verplicht is te geven, en dus ook niet verboden om deze info hier op indymedia te posten.

Er is nou eenmaal een markt

Er is nou eenmaal een markt voor duitse wo2 militaria.
Veel mensen (meestal mannen) vinden dat op zijn minst interessant.
Ik vond het ook interessant om wo2 zowel engelse, amerikaanse als ook duitse modelvliegtuigen te bouwen.
Veel mensen vinden het ontzettend interessant om te zien hoe dat eruit zag ook al is dat misschien militaristisch.
Maar het is inderdaad niet slim om iets te kopen bij een handelaar met nazi symphatien.

Het is ook zeker niet zo dat

Het is ook zeker niet zo dat iedere verzamelaar van militaire spullen voor oorlog of militarisme is.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech