De andere krakers van de Tweebosbuurt

Hier kun je discussieren over De andere krakers van de Tweebosbuurt.
Op 29 december publiceerden enkele krakers in onze wijk, de Tweebosbuurt in Rotterdam, een oproep om mensen te werven om de sloop en gentrificatie tegen te gaan.

Een oproep waarvan de passelijkheid en effect, in twijfel getrokken kan worden, als we nu kijken naar de mensen die hierop afgekomen zijn.

Deze mensen zijn in tegenstelling tot de bewoners van de wijk, namelijk niet bepaald altijd hier voor het behoud van de wijk en/of omdat ze een dak boven hun hoofd nodig hebben; Er spelen andere activistische doelen mee die - naar ons oordeel - geen plek hebben in de Tweebosbuurt.

Nu, op 23 februari, kunnen we stellen dat er in de tussentijd nogal wat gebeurd is, waarover in de diverse media een en ander te lezen, horen en te zien viel.

De krakers in de wijk, bestaan uit diverse woongroepen en individuen, die niet allemaal contact met elkaar hebben.

Mensen hebben verschillende beweegredenen. Sommigen komen hier omdat ze geen woning hebben of kunnen vinden en een dak boven hun hoofd nodig hebben, anderen als (ramp)toerist, activist of idealist.

Wij - enkele Nederlandstalige krakers - willen ons graag distancieren van de uitspraken die enkele Engels-sprekende krakers op hun weblog en diverse kanalen op het internet gedaan hebben, en enkele acties die zij ondernomen hebben. In het leven gaat het niet altijd om wat je doet, maar hoe je de dingen doet, en dat verdiende helaas niet altijd een schoonheidsprijs in jullie geval.

Waar wij begrijpen dat onrechtmatige ontruimingen, selectieve aanhoudingen en negatieve uitspraken van een rechter op een slecht voorbereide rechtzaak, hun weerslag hebben gehad de andere krakers, kunnen wij jullie helaas niet meer ondersteunen in het communiceren namens "de Krakers van de Tweebosbuurt".

Mocht je berichten lezen namens "de Krakers van de Tweebosbuurt", realiseer je dan dat je te maken hebt met "enkele krakers in de Tweebosbuurt".


Re: De andere krakers van de Tweebosbuurt

"Wij - enkele Nederlandstalige krakers" -it sounds very racist to me, I'm a foreigner speaking English squatting in the Netherlands

"Wij - enkele

"Wij - enkele Nederlandstalige krakers" -it sounds very racist to me, I'm a foreigner speaking English squatting in the Netherlands"

Sure, it was not neccesery to mention it, in hindsight.
We live, we learn.

This is about language, not

This is about language, not about race of where someone is coming from. So don't worry, it is not racism.

Please, educate yourself,

Please, educate yourself, Dutch crypto racists,..

toerist in eigen land

Wat wordt hier gezegd? Ik gebruik nooit google vertaling.

Wowwww kraken is zo goed als

Wowwww kraken is zo goed als dood

Maar dan zijn er toch nog wat ellendelingen die in publiekelijk distantieren geloven...

Ga maar vriendjes maken met politie en huisbazen ofzo (zolang ze maar nederlands praten)

What a stupid

What a stupid statement.
There's no actual information about why you distance yourself from this group except that they speak english.

Good job with solidarity...

kraken gaat door, maar alleen als je doet het in het nederlands en zoals wij willen dat doen.

Wat een dodelijke tekst zeg.

Wat een dodelijke tekst zeg. Daar krijg ik echt braakneigingen van.

schandalig

Ik ga de Verenigde Naties hiervan op de hoogte brengen. Schandalig, dat jullie opmerken dat jullie Nederlands talig zijn. Hoe fout na de oorlog kun je zijn zeg. Shame on you!!

ga praten met elkaar

hey krakers/sters in de 2bosbuurt.

De schrijvers/sters van deze tekst doen er beter aan met de andere krakers om de tafel te gaan zitten, de verschillen te omarmen en de onenigheid daarover bij te leggen. En dan samen die huurders daar ondersteunen.

hey squatters in the 2bosbuurt

The writers of this text do better to sit down with the other squatters, embrace the differences and stop fighting over them. And then, support the tenants there together.

distantiëren

> Wij - enkele Nederlandstalige krakers - willen ons graag distancieren van de uitspraken

nou, dat kan, maar doe dat dan ook! WELKE uitspraken?

Jeetje, ik had me er zo op

Jeetje, ik had me er zo op verheugd, weer een keer wat reuring in Rotterdam, de stad die al jarenlang dood en "apolitiek" is. Maar nee, infighting zorgt ervoor dat het al in een paar maanden in elkaar stort. Goed gedaan jongens! Daarnaast, wees blij met internationale solidariteit. zonder al die mensen die, oh wee, jullie taal niet spreken, waren jullie er al lang uitgesmeten door vestia. samen sta je sterk enzo.

Verbazing

Het zal je verbazen, maar er zijn krakers en kraaksters vers geimporteerd in Mokum die nog niet zo lang geleden spraken over 'links fascisme' en dat in het Poortgebouw tijdens een benefiet tbv. mensen zonder papieren of het jarenlange gedogen van nazi punks in kraakkroegen. Dat is een bekende oude traditie in de Rotterdamse kraakscene.

Waarom blijft iedereen altijd

Waarom blijft iedereen altijd zo in het verleden hangen? Denk je niet dat er misschien een nieuwe generatie krakers is opgestaan met andere mores dan een fucking vriendenclub 10 jaar geleden? Dat dit misschien mensen zijn die de door jou genoemde mensen nog nooit hebben ontmoet en nog nooit hebben ontmoet, wat misschien maar goed is ook?

Ik ben ook heel blij, als Amsterdammer, dat bepaalde rotte appels uit de kraakbeweging geëmigreerd zijn of het familieleven zijn gaan leiden. De nieuwe aanwas is totaal anders wat betreft instelling. Stop met naar het verleden kijken, geef jonge mensen een kans, doe niet zo zuur.

Geschiedenis?

Het zou pas geschiedenis zijn als de huidige (actieve) activisten openlijk excuses aanboden voor hun gedrag en uitlatingen en dat zij afscheidt hebben genomen van hun voormalige fout gedrag,uitlatingen en handelingen. Dat is niet zo. Ik kan wel een lijstje oplepelen waar deze nu rondhangen. Niet moeilijk om mij te vinden :-)

Verder heb je volledig gelijk. Ik hoop dan ook dat deze nieuwe mensen al dit gezeik bespaard blijven. Toen al liever niet en nu al helemaal.

Waarom moeten nieuwe mensen

Waarom moeten nieuwe mensen de dupe zijn van oude mensen die volgens jou hun excuses nog moeten aanbieden? Sinds wanneer hebben activisten een erfzonde?
Ik heb het idee dat de nieuwe generatie het niet gegund wordt, ze worden met argusogen aangekeken door mensen die nog een appeltje te schillen hebben met het verleden... We staan toch voor solidariteit? Wees dan supportive!

Tja

Ik hoop enorm dat zij de kansen krijgen. Zij erven absoluut niets. Het zou wel helaas in traditie vallen. Daarom was bij het Maagdenhuis ook zo mooi dat zoveel mogelijk van de 'oude' generatie wegbleef. Geef het door en leg de tribale shit van onze generatie niet door.

Dit is puur om zichzelf

Dit is puur om zichzelf juridisch in te dekken mochten zij zelf een zaak moeten voeren. Gebaseerd op een andere juridische strategie waarin de grote zaak niet belangrijk is, de buurt evenmin, als zijzelf maar mogen blijven.

Dit is voor alle anderen in de buurt erg schadelijk. Zonder solidariteit is de Tweebosbuurt ten dode opgeschreven. Hoe meer aandacht voor dit bericht hoe slechter! Dus zoveel mogelijk negeren.

Volgende zaken beter voorbereiden, daar wordt aan gewerkt! Niet alleen voor het eigen hachje maar met en voor de buurt! En in meerdere talen, wen daar maar aan.

ik zou niet spreken over

ik zou niet spreken over nederlands en engelssprekend, maar meer over mensen die puur zoeken naar actie, of een plek om te leven om door te gaan met hun ''alternatieve speed leven'' en mensen die dr zijn omdat het lot van de lokalos echt aan het hart gaat en deels zelf ook echt in de penarie zit. Maar ben het er wel hartstikke mee eens dat die oproep van vorig jaar naar het buitenland nergens opsloeg, want bij gebrek aan animo in de omgeving etc moet je dat niet gaan compenseren met ingevlogen franse anarchos of hambilui. Het zijn mensen van me hart maar je kan niet in Rotterdam-zuid met gebrekkige structuur en een zeer onbekende situatie qua gemeente politie en buurtparticpiatie, dat soort lui gebruiken. Het aller sterkste wapen tegenwoordig dat je hebt is jammer genoeg je imago in de buurt en niet 30 mensen met een doekie voor hun smoel, die daarna na opgepakt te worden toch van je kop wordt getrokken. Driekwart van die buurt spreekt amper engels en is oud, en moet dan opeens gaan dealen met hele lieve maar voor hun vage mensen, dat werkt niet voor een gezamenlijke strijd. De mensen in Rotterdam-zuid zitten veeeel dieper in de shit dan al die activistjes en daar moet je gewoon rekening mee houden en een beetje weet van hebben anders ben je gewoon een invasiemacht voor ze.

Kraken gaat door!!! (maar vergeet niet te kijken naar wat wel en niet werkt :)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech