Coronavirus bereikt Lesbos/Politiek, evacueer overvol vluchtelingenkamp Moria op Lesbos!/Direct!

Hier kun je discussieren over Coronavirus bereikt Lesbos/Politiek, evacueer overvol vluchtelingenkamp Moria op Lesbos!/Direct!.
CORONAVIRUS BEREIKT LESBOS/POLITIEK, EVACUEER OVERVOL VLUCHTELINGENKAMP MORIA OP LESBOS!/BRIEF AAN TWEEDE KAMERLEDEN

ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/coronavirus-bereikt-lesbos-politiek-evacueer-...

VOORAF:

Naar aanleiding van de onmenselijke omstandigheden in het overvolle vluchtelingenkamp Lesbos, waar nu ook het coronavirus dreigt, heb ik alle politieke partijen in de Tweede Kamer, behalve de fascistische partijen PVV en Forum voor Democratie, aangeschreven

AAN DE TWEEDE KAMERLEDEN

Onderwerp:
De vluchtelingenkampen

Geachte Kamerleden,

Everyone has the right to life, liberty and security of person.

ARTIKEL 3, UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS

http://hrlibrary.umn.edu/instree/b1udhr.htm

We leven in stressvolle, onzekere en moeilijke Tijden.
We leven in coronatijden.
Dat is natuurlijk, helaas, Oud Nieuws, voor u en mij en iedere dag nemen onzekerheid, angst en waakzaamheid toe.
Logisch, zolang er geen vaccin en/of medicijn tegen deze gevaarlijke infectieziekte is ontwikkeld [1] en het aantallen doden en besmettingen toenemen [2], ook in de ons omringende landen.
De maatregelen, die het kabinet tot nu toe heeft genomen, zijn naar mijn mening verstandig en zinnig [3], al is het zaak, veel meer aandacht te schenken aan kwetsbaren, zoals daklozen en de tot de straat veroordeelde vluchtelingen als de We are Here groep [4]
Nu is natuurlijk niet te voorspellen, wat er in de nabije of minder nabije toekomst gebeurt.
Tot zover Nederland.
Want onze verantwoordelijkheid gaat verder dan de landsgrenzen, omdat we met zijn allen de wereld bewonen en geen land nog een eiland is.
En de groep waarvoor verantwoordelijkheid dient genomen te worden, zijn de vluchtelingen, die wonen in de overvolle vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos!
Want die hebben het bepaald niet makkelijk!

De aanval van vreemdelingenhaat waarmee zij en hun helpers, NGO's, artsen en anderen, recentelijk te maken gehad hebben, van de kant van de bevolking, fascistische bendes en Griekse veiligheidstroepen, zal u niet zijn ontgaan. [5]

Is dat al niet uit te houden, nog erger zijn de mensonwaardige omstandigheden waaronder deze vluchtelingen al jarenlang leven. [6]
Moet u zich voorstellen:
Een kamp voor 3000 mensen, waar nu 20 000 in zitten, met beroerde hygienische en sanitaire voorzieningen, zwaar overbevolkt, vol met -uiteraard-
gestesste en getraumatiseerde mensen! [7]

Het is tegen alle elementaire menselijke waarden in, dat mensen in zulke mensonwaardige omstandigheden, nu ook blootgestaan aan fysieke aanvallen van extreem-rechts geboefte, moeten blootstaan.

De Griekse regering is er debet aan, dat zij onder zulke omstandigheden moeten leven, maar ook, en met nadruk ook, de andere EU landen, vooral de rijkere, die Griekenland laten opdraaien voor die hele humanitaire problematiek rond mensen, die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld, armoede.
Geweld, die vaak niet in de laatste plaats is veroorzaakt door voortdurende Westerse militaire interventie in hun herkomstlanden.
Ik denk niet, dat dat nadere toelichting behoeft.
En als ze dan vluchten, omdat er echt geen andere optie is, moeten zieke kinderen, angstige en getraumatiseerde mensen, zo leven? [8]
Ik vind dat ten Hemel schreiend.

CORONAVIRUS

Nu worden deze mensen met iets nog veel dodelijkers bedreigd dan tot nu toe:
Namelijk het Coronavirus.

Want het is een kwestie van tijd, of het is onder hen, nu het eerste coronageval al is uitgebroken op Lesbos! [9]

CORONAVIRUS

Als het Coronavirus [en het is een kwestie van tijd, of het is zover] het kamp Moria bereikt, dan breekt, om het maar even plat te zeggen: De Pleuris uit!
Want met dergelijke deplorabele hygienische omstandigheden is regelmatig handen wassen, uitgesloten.
In een dergelijk claustrofobisch overbevolkt kamp is het houden van anderhalve meter afstand een onmogelijkheid, om van verdere, noodzakelijke, social distancing [10] maar te zwijgen!

UW INZET

Er moet dus opgetreden worden en wel nu!
En dat vraag, neen, dat EIS ik van u.
Het lijken wel een concentratiekamp [in de letterlijke betekenis van het woord] waarin die mensen wonen in absoluut onacceptabele omstandigheden en nu dat coronavirus ook Lesbos bereikt heeft [11] moet het kamp PER DIRECT worden ontruimd, want als de ziekte onder deze omstandigheden uitbreekt, gaat de halve bevolking eraan.
Kijk maar, hoe snel het zich in Nederland heeft verspreid!
Het eerste geval op 27 februari van dit jaar en nu al 4204 besmettingen en in totaal 179 doden. [12]
En dan leven we hier in bijna ideale omstandigheden, afgemeten aan die ellende in vluchtelingenkamp Moria.

Toon dus, dat u niet alleen bezorgd bent om mensen in Nederland, dichtbij, maar dat u echte humanitaire betrokkenheid hebt, door er met alle u ten dienste staande middelen bij de regering op aan te dringen, zich hard te maken voor de DIRECTE evacuatie van Kamp Moria.

Want wie nu zwijgt, is moreel EN politiek medeverantwoordelijk voor de humanitaire ramp, die anders zal plaatsvinden.

Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen door u aan te schrijven.
Neemt u de uwe en maakt u zich politiek hard voor universele humanitaire medemenselijkheid.

Ik reken op u en blijft u allen gezond!

Vriendelijke groeten

Astrid Essed
Amsterdam

ZIE VOOR NOTEN

https://www.astridessed.nl/coronavirus-bereikt-lesbos-politiek-evacueer-...

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/coronavirus-bereikt-lesbos-polit...


Deze zin maakt mijn hele dag

Deze zin maakt mijn hele dag weer goed. Bijna een uur liggen rollen van het lachen.
“ Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen door u aan te schrijven”

De arrogantie van een verwend en los van de realiteit levende persoon in 1 zin.

Mee eens niet realistisch die

Mee eens niet realistisch die Essed als ja alleen al ziet hoe de politiek en overheid In Nl reageert op de crisis hier in NL niet voldoende mondkapjes bijv. Hoe is het mogelijk ?! Beademingsapparatuur in NL ziekhuizen van levens belang ook groot tekort. Er was geen productie in NL van beiden nu sinds kort initiatief van fabrikant in Overijssel om zelf beademingsapparatuur te gaan produceren maar het duurt lang voor dat die beschikbaar zijn zo iets van 6 weken ???? Je hoeft niet veel te verwachten van die overheden en politiek wbt. Moria.
De reactie die schrijft "onrealistisch " : het etteren aan de grenzen van Europa moet worden opgelost .
Dat daar bij harde keuzes noodzakelijk zijn zeker er moeten duidelijke grenzen worden gesteld letterlijk en figuurlijk. Als de opinie is migranten NIET welkom zet dat dan om in daden en niet zo als nu pappen en nathouden.

Als dat betekend schieten dan moet dat maar. Traangas en wapen stok blijken niet genoeg.
Maar dat kan niet zonder andere maatregelen. Er is te lang geprofiteerd van illegale arbeid in W Europa. Er is te veel afhankelijkheid van illegalen in tuin bouw bijv. Er is te lang geprofiteerd door uitbuiten deel van de eigen bevolking in w Europa. Ook daar is een grote omwenteling nodig.

Dat zal je me niet voor een tv camera horen zeggen want dan word ik zelf afgeknald. Waar zal de kogel vandaan komen ? Ik ben absoluut van mening veranderd maar nog steeds geen aan hanger van Wilders en Rechts daar van. Dat Fort Europa bestaat niet tot nu toe. Er word gedacht en met reden we komen toch wel binnen door migranten.
Met alle gevolgen de Corona crisis was er minder en gecontroleerd geweest met dichte Europese grenzen. Wilders roept het min of meer al jaren krijgt hij helaas toch nog gelijk. Nederland transit land dat is dan afgelopen .
Enorme agrarische export naar landen buiten Europa afgelopen. Waarom moet er kip filet van uit Thailand naar NL komen en kippen klauwen naar Thailand onzin alleen winstbejag. Een enorme omschakeling er zullen legio zijn die dan hier in W Europa geen toekomst meer zien. Jammer maar het is niet anders. W. Europa zal bijv. minder kwetsbaar worden voor grote sterfte door virussen. Het betekend ook een totaal andere relatie met de VS Rusland en China. De spullen uit China waar blijkbaar nu al een grote afhankelijkheid van bestaat zo.a. medicijnen zelf produceren in w Europa. Defensie ? Einde Navo . Andere betrekkingen met Rusland mogelijk een nieuw Ijzeren gordijn een nieuwe Muur ook met Rusland dit keer . Europa onafhankelijk van de VS wbt. defensie. Enz. Zal dat allemaal gebeuren op korte termijn ? Hoe groot moet de shock worden de ramp voor er grote veranderingen komen ? Afwachten voor een aantal zal het te laat zijn ze zullen hier in NL sterven aan de Corona. Autarkie is het trefwoord. Europa heeft genoeg aan zich zelf mooie steden prachtige stranden en bergen enz.

kan die walgelijke bullshit

kan die walgelijke bullshit hierboven ff gedeletet worden,
"Als dat betekend schieten dan moet dat maar. Traangas en wapen stok blijken niet genoeg"

Ach

Ach, die domme R. is weer op zijn toetsenbord gaan braken. Hij is hiero al zo vaak gedelete, en verzocht elders te posten, en toch komt ie altijd weer terug met zijn onsamenhangende gejank. Je kan het ook zien als een interessante sociologisch verschijnsel: de zielige online reaguurder die roept dat hij " geen aan hanger van Wilders en Rechts daar van" maar ondertussen wel prima vindt om migranten neer te schieten 'als het volk dat wil'. En dan niet snapt dat hij voor troll wordt uitgemaakt.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech