Aangifte voor openbare geweldpleging door de politie

Hier kun je discussieren over Aangifte voor openbare geweldpleging door de politie.

Uit de beelden blijkt duidelijk dat de politie de beleidslijn van het OM overhandigd krijgt, met daarin de uitspraken van de hoge raad die aangeven hoe te handelen bij een gekraakte woning. Ook krijgt de politie de conceptdagvaarding te zien waarin duidelijk is beschreven dat de staat aansprakelijk word gesteld voor een onrechtmatige ontuiming, mochten zij het pand willen ontruimen. Daarbij krijgt de politie de documenten waaruit blijkt dat het pand al lang leeg staat en nog zeker een jaar leeg zal blijven staan. Als laatste wordt ook een gesprek met de advocaat aangeboden door de krakers, maar de officier van dienst kiest er voor om dit gesprek niet aan te gaan. Uit deze gang van zaken blijkt dat de politie op geen enkele manier moeite doet zich te houden aan wettelijke regels of stedelijke afspraken rondom kraken.

Als laatste willen we reageren op de leugens die Ellie Lust in de uitzending met At5 verkondigd.
Ten eerste beweert zij dat de krakers 'luid en duidelijk' en 'meerdere keren' zijn opgeroepen zich te verwijderen. Geen van de krakers heeft deze oproep echter gehoord. De groep werd zonder waarschuwing aangevallen, zoals uit beelden blijkt. Ten tweede doet zij voorkomen dat alleen de agent met het grijze haar geweld gebruikt, maar ook andere agenten misdragen zich duidelijk. Ten derde beweert zij dat er geluiden te horen waren waar uit op te maken dat er nog een kraakactie gaande was, deze geluiden kwamen van binnen en het lijkt ons erg onwaarschijnlijk dat de dienstdoende agent het verschil tussen geluiden die van binnen komen en geluiden die van buiten komen niet kan horen. Ten vierde heeft zij het over een 'opbouw' van gebeurtenissen die er toe leiden dat een collega ingesloten raakt. Dit is pertinent onwaar, op de beelden is duidelijk te zien dat de agent direct tot de aanval overgaat, bijgestaan door zijn collega's. Er is dus geen sprake van 'insluiting' of gevaar voor een collega. De krakers bleven ten alle tijden geweldloos. Ten vijfde beweert zij dat het 'zeker niet de bedoeling is om mensen te beschadigen'. Misschien wel de grootste leugen uit de hele rits. Ten zesde beweert Ellie dat de agent met het grijze haar door zijn collega's word teruggetrokken voor zijn eigen veiligheid. De agent in kwestie is echter nooit in gevaar, hij kan er rustig op los meppen zonder dat de krakers hem bedreigen.

Ook Ellie kan dus wel een check voor hondsdolheid/varkenspest gebruiken.


go get the fuckers!

go get the fuckers!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Oproep tot slaan van honden = niet oké

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Was reactie op inmiddels verwijderd comment

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. was reactie op inmiddels verwijderd comment

Re: Aangifte voor openbare geweldpleging door de politie

kan de persoon van de oh zo originele post, iedereen weet wel welke, vertellen wat hij/zij doet op deze site.
ik ben geïnteresseerd waarom iemand de tijd en moeite neemt om dit soort post op indy te zetten.
dus als je het nodig vind om dit soort dingen online te gooien geef dan ook even een motivatie erbij wat je zoekt op indy en waarom het posten van dat soort berichten.

Wauw dit wordt wel erg

Wauw dit wordt wel erg obscuur op die manier... Welke post heb je het over, dit is toch echt niet te volgen. Nu ga ik me vooral afvragen wat jij (nn 01:03) op deze site doet, eerlijk gezegd.

ben bang dat het uitdraait op

ben bang dat het uitdraait op klassenjustitie

Re: Aangifte voor openbare geweldpleging door de politie

Ik wil graag aangifte doen, maar het schijnt dat dat bij de politie moet. En ik wil natuurlijk aangifte doen tegen de politie, dus dat lijkt me niet echt zinvol. Ik had ook niet het idee dat alleen die agressieve agent het probleem was, ze hadden allemaal wapens en heel veel sloegen wel. Het is natuurlijk gewoon de taak van de politie om op mensen in te slaan als ze niet luisteren, dus ze deden gewoon hun werk. Ik denk eigenlijk ook dat gezien het ontruimingsbeleid, het niet veel zin heeft om te klagen bij politici. Zij zijn toch vooral bezig met hun eigen hachje en met zetels winnen. En zelfs als het voor de rechter komt, kraken is wel illegaal nu en die rechters zijn vaak zelf ook vrienden met huiseigenaren en politici.

Is het misschien ook een idee om dit probleem zelf op te lossen, bijvoorbeeld door de volgende keer ons niet weer zomaar te laten slaan?

Re: Aangifte voor openbare geweldpleging door de politie

>>> Ik wil graag aangifte doen, maar het schijnt dat dat bij de politie moet.

Neem even contact op met de arrestantengroep of KSU oost of mensen die er ook bij waren, voor mogelijke stappen.

http://ksuoost.squat.net
http://www.arrestantengroep.org/over-ons.html

Met solidaire groeten.

Ze zou je ook kunnen afvragen

Ze zou je ook kunnen afvragen waarom je het zelf het ziet alsof je "zomaar" geslagen wordt.

Je geeft zelf aan dat de politie gewoon hun werk moest doen, kraken illegaal is en jullie niet luisterden.

In een parlementaire democratie zou je dit via de politiek moeten willen regelen zoals we het recht op abortus en euthanasie via wetgeving hebben geregeld.

toen abortus en euthenasie

toen abortus en euthenasie illegaal waren kreeg je ook geen blauwe knokploeg op je dak maar een rechtszaak.. ´Wij´, krakers, breken de wet door te kraken, maar we pretenderen dan ook niet de wet hoog te houden zoals de smeris doet.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech