COVID-19 actiefonds van de Vrije Bond succesvol

Hier kun je discussieren over COVID-19 actiefonds van de Vrije Bond succesvol.
Al vrij snel na het uitbreken van de COVID-19 pandemie en de staatslockdown-maatregelen van Rutte 3, was de Vrije Bond het er unaniem over eens dat we iets moesten doen met het geven van directe steun en onze solidariteit moesten betuigen. Door de opgelegde restricties was het idee van een COVID-19 actiefonds vrij snel geboren. Een actiefonds omdat het in het DNA van de Vrije Bond zit om ons kritisch op te stellen in woord en daad.

Vanaf april 2020 hebben we met het COVID-19 actiefonds zeer interessante projecten met geld kunnen ondersteunen. Zeep voor werkende vrouwen in Bangladesh, huurondersteuning voor een sociaal centrum in België en ondersteuning van politieke gevangen in Griekenland; de complete lijst van deze projecten kan men vinden op vrijebond.org. Aangezien de pandemie nog voort woekert zullen wij het actiefonds ook voorzetten. Dus zijn er initiatieven van het radicaal linkse gedachtegoed die steun en solidariteit kunnen gebruiken laat het ons dan weten!

De anti-racisme-acties die over de hele wereld opduiken ondersteunen we uiteraard. Het is altijd goed als mensen in opstand komen tegen onderdrukking en repressie. In Nederland echter lijkt het alsof deze beweging ingesloten zal worden door het bestaande politieke bestel. De Vrije Bond wil zich niet aansluiten bij deze tendens en we ondersteunen dan ook alleen grassroots organisaties die werkelijke verandering nastreven. Wat de Vrije Bond betreft zullen Rutte en zijn genootschappen zich nooit inlaten met daadwerkelijke maatschappijverandering. Het systeem deugt niet, dus het systeem moet vallen!

Het actiefonds is bereikbaar via anarchistische organisatie De Vrije
Bond: secretariaat@vrijebond.nl


Re: COVID-19 actiefonds van de Vrije Bond succesvol

ik ben nieuwsgierig naar de argumentatie achter 'In Nederland echter lijkt het alsof deze beweging ingesloten zal worden door het bestaande politieke bestel'. Waarop is deze uitspraak gebaseerd?

Ik hoop dat er goede argumenten zijn om dit te zo te poneren, want anders zou dit ook kunnen getuigen van een zekere witte arogantie. daar ga ik niet vanuit want zo ken ik de leden van de vrije bond niet...

Goed dat de Vrije Bond wat

Goed dat de Vrije Bond wat doet in kader Corona enzv. De middelen van de Vrije Bond zijn heel bescheiden denk ik te weten er zullen keuzes worden gemaakt daar door. " Dus zijn er initiatieven van het radicaal linkse gedachtegoed die steun en solidariteit kunnen gebruiken laat het ons dan weten! " Nog wat vaag maar goed ik heb me niet verdiept in de aanvraag procedure of die wel " eerlijk " wat betreft concrete criteria en in beroep kunnen gaan bijv.
Dat is het probleem van afhankelijk zijn van liefdadigheid van giften schenkingen. Je hebt geen recht op hulp in de vorm van geld van de Vrije Bond je kan kan een aanvraag doen. Mogelijk dat leden nog wat invloed kunnen uitoefenen op hoe dat hulp geld word besteed. Wie is in staat een succesvolle aanvraag te doen ?
Aan individuen zal geen geld worden gegeven denk ik alleen aan groepen georganiseerd stichting enzv. Zo gaat dat vaak. Als je een beroep doet op een armoede fonds dan kan je als individu mogelijk wat krijgen maar vaak alleen op voorspraak van het maatschappelijk werk en relatief kleine bedragen. Hoe zo armoede fonds ? Nou ik heb het over liefdadigheid immers ook hulp in de vorm van geld door de Vrije Bond is een GUNST geen RECHT. Liefdadigheid is lastig vind ik als je daar afhankelijk van bent met name. Dan moet ik denken aan empathie . Dat kwam herhaald naar voren in kader anti racisme demo en discussie in tv programma s Nederland. Een duidelijke conclusie en voor de hand liggend is dat niet empathie de basis moet zijn van de strijd maar rechten zo als ik het begrijp. Ja vandaag ben ik even te moe om empathisch te zijn . O.k. je moet dus niet afhankelijk zijn van empathie zeker niet als je een donkere huidskleur hebt. Je moet ook geen empathie verwachten denk ik .
Maar wat dan je bent alleen en weet absoluut niet hoe te lobbyen want daar komt het dan op neer zielig doen ligt je ook niet hoe dan aan geld te komen voor je initiatief ? Is mijn initiatief wel Links genoeg ? Volgens de Vrije Bond. Heb ik contacten kent men mij als vertrouwd als radicaal Links ??? Problematisch toch die gunsten.
Ik zie me zelf als radicaal Links maar moet ik dan daar voor langs de meetlat en van wie dan. Oeps die ene die me toch al niet uit kan staan een persoonlijk iets waar niet de vinger op is te leggen hij zij zegt niet je kop staat me niet aan of je ideeen staan me niet aan of zo bemoeit zich er mee met zijn grote mond. Daar ga je je word alleen nog maar gedoogd niemand spreekt zich uit over wat je dan verkeerd doet of goed doet. Tsja toen heb ik mijn lidmaatschap van De Vrije Bond maar beeindigd. Het is toch een gesloten bastion dat radicale Links . Een heel verhaal de strekking is dat je / ik het niet moet hebben van gunsten ook niet van empathie. Een voorbeeld Ik heb de behoefte in eigen levensonderhoud te voorzien bijv. Hoe dat te bereiken ? Ik denk dat loonarbeid door omstandigheden er niet in zit voor mij ok dan starten met een bedrijfje maar van uit een armoede problematiek.
Langdurig Bijstand afhankelijk en al wat ouder. Dan is er geen hulp is mijn ervaring van niets van niemand. Dan blijf ik dus afhankelijk van gunsten.
Zeker een duistere toekomst als oudere en met verlaging van de Bijstand in het voor uitzicht. Van af 2021 alle Bijstanders minder geld hoe veel is me onduidelijk. Geen gunsten maar hulp tot autonomie vind ik. Direct en individueel . Is een eigen bedrijfje een oplossing dan help daar bij. Intensieve hulp desnoods maar geen familie geen kennissen want daar zou dan de hulp vandaan moeten komen vrees ik.

Goed initiatief!

Goed om te zien dat solidariteit weer een concrete uitwerking krijgt (al is het maar dmv geld).
Succes!

Alleen die laatse alinea begrijp ik niet: Waarom niet solidair met actievoerders, ook als die minder radicaal of minder links zijn? Als mensen streven naar verbetering, en hun doelen zijn een stap in de goed richting, dan is dat toch de moeite van het steunen waard? Al zijn 'wij' voor meer radicale verandering, een stap in de goede richting is een stap in de goede richting, anders komen we er nooit, toch?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech