Hoorn - 19 juni - 19:00 - Weg met JP Coen!

Hier kun je discussieren over Hoorn - 19 juni - 19:00 - Weg met JP Coen!.
Jan Pieterszoon Coen ‘de slachter van Banda’, wordt ten onrechte vereert als held op de Roode Steen in Hoorn. Hij heeft vanaf 1607 op gruwelijke wijze handel gedreven en is verantwoordelijk voor genocide. Onder zijn bewind werden 15.000 Bandanezen vermoord in het belang van de welvaart van Nederland. De 900 overlevenden werden tot slaaf gemaakt. De ‘VOC-mentaliteit’ waar de gemeente Hoorn nu zo graag mee heult, is grotendeels gebaseerd uit de gruweldaden van deze man. We hebben genoeg van dit VOC-sentiment dat genocide plegende kolonialisten als Coen al eeuwen ten onrechte als held vereert.

De gemeente Hoorn weigert werkelijk te luisteren naar jarenlange protesten door nabestaanden van Coen’s slachtoffers en laat met het handhaven van dit beeld duidelijk zien waar zij staat. Nog altijd wordt de pijn als gevolg van kolonialisme van minder groot belang geacht dan de commerciële belangen van de stad. De gemeente zet het beeld zonder blikken of blozen in als marketingtool.

Ons doel:
De verwijdering van het standbeeld van JP Coen door de gemeente Hoorn en erkenning voor de pijn die de handhaving van dit beeld decennialang, tot op de dag van vandaag (heeft) veroorzaakt. Wij willen een eind maken aan de verheerlijking van het Nederlandse koloniale verleden, in het bijzonder dat van de VOC. Informatie is belangrijk, dus het uitwissen van geschiedenis is nadrukkelijk niet ons doel. Maar enkel bewustwording is niet genoeg. Wat heb je aan educatie als de indoctrinatie en verering van massamoordenaars ondertussen door blijft gaan? Het beeld van JP Coen is van Kolonialisme en Genocide Verheerlijking. Als de gemeente de indoctrinatie daadwerkelijk wil vervangen voor educatie haalt zij het beeld van het plein weg en plaatst het waar het hoort: in een museum.

Ons middel:
Vreedzame demonstratie met verschillende sprekers van binnen en buiten Hoorn: directe nazaten van de slachtoffers, muzikanten, dichters, verschillende generaties activisten bij elkaar.

Met dit protest zeggen wij:
STOP GENOCIDE VERHEERLIJKING!

In de woorden van een Molukse vrijheidsstrijder die haar leven heeft gegeven in de strijd tegen de VOC
Roepen wij op: “KOM VOORWAARTS IN GROTE GETALE EN SLA HET VOC VAANDEL TERUG“

Pers en andere verzoeken via :
wegmetjpcoen@gmail.com
______________________________________________________

VEILIGHEID IS BELANGRIJK
- Houd rekening met 1,5 meter afstand tot elkaar.
- Draag gezichtsmaskers.
- Was je handen regelmatig met zeep en/of desinfecterende middelen.

CHECKLIST:
Neem je ID mee.
Neem een gezichtsmasker mee.
Neem handschoenen en/of desinfectiemiddel mee.
Reis met maximaal één persoon samen.
Volg instructies op van autoriteiten.
Zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is (neem eventueel ook een powerbank mee)
Je mag politieagenten filmen. Film horizontaal en belemmer de wetshandhaving niet. Blijf rustig in het contact met politie.

Kom bij voorkeur met de FIETS of het OV!

https://www.facebook.com/events/186781756053073/


Die beelden zeggen de meeste

Die beelden zeggen de meeste mensen niks. De beelden zijn dus naamloos voor die mensen tot ze het bijschrift lezen en dan vergeten ze dat zo weer . Het interesseert ze ook niet de empathie is beperkt behalve dan dat het bij draagt aan een sfeer van een pret park . Van mij mogen die beelden blijven net als de oude geveltjes of quasi oude geveltjes die een bepaalde gezellige oud Hollandse sfeer veroorzaken folklore klompen een stukje kaas een glas bier we gaan weer naar huis het was ontspannend. Meer is het niet voor velen. Dat protest hoort ook bij de Hollandse folklore maar niet te ver gaan jongens en meisje. Een emmertje verf ok word wel weer door een schoonmaker verwijdert maar geen verdere sloperij graag.

Ten eerste word er opgeroepen

Ten eerste word er opgeroepen tot "vreedzame demonstratie". Dat stomme standbeeld staat tot op heden overeind genoeg voor fascisten zoals Thierry Baudet om er bloemetjes neer te kunnen leggen. Ten tweede bepaal jij niet welke vorm mensen kiezen om hun woede en verdriet te uiten. Als je hele sterke ideeën hebt over hoe mensen acties doen voor gelijkheid, en je om sneue redenen niet naar andere mensen hun acties wil gaan, ben je natuurlijk vrij om acties te doen op een manier waar jij je wel comfortabel bij voelt.

hoezo woede en verdriet en

hoezo woede en verdriet en hoezo nabestaanden van slachtoffers. Deze kerel leefde in 1607 dus waar heb je het over.

ga werken

Blijf met je poten van andermans spullen af tuig!
prima tegen racisme te zijn maar ga werken ofzo en kap met ONZE geschiedenis kapot te maken.
JA ze hebben slechte dingen gedaan maar vernieling echt zielig jullie ga wat nuttigs doen

waarom wordt er steeds

waarom wordt er steeds gesuggereerd dat zulke daders werkloos zijn en maar aan het werk moeten. Volgens mij is het probleem juist dat de meeste van die Anti Zwarte Pieters een fatsoenlijke baan, auto en lekker wijf hebben en zich vanuit pure verveling tegen zulke standbeelden richten. ik wil wel eens weten hoeveel van die anti zwarte pieters elke dag werkelijk gediscrimineerd worden. Werklozen hebben helemaal geen tijd voor zulke acties daar ze bezig zijn met te overleven.

re

Deugneuzen Peter S., Joke K, en Astrid E. zijn allemaal werkloos zodat ze de godganse dag kunnen roeptoeteren.

uitzonderingen bevestigen de

uitzonderingen bevestigen de regel

Wat zouden mensen vinden van

Wat zouden mensen vinden van een standbeeld van Hitler? Lijkt mij wel een goed idee. Anders vergeten we misschien wat er in de tweede wereldoorlog is gebeurd. Er zijn ook niet echt zo heel veel mensen meer die het zich kunnen herinneren. En Hitler heeft nou eenmaal ook hele coole dingen gedaan. Heel veel mensen aan een baan geholpen bijvoorbeeld.

Misschien zijn er mensen die zeggen dat we geen standbeeld van Hitler moeten hebben om allerlei drogredenen, maar ik denk gewoon: fuck you! Als wij een standbeeld van Hitler willen hebben, moet dat gewoon kunnen. Je kan er heel erg aanstoot aan nemen, maar dat is een keuze! Bovendien hoef je er niet naar te kijken.

Nou zijn er ook mensen die zeggen dat een maatschappij niet van racisme af komt als er op het plein een beeld van Hitler staat, maar dat is echt fucking onzin. Ik weet heus wel dat sokkels bedoeld zijn voor mensen die iets heel cools hebben gedaan, en ik associeer beelden op sokkels ook wel met helden, en het is misschien makkelijker voor mij om de holocaust goed te praten als we dat beeld van Hitler hebben, maar dat heeft niks met racisme te maken!

Lang leve Hitler, en lang leve JP Coen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech