Black Lives Matter! Stop de criminalisering van migratie!

Hier kun je discussieren over Black Lives Matter! Stop de criminalisering van migratie!.
FB event: Stop Het Legaliseren Van Politiegeweld #BLM
FB event: Refugee Lives Matter! Protesteer tijdens wereldvluchtelingendag

Wereldvluchtelingendag: stop de criminalisering van migratie!

De strijd voor de rechten van vluchtelingen en migranten is een onlosmakelijk onderdeel van de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. De manier waarop vluchtelingen en migranten door Nederland en de E.U. behandeld worden is onmenselijk en onaanvaardbaar.

Dat mensen kunstmatige grenzen oversteken is niet los te zien van een lange geschiedenis van Westers kolonialisme en imperialisme. De klimaatcrisis, die door het Westerse kapitalisme is veroorzaakt, zal ervoor zorgen dat in de komende decennia nog veel meer mensen zich gedwongen zien om hun huis te verlaten.

Deze mensen en alle anderen die gedwongen hun huis moeten verlaten hebben nu en in de toekomst het recht op een veilige en vrije toegang tot Europa. De criminalisering van migratie moet stoppen!

Meer informatie over de link tussen klimaat en migratie vind je o.a. hier:
https://www.oneworld.nl/lezen/klimaat/klimaatonrecht/dit-zijn-de-onzicht...
https://www.oneworld.nl/anders/achtergrond/nieuw-de-klimaatvluchteling/

Stop Het Legaliseren Van Politiegeweld #BLM

Nadat de wetswijziging over het gebruik van geweld door politie eerder bijna unaniem is aangenomen in de Tweede Kamer ligt het op dit moment als spoedgeval in de Eerste Kamer, wat betekent dat het nog voor het zomerreces behandeld zal worden.

Deze nieuwe "ambtsinstructie" voorziet o.a. in de mogelijkheid om bij het zeer ruime begrip "verzet bij arrestatie" pepperspray en stroomstoten (taser) te gebruiken. Straks mag de politie ook rubberkogels gebruiken "tegen mensen die de openbare orde verstoren". Volgens advocaten en mensenrechtenorganisaties krijgt de politie zelfs theoretisch het recht om te schieten op demonstranten.

In de nieuwe ambtsinstructie staat ook dat de politie in de toekomst ter aanhouding kan schieten op een vluchtende verdachte, zelfs wanneer geweld of de dreiging van geweld al is geweken. De wetswijziging werkt ook machtsmisbruik en straffeloosheid in de hand, doordat agenten mogelijk met lagere straffen zullen wegkomen voor doodslag en geweld.

Verder staan er nog andere zorgwekkende wijzigingen in de nieuwe ambtsinstructie, zoals het wegvallen van het verbod op gebruik van pepperspray tegen zwangere vrouwen en personen jonger dan 12 en ouder dan 65.

Meer info is o.a. te vinden in verschillende artikelen op Lilith Mag en Controle Alt Delete:
https://www.lilithmag.nl/blog/politie-mag-onder-nieuwe-ambtsinstructie-m...
https://www.lilithmag.nl/blog/2020/6/3/tweede-kamer-neemt-wetswijziging-...
https://controlealtdelete.nl/blog/taser-pepperspray-en-rubberkogels

Mensen van kleur en gemarginaliseerde groepen worden nu al stelselmatig geraakt door etnisch profileren en zijn vaker slachtoffer van politiegeweld, ook hier in Nederland. Het is daarom voorspelbaar dat het extreem verruimen van de bevoegdheden voor politiegeweld hen zwaar zal raken. Dit weigeren wij te accepteren. Mensen van kleur lijden al veel te lang onder systematische uitbuiting en discriminatie. Het is nu de hoogste tijd voor gerechtigheid en investeringen in hun gemeenschappen, niet het verder escaleren van repressie en politiegeweld.

Daarnaast is het risico levensgroot dat deze nieuwe bevoegdheden gebruikt zullen worden om protest op straat nog vaker met staatsgeweld te beantwoorden, bijvoorbeeld door het veelvuldig inzetten van rubberkogels. In verschillende landen is is dit nu al de norm, met vaak gruwelijke gevolgen. Zo zijn in Frankrijk vanaf november 2018 28 mensen blind geraakt, is 5 mensen een hand afgerukt, zijn 341 mensen aan het hoofd verwond en zijn drie mensen overleden. Dit gaat dan nog alleen over politiegeweld tegen demonstranten (en omstanders), niet al het andere politiegeweld in Frankrijk.

In een wereld van extreme ongelijkheid die grotendeels onleefbaar dreigt te worden is protest op straat niet alleen legitiem maar zelfs van levensbelang. Het is de hoogste tijd voor een revolutie, niet voor het onderdrukken van sociale bewegingen.

Deze dystopische wetswijziging dreigt nu zonder enige maatschappelijke discussie doorgevoerd te worden. Daarom roepen wij iedereen op om zaterdag de straat op de gaan:

Steun de Black Lives Matter beweging en stop het legaliseren van politiegeweld!

Sluit de detentiecentra en stop deportaties, legaliseer alle vluchtelingen en migranten!

Code Rood / Extinction Rebellion NL / Extinction Rebellion Den Haag / ASEED Europe

De Black Lives Matter demonstratie in Den Haag zal om 14:00 uur beginnen op het Malieveld. De organisatie van het protest heeft iedereen verzocht om als individu deel te nemen, vlaggen en spandoeken met logo's van klimaatgroepen kunnen dit keer dus beter thuis blijven. Meer info over het protest is hier te vinden: https://www.facebook.com/events/274787527202704/

In Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Wageningen, Amersfoort, Leiden, Utrecht en Enschede zal om 14:00 uur gedemonstreerd worden in het kader tijdens Wereldvluchtelingendag. Meer info over de verschillende demonstraties is hier te vinden: https://www.facebook.com/events/247986969883889/


wie wordt hier

wie wordt hier gediscrimineerd. als wajongers en bijstanders net zoveel aandacht kregen als een kerel die 400 jaar geleden leefde dan zouden ze nu miljonair zijn. Er gaat hier veel teveel aandacht uit naar racisme. Komt omdat de hippie scene in handen is van gevluchte Gooise rijkeluis kindjes die hun hockeystick inruilden voor jointjes.

@bovenstaande Raymond: als

@bovenstaande Raymond: als bijstanders en wajongers klaar zijn om in opstand te komen zijn ze welkom bij ons. Tot die tijd: even dimmen ajb.

Groetjes! Een witte bouwvakker die niet uit het Gooi komt en zich inzet tegen racisme.

niet Raymond, en wel een

niet Raymond, en wel een witte bouwvakker die zich voor het karretje van de hippies laat spannen.

Zou je ook relatief rijke

Zou je ook relatief rijke ouders kunnen hebben en toch in de bijstand kunnen komen? Mijn ouders zijn hogere middenklasse (gelukkig niet uit het Gooi). Ik zelf heb enige jaren in de bijstand gezeten en heb nu een 0 uren contract en geen uitzicht op een betaalbare woning. Ik heb vroeger inderdaad hockey gedaan, was best leuk ook en rook nu graag jointjes. Ben ik nu de vijand? Niet alle ouders zijn bereid hun kinderen te helpen hoor. Ik heb tijdelijk bij mijn moeder weer in huis gezeten maar na conflicten en door kosten delers norm zelfs er uit gezet en toen had ik echt niks. Ik ben ook echt de enige niet in deze situatie. Tijden veranderen, cliché beelden ook. Klasse is economische klasse. Als je het daar over wil hebben, houd die definitie dan ook zuiver. Hou culturele identiteit daar dan ook buiten. Bovendien hebben veel gekleurde mensen ook problemen doordat ze langdurig in de bijstand zitten. De strijd van de een gaat zeker niet ten koste van de ander. Vanwege de participatie plicht heb ik bijvoorbeeld veel bijles gegeven aan mensen die laaggeletterd zijn en daardoor ook moeite hebben met werk vinden. Dat waren vluchtelingen maar net zo goed witte mensen. Ik doe dat nu nog steeds als vrijwilliger. Je kunt mensen dus helpen met beide problemen als je je over je eigen vooroordelen heen zet. Maar ik zal het allemaal wel fout doen omdat ik op ooit op hockey zat en te netjes praat toch?

Drugsgebruik zoals jointjes

Drugsgebruik zoals jointjes is ook niei bevordelijk voor het vinden van een baan.

Ik heb nu gewoon werk hoor.

Ik heb nu gewoon werk hoor. Best goed werk ook en redelijk salaris , alleen geen vast contract . Jointje af en toe moet dan kunnen. Elke dag stoned zijn en werk zoeken is inderdaad geen goede combinatie.

Ik zie dat toch anders.

Ik zie dat toch anders. (gericht op onderstaand bericht.) Ik zie juist door mijn ervaring met vluchtelingen dat het ook veel met bureaucratie te maken heeft bijvoorbeeld. Bovendien is de situatie van vluchtelingen zo complex. Dat heeft met meer te maken dan binnenlandse politiek lijkt me. Ik zal ook erkennen dat ondanks dat mijn ouders geen financiële steun geven, ik wel meer kansen heb dan vluchtelingen. Dat heeft vooral met opleiding te maken. Ik ben uiteindelijk dus wel meer zelfredzaam dan een vluchteling en ik snap dus heel goed dat zij meer steun krijgen dan ik. Dat heeft niks met politiek correct zijn te maken, dat is gewoon rationeel. Als er groepen vluchtelingen op straat lopen geeft dat meer problemen dan wanneer mensen als ik op straat slapen. Dat wil niet zeggen dat ik het inderdaad schandalig vind dat er meer dakloze jonge mensen bij komen. Zelfs werkende daklozen. Mensen waar je als ze overdag door de stad lopen niet 1 2 3 aan kan zien dat ze dakloos zijn. Volgens mij gaat het dus niet om politiek correct zijn. Er is geld genoeg, we zijn een rijk land (ja zelfs met Corona, kwestie van prioriteiten stellen). We kunnen best en en. Dus en het oplossen van woningnood voor alle mensen en vluchtelingen helpen. Ik zal mij nooit laten uitspelen tegen een bepaalde groep vanwege mijn eigen situatie. Als jij dat politiek correct noemt, dan ben ik er hierbij dan maar trots op om politiek correct te zijn. (Al denk ik dat ik heel veel kanten heb en meningen die totaal niet politiek correct zijn en ik vind het zelf niet belangrijk om het te zijn.)

aangezien de anarchisten hier

aangezien de anarchisten hier censureren heeft verdere discussie geen zin en heb ik dus gelijk. Autochtone Nederlanders lopen bij de Voedselbank en ex-Vluchtelingen rijden in een auto rond.

Ok, prima. Als die stelling

Ok, prima. Als die stelling jouw gelijk inhoud vind ik dat prima. Dat zal ook wel waar zijn dan, tenminste ik twijfel niet aan die observatie. Wat je daar nee wil zeggen is me dan nog niet duidelijk. Het is je dan ook nog niet duidelijk waarom dat, zelfs als je gelijk hebt, geen anti racist te zijn. Maar goed, misschien ging het daar niet om. Misschien wou hè gewoon een punt maken. Ik denk dat we het op zich best met elkaar eens zijn, alleen vind ik het problematisch dat er überhaupt mensen naar de voedselbank moeten in een rijk land als Nederland. If ze autochtoon zijn of niet maakt me dan niet zo veel uit. Het is mij dus ook nog steeds niet duidelijk waarom het voor jou erger is dat een autochtoon bij de voedselbank staat en eerlijk gezegd denk ik inderdaad dat het geen discussie meer waard is. Je zult je redenen wel hebben. Redenen die ik niet heb. Prima dan. Niet iedereen hoeft van mij anti racist te zijn. Ik vind het alleen problematisch als anti racisten als onoprecht worden weg gezet en als zijnde blind voor verdere sociaal economische problematiek. Ik heb energie genoeg om met meerdere problemen in Nederland bezig te zijn en andere mensen ook denk ik. Ik zou zeggen, last ze lekker, want ze doen geen kwaad lijkt me.

ik snap het hele punt niet

ik snap het hele punt niet dat je maakt. Je hebt een nul uren contract maar blijkbaar een fatsoenlijk inkomen. Dan zijn er de mensen die in de uitkering zitten en geen cent te makken hebben tegenover vluchtelingen die hier opkrabbelen en na een paar jaar een auto, baan en huis hebben. Dit klopt niet en zet kkwaad bloed bij de autochtone Nederlanders. Ik zie regelmatig moslima's in een auto rond rijden. Dan gaat progressief links weer zeuren dat het de normaalste zaak van de wereld is dat een moslima in een auto mag rijden. Maar ik heb nooit een auto gehad en moet het met een tweedehands fiets doen. Dit zet kwaad bloed bij autochtone Nederlanders. Je kunt niet ongestraft eindeloos nieuwkomers positief discrimineren. Dan die jointjes van jou daar erger ik me ook zo aan. Eet een gezonde appel of een tros druiven in plaats van die drugs blowerij.

Indymedia.nl zou moeten

Indymedia.nl zou moeten stoppen vind ik met die " discussie " mogelijkheid voor blijkbaar Trollen en ander gespuis.
het is net als bij andere social media flames pesten hate intimidatie bedreigingen en nauwelijks een onderbouwd rationeel betoog. Je kan maar beter geen Raymond heten blijkbaar. Een commentaar werd in verband gebracht met een " Raymond " mis ik iets ? Daar bij de geschreven aanvallen op iemand die onder de naam Joke Kaviaar publiceert ook berucht die aanvallen wat mij betreft.
Bovendien ip adres controle door politie diensten mensen moeten tegen zich zelf worden beschermd in dat kader vind ik.
Of niet meer anoniem dus met naam email adres en desnoods woon adres. Op bijv. doorbraak.nl is meer censuur maar niet om te voorkomen dat iemand die een post doet word beschadigd. Er is alleen censuur op " racisme " " seksisme " " fascisme " of wat er volgens de redactie voor door moet gaan. Joop.nl staat alleen mainstream reacties toe ik denk dat iemand als de eerder genoemde joke kaviaar word verwijdert.
Ik vind dat indymedia.nl te tolerant is ten opzichte van trollen. Het lijkt regelmatig op Geenstijl wat betreft de harde reacties. Voor zo ver er word gereageerd de reacties zijn tamelijk zeldzaam indymedia.nl lijkt achterhaald .
Ik vermoed ook dat activisten al lang andere internet kanalen gebruiken.

Het is doorbraak.eu

Het is doorbraak.eu

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech