Antifascist Graaff doet aangifte van 'uitvoerige laster' tegen TPO

Hier kun je discussieren over Antifascist Graaff doet aangifte van 'uitvoerige laster' tegen TPO.
De antifascist heeft SP-Kamerlid Ronald van Raak, columnist op TPO, opgeroepen uit solidariteit met zijn column daar te stoppen. TPO heeft al eerder scheldartikelen gepubliceerd over linkse politici en antifascisten.

De antifascist acht het verder 'uiterst grievend en laag' dat het artikel zijn in 2014 overleden vader - een gedecoreerde ex-verzetsman en ex-nazigevangene - erbij betrekt.

Graaff noemt de artikelen 'misleidend, zeer grievend, schadelijk en vol fake news'. TPO stelt ook dat hij leidt aan een vorm van ziekelijke grootheidswaanzin. De artikelen blijken bovendien zonder controle overgenomen te zijn door andere websites. Graaff eist o.m een rectificatie, schadevergoeding van € 10.000 en opruimplicht op internet. Het verweer tegen dit artikel heeft hem een week werk gekost.

De bond van oud-verzetsstrijders en antifascisten AFVN-BvA, waar de antifacist woordvoerder is op het dossier nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray, 31.000 nazisoldaten), steunt Graaffs verweer.

Verder schrijft hij momenteel zijn zesde boek, over Europese Jodenredders tijdens de oorlog. De antifascist is begin april door zes linkse organisaties, daaronder de AFVN-BvA, benoemd tot onbezoldigd nationaal rapporteur nazisme, fascisme en racisme ten behoeve van de VN.

De antifascist noemt het 'uiterst verdraaiend en kwaadaardig' dat de artikelen 'zogenaamd een complete documentatie lijken te bieden' maar absoluut niets vermelden over de nationale en internationale steun die hij bij acties heeft ontvangen van bekende personen en organisaties.

Zo kreeg hij recent steun van nazi-jager Hans Knoop en de Frans-Joodse nazi-jagers Serge en Beate Klarsfeld in Parijs, van de Fédération Internationale des Résistants in Berlijn, van de Vrienden van Yad Vashem in Amsterdam, het Simon Wiesenthal Center in Jerusalem, van de Duitse antifascisten VVN-BvA, van het anti-discriminatiebureau Hilversum, maar ook van Holocaust-overlevende en schrijfster Chaja Polak en schrijvers als Nelleke Noordervliet en Tomas Ross.

Hij voerde in 2019 ook uitgebreid actie tegen een nazi-expo in Den Bosch en werd toen geïnterviewd door o.m. Al Jazeera. https://www.aljazeera.com/news/2019/09/nazi-design-exhibition-netherland...

De grootste krant van Europa, Bild, vermeldde de actie met zijn naam en ook de New York Times en andere kranten vermeldden deze.
https://www.bild.de/news/ausland/news-ausland/niederlande-museum-feiert-...

Graaff voert ook acties tegen verdraaiing van de geschiedenis van WO-2 en tegen handel in nazispullen, zoals in Houten. Mede dankzij aandacht van media als de NRC en EenVandaag heeft hij twee nazibeurzen gesloten gekregen, in Huizen en Duiven. De verkoop van nazispullen op Marktplaats halveerde na een optreden van Graaff bij Vara's Kassa. Ook hierover vermelden zijn achtervolgers niets. De antifascist heeft verder drie maal rechtszaken van nazihandelaren gewonnen, ook onvermeld.

Graaff wijst er op, dat veel TPO-verwijten persoonlijk zijn gericht, hoewel hij meestal optreedt als woordvoerder van de AFVN-BvA of samenwerkt met de Stichting Nederlandse Ereschulden, het CIDI, het Comité van Waakzaamheid, AFA Fryslân, de Internationale Socialisten, het Comité 21 Maart, de Communistische Jeugdbond of andere.

TPO beweert in de gewraakte artikelen ook dat Gerdi Verbeet van het Comité 4 en 5 mei in 2018 géén racistische uitspraken in de Telegraaf heeft gedaan, ondanks dat Graaff dat mede namens andere organisaties in persberichten uitdrukkelijk stelde. Verbeet zei echter dat tijdens de dodenherdenking op de Dam alleen oorlogsdoden uit Indonesië met een Nederlands paspoort herdacht worden en zij negeerde zo de ruim 3 miljoen Indonesische burgerdoden uit 1942-1945. Verbeet blijkt ook commissaris te zijn van het Siemens, het Duitse industrieele bedrijf dat o.m. wapens voor de nazi's maakte en vestigingen in nazi-concentratiekampen had.

______________________________________

RECTIFICATIE WO2forum.nl
Klacht van A. Graaff over lasterlijk artikel TPO over hem

Bericht door Proos » 30 jul 2020, 11:38
In Actueel is eerder dit jaar een artikel besproken van The Post Online (TPO) over Arthur Graaff. In dat TPO-artikel, dat op die site nog vindbaar is, wordt de heer Graaff sterk bekritiseerd.

Nadat het citaat met bronvermelding op dit forum in het onderdeel Actueel verscheen is het door een aantal leden besproken.

Daarbij was de verwachting dat Graaff zich als forumlid ten aanzien van de inhoud van het artikel zou verdedigen in het betreffende onderwerp (hoor en wederhoor), waarmee plaatsing mogelijk toegevoegde waarde had. We hebben echter een nieuw inzicht na e-mailcontact vorige week met Arthur Graaff. Het blijkt dat het artikel pas die week onder zijn aandacht kwam en het een zeer indringend effect heeft gehad.

Op zijn verzoek is het onderwerp van het forum daarom gewist. Er is daarom echter ook geen hoor-wederhoor meer aan toe te voegen door Graaff. We hebben kennis genomen van zijn verweer, dat is onderbouwd met bewijzen. Het komt er op neer dat er ruim dertig aantoonbare onjuistheden in het TPO-artikel staan, waaronder de centrale elementen; zoals zijn benoeming tot rapporteur fascisme en het in twijfel trekken van de levensloop van zijn (overleden) vader. Met name dat laatste is dusdanig persoonlijk en vervelend voor de familie, dat het aanleiding geeft tot de klacht van Graaff aan dit forum, de verwijdering van het onderwerp over het TPO-artikel, alsmede een juridisch vervolg dat Graaff richting TPO en auteurs ingesteld heeft.

Behalve dat het artikel van TPO werd aangehaald, werd er ook een opmerking aan toegevoegd door een van leden die niet conform de forumregels is. Daarnaast was er in de rest van het onderwerp door meerdere leden sprake van leedvermaak.

Voor de goede orde: belediging is niet toegestaan. Iemand leugenaar noemen zonder bewijs en onderbouwing ook niet. Daarnaast is leedvermaak onwenselijk en ongepast.

Graag herinneren we er iedereen nog eens aan dat de forumregels er niet voor niets zijn. Het verzoek is dan ook om je netjes te gedragen richting anderen. Zo staat er in de forumregels het volgende over:

Let erop dat je niemand op welke wijze dan ook kwetst met je uitlatingen. We laten elkaar in de waarde. Geen kleinerende en/of smalende opmerkingen, echte beledigingen, scheldpartijen of anderen uitmaken voor rotte vis. (Aangevuld d.d. 08 maart '20)
Denk eraan: alles wat jij beweert moet je zelf kunnen bewijzen! Als jij bijvoorbeeld in je post beweert dat iemand staat te fantaseren dien je wel aan te geven waarom jij dat vindt.

En bij het aangaan van het lidmaatschap van dit forum ben je akkoord gegaan met:

U gaat ermee akkoord dat u geen berichten plaatst met een kwetsende, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksueel-geörienteerde inhoud

Voor eigenlijk alle leden geldt dat dit bekend is, maar soms kan toch de aandacht verslappen. Bij dezen brengen we het daarom nog eens onder de aandacht.

Een goede discussie is altijd toegestaan, maar die moet wel netjes verlopen. Indien je een bericht ziet dat daar niet aan voldoet kun je die melden via de meld-knop, het als een uitroepteken vormgegeven knopje dat bij elk bericht aanwezig is. Daarnaast zien de beheerders en moderators er op toe.

Dank voor de medewerking.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Omhoog


Arthur de Graaff

Vergeten je medicatie in te nemen?

stop met pesten

Hopelijk houdt Graaff de VN goed op de hoogte over Zwarte Piet. Iemand die samenwerkt met het CIDI en de Communistische Jeugdbond moet wel voor 100% deugen. Waarom pesten ze die man zo? Eindelijk weer eens een diepgaand artikel op indymedia. Weer even de reg ruchten noem je dat.

Sarcasme kan ook pesten zijn.

Sarcasme kan ook pesten zijn.

TPO

om even terug te gaan naar onderwerp , het is natuurlijk alom bekend dat het ultra rechtse medium TPO als
propagandamachine fungeert voor kwalijke partijen als PVV en FvD.
TPO tracht bij herhaling antifascisten in een kwalijk daglicht te stellen en ik denk dat ,ondanks wellicht bedenkingen ,
Arthur Graaff solidariteit verdient !

-

Schrijver van het artikel staat niet bekend als ultra rechts noch als propagandist van partijen als de PVV of de FvD.

Wel jammer dat het

Wel jammer dat het betreffende artikel op TPO achter de betaalmuur zit. Altijd lachen met die Graaff!

Arthur Graaff,

Graaff is zo iemand die zijn

Graaff is zo iemand die zijn eigen wiki-lemma schrijft! Hahaha!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech