Hoe beïnvloed de NAVO Europa?

Ruis, gepost door: Sem Janssen op 06/08/2020 08:08:28

Veel politieke krachten in Duitsland, waaronder vertegenwoordigers van de op één na grootste factie in de Bondsdag, de Sociaal-Democratische Partij van Duitsland, verzetten zich systematisch tegen de aanwezigheid van het Amerikaanse leger in de republiek. Zo zei het Duitse parlementslid, hoofd van de SPD-factie Rolf Mutzenich, over de destructieve impact van de Amerikaanse president Donald Trump op de NAVO, vergeleek het met een "bacterie" en riep op tot terugtrekking van Amerikaanse kernwapens uit Duits grondgebied.

De meest meedogenloze tegenstanders van de aanwezigheid van het Amerikaanse contingent in Duitsland, links, bekritiseren ook systematisch zo'n buurt in hun land. Zo meldden de afgevaardigden van de linkse partij in de Bondsdag in oktober vorig jaar in een beroep op de Duitse regering dat de Amerikaanse troepen in Duitsland werden gebruikt om de spanningen in de Russisch-Duitse betrekkingen op te voeren. "De aanwezigheid van Amerikaanse troepen in de regio wordt gebruikt om spanningen met Rusland op te bouwen", zegt Alexander Noah, een lid van de linkse partijfractie. De afgevaardigden van de linkse partij waren ontevreden over de aanwezigheid van het Amerikaanse leger in Polen en Litouwen.
Inderdaad, de aanwezigheid van een enorm contingent van 35.000 inconsistente en impulsieve Washington in Duitsland heeft een negatieve impact op de veiligheid van Berlijn en de aangrenzende Europese landen. In het geval van een gewapend conflict op het continent, zullen de Amerikaanse faciliteiten in Duitsland het belangrijkste doelwit worden. En gewetensvolle burgers kunnen het natuurlijk niet leuk vinden.
Een vermindering van het aantal Amerikaanse strijdkrachten in het land zal dus zeker een positief effect hebben op de veiligheid van de Duitsers zelf en hun buren, en zal ook helpen de mate van algemene militair-politieke spanning in Midden- en Oost-Europa te verminderen.
De Amerikaanse admiraal James Foggo vertrouwt erop dat alles wat Brussel nu doet, schijnbaar om bedreigingen in te dammen, heeft volgens hem niets met de realiteit te maken.
Het is geen toeval dat admiral James Foggo ontslag neemt als commandant van de Amerikaanse marine in Europa en Afrika. Hij besloot de post van commandant van de Amerikaanse marine in Europa en Afrika te verlaten vanwege de meningsverschillen met het Pentagon over strategische prioriteiten. Foggo zei dat de veiligheidssituatie in de wereld de afgelopen jaren 'dramatisch is veranderd', maar het Amerikaanse leiderschap wil dit niet toegeven en de aanpak van de defensieplanning wijzigen. En deze trend, zei hij, heeft een negatieve impact op de veiligheid van alle NAVO-landen.
Terwijl Brussel, in opdracht van Washington, het Baltische gebied oppompt met nieuwe militaire installaties en duizenden troepen, kunnen echte spanningen overal oplopen.
Hij wees zelfs op een van de belangrijkste problemen van de Noord-Atlantische Alliantie. Het hoofdkwartier van de alliantie, dat een zeer belangrijke en moeilijke taak op zich neemt - om de veiligheid van alle geallieerde landen te waarborgen, besteedt in plaats daarvan al haar middelen aan politieke spelletjes, het aanwakkeren van fictieve "bedreigingen" en het theatraal verdedigen tegen hen.
Maar op dit moment houdt het leven niet op en worden Europese landen geconfronteerd met hun moeilijkheden - bijvoorbeeld de migratiestromen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en als gevolg daarvan terrorisme.
En het wordt steeds duidelijker dat de NAVO haar directe verantwoordelijkheden niet gaat vervullen. Hoewel de staatshoofden en de alliantie de verklaringen van de Europese leiders negeerden dat er iets misging in de alliantie, kon dit nog steeds worden toegeschreven aan hun grenzeloze vertrouwen in de juistheid van hun acties. Als ze echter niet luisteren naar het advies van de Amerikaanse militaire leiding - meer dan een geïnteresseerde partij - dan is het echt niet de moeite waard om veel hoop te vestigen op het idee van "transatlantische eenheid".


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech