Sjiek

Hier kun je discussieren over Sjiek.
In Zierikzee was er weer eens een brief in de bus gekomen, dat alle bomen aan de Oude Haven weg moeten vanwege restauratie aan de havenkade. Een jaar eerder werd een boom weggehaald bij het nieuwe Mondragon. Luxe hotelsuites. Nog maar een paar maanden geleden kwamen ze al aan met camera's en stond daar de Rotary Club Middelburg te dirigeren en rond zich heen te wijzen. De havenmeester was heel beleefd, maar hij had het in de krant moeten lezen. Wereldregio. Aan uitnodigingen aan de gemeente werd geen gehoor gegeven. Mondragon heeft net weer een trapje naar hun terras gemaakt aan de waterkant. Iedere keer een stukje van de publieke ruimte oppeuzelen, waar het enige mogelijke gesprek verder gaat. 'Wat moet hier nu weer mee gebeuren?' Roddel op hoger niveau. Achterdeurtje.
Inrichting van het hele Havenpark en Museumhaven Zeeland kwam tot stand met EU-subsidie, en als monument. Het is al heel vaak anders geweest in de geschiedenis. Maar er is nog niet 1 boom geweest die geen politiek item werd. Ze beginnen gelijk te dirigeren, zo zijn ze gemaakt. Iedere keer hetzelfde praatje, er zit niet meer in. Maar dat het direct politiek wordt???
Al eerder werd het plan van een drijvend terras, met Spaanse trap afgezegd, maar dat was ook ineens terug met verwijzing naar de geschiedenis, 'hoe het eens was', met een laag hekje waar nu een stenen boog is met zitbankjes. (De haven liep ooit drie keer zo ver door tot langs de Beuze.)
Er is al een drijvend terras bij Grand Café De Werf aan de Vissersdijk even verderop. Met een ticket van de Rotary Club.
Laat ze maar ergens anders drijven. Bij de Zeelandbrug is er nog plek. Maar liever nog op de Noordzee.
In Amsterdam zijn alle kaden vernieuwd en er is niet 1 boom weggehaald. Maar ze denken altijd dat ze achterlopen en willen alles nog beter doen en dus fout.

Verantwoordelijk wethouder Jacqueline van Burg van LSD, Leefbaar Schouwen-Duiveland. Portefeuille Leefomgeving.


"Laat ze maar ergens anders

"Laat ze maar ergens anders drijven. Bij de Zeelandbrug is er nog plek. Maar liever nog op de Noordzee."

Jammer dit. Als iemand dit zegt over mensen die hier niet horen, is het ineens een fascist. Pleur zelf toch op het water in!

bomen

Er zijn al heel wat bomen gekapt voor kadevernieuwing in Amsterdam en ze zijn nog lang niet klaar.

Verschil van amsterdam is dat

Verschil van amsterdam is dat de grachten en kades door slecht onderhoud instorten en dat de kap van bomen daardoor noodzakelijk is. Daarnaast wonen daar alleen rijke mensen.

De schuld van Femke.

De schuld van Femke.

Ondernemen

There is a crack in everything, that's how the light gets in.
Leonard Cohen.

En de massa die het vult met cement. Ze kijken goed uit. Ze zien de scheurtjes al.

Zo hebben ze een hoop geld uitgegeven om een nieuwe gevel aan Albert Heijn Bruinisse te bouwen.
Wel vijf extra ingangen, onder andere voor het magazijn, zijn dichtgemetseld zodat niemand daar buiten kan gaan staan, ook geen personeel meer dat even pauze neemt. Hard werken. De brandveiligheid is nu niet veel soeps. Er stonden bankjes met planten aan de straatkant. Er waren door het personeel nieuwe planten ingeplant 1 dag voor de verbouwing begon. Ondernemers. Kennelijk wist niemand van de echte plannen. Even later stond de Havik PM gewichtig te gebaren, zijn werk is te 'genieten'. De ingang werd helemaal naar de andere kant verplaatst bij de ingang van een schooltje. Parkeerterrein uitgebreid, hoewel de meeste klanten op de fiets uit het dorp komen. Want iedereen met een auto gaat naar het nieuwe gecombineerde Jumbo-Aldi een paar kilometer verder. Direct met de verbouwing kwam corona.
Daarna werd de hele zuidmuur zwart geverfd in de stijl van de overburen restaurant Storm.
Nog een zwart-witfoto van een zeilscheepje.
Waarom? Misschien dit. Hierachter loopt een steegje naar een café, of soos, De Pul, waar jongelui met hun flesje bier wel eens vandaan liepen om hier even te zitten en onderweg hun flesje kapot te gooien en dan de planten er een beetje uit te trekken of wat te roken. Het personeel ruimde dat af en toe op na het weekend. Buren als je daar even zit geven jou natuurlijk de schuld van de filters op straat of de paar blikjes die iemand achterlaat. Die zullen ook wel meepraten bij dit soort plannen. Uitbreiding van hun privébelang. Kun je je voorstellen dat jongeren zich opgefokt voelen? Zo (stoer) zijn ze opgevoed.
De voorman van het werk zei tegen dat ene vrouwtje dat daar buiten wel eens met misprijzende blik wat met stoffer en blik opruimde: "We doen dat allemaal voor jou, Francien", vlak voor hij hier bij Bijkerk (de aannemer van de bouw) weg was, kennelijk zijn laatste klus.
Ze hebben nog wel het oude schooltje, een bibliotheek gesloopt. Parkeerterrein. Want ze willen allemaal zo graag een gezondheidscentrum, ze voelden de bui al hangen. Ze zijn allemaal half ziek. Vind je het vreemd?
Als ze het over hun gezondheid hebben is dat wel op een gezellige manier alsof ze bij een restaurant moeten kiezen wat ze willen eten. Ze bekijken hun ziekten op het menu.
Sinds ik pas, sinds enkele jaren 1 keer door dat gat in de heg ben overgestoken bij de provinciale weg om een landweggetje in te rijden en geen 3 kilometer om, hebben ze er een hek voor gezet. Alles kun je op deze manier verklaren. Sociale controle.

Jammer dit

Zo is ook in de VS ieder argument voor milieu, klimaat, omgeving, groen of gemeengoed verzand in de enig overgebleven referentie, racisme dat door de media ingelegd wordt in alles en iedereen ter verdere commercialisering. Jammer dit.

Ik werd net enkele dagen na elkaar wakker van een elektrische boomzaag. Het snerpende geluid dat door merg en been gaat was alsof alle vervloekte kinderen in de hel schreeuwden om bevrijding. Pas de derde keer begreep ik dat een prachtige volle evergreen naast me in de tuin werd weggehaald. Duitsers. Een paar stoere Zeeuwen hoorde ik bij nadere inspectie een nonchalant praatje hebben, mooi oh. Een dag voor het begon haalde een vrouw me in de stad in op de fiets, ze zei: moet je niet naar Bru. Ik zag dat als een slecht teken. Vorig jaar toen de verbouwing van Albert Heijn begon, met een nieuw parkeerterrein (waar alle bomen al waren weggehaald), waren er tal van verkeersborden die de weg wijzen naar een klein alternatief parkeerterrein. Hier stond deze vrouw te dirigeren bij het omzagen van alle bomen voor dat – tijdelijke – parkeerterrein. Weer om de auto's schoon te houden? Er stond er misschien een van haar. Maar ze doen dit soort dingen meestal om gewoon sympathiek over te komen. Onbewuste organisatie. Ik heb toen ook maar niets gezegd omdat ik steeds beter de kliek ken die me in mijn huis bedreigde. Hierbij werd mijn computer gestolen toen ik naar de tuin van de buren vluchtte, die half ook in dezelfde kliek zitten maar die niet thuis waren.

Dat er een commentaar zou komen dat er in Amsterdam ook weleens bomen omgezaagd worden was voorspelbaar.
De afstand tussen de bomen en de gracht in Amsterdam is trouwens veel kleiner.

g846khm o88uin

Wow many of helpful info.
canadian pharma companies top rated canadian pharmacies online canadian pharmacy reviews

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech