Facebook? F*ck Facebook!

Hier kun je discussieren over Facebook? F*ck Facebook!.
Keizer Mark Zuckerman de Laatste heeft het Zijn Wijsheid behaagd om mij te verbannen uit zijn Evil Empire of Facebook. Ik ben enorm trots dat het zo ver is gekomen. Maar natuurlijk is het ook een klein beetje hinderlijk, zoals een halfdronken wesp, dansend op weg naar de dood, best hinderlijk kan zijn als je een glaasje cassis probeert te drinken op een terrasje in de septemberzon. Ik zal die wesp overleven, al krenk ik die wesp een haar en geen vleugel. Daar kan die wesp verder ook niks aan doen. Ik zal Facebook ook overleven, en aan de dood van dat kwaadaardige keizerrijk zal ik met groot enthousiasme een klein steentje bijdragen. Maar uhh… wat is er eigenlijk gebeurd?

Een ban

Dinsdagavond of -nacht, van 8 naar 9 september, zag ik dat ik niet meer ingelogd was bij Facebook, zonder dat ik mezelf had uitgelogd. Geen nood, morgen log ik wel weer in, dacht ik. Ze zullen wel even willen weten of ik het echt ben. Woensdag lukte dat inloggen dus niet meer, mijn wachtwoord was zoek, en Facebook wilde verificatie van mijn profiel. Nadat ik gewenste gegevens had opgestuurd – een kleinigheid, dacht ik – kreeg ik de volgende mededeling:

‘We hebben geconstateerd dat door jou geplaatste inhoud in strijd is met de richtlijnen voor de Facebook-community. Helaas kunnen we geen aanvullende informatie geven over waarom je account is verwijderd en we kunnen je account niet reactiveren.’ Daarna een verwijzing naar de ‘richtlijnen’. Dat wordt wat mij betreft het woord-van-het-jaar-2020: richtlijnen.

Ik terug gemaild: ‘Het minste wat jullie me moreel verplicht zijn is een inhoudelijke reden geven.

Peter Storm’. Antwoord uit het Boosaardige Keizerrijk: ‘Je account is permanent uitgeschakeld omdat het in strijd is met de richtlijnen voor de Facebook-community. We kunnen het helaas niet meer reactiveren. Dit is ons laatste chat-bericht met betrekking tot je account.’ En weer de verwijzing naar die fameuze Richtlijnen (Van Dissel zal het er wel druk mee hebben). Ik nogmaals terug gemaild: ‘Jullie moeten je schamen. Jullie horen het fatsoen te hebben om mij te vertellen op welke manier ik die richtlijnen dan zou hebben geschonden. Jullie gedragen je als mafia.’ Ja, ik was erg vriendelijk en beleefd, they deserve much worse. Maar mijn laatste woord is er nog niet over gezegd.

Wat is hier gaande? Heeft een rechtse trol, misschien iemand met wie ik geharrewar had op Facebook, ‘aangifte’ gedaan en me gerapporteerd? Ik denk het niet. Zoiets leidt tot een waarschuwing en een tijdelijke ban, niet meteen tot totale verwijdering van mijn account. Konden ze het niet uitstaan dat ik steeds maar weer de nieuwe Facebook-outlook weigerde en terugschakelde naar de oude versie, en ze liet weten dat ik me die nieuwe versie gewoon niet wilde laten opdringen? Ook niet waarschijnlijk, ze vroegen zelf om feedback. Ik kan niet anders dan concluderen dan dat ik op politiek-inhoudelijke gronden, vanwege mijn openlijke anarchisme en mijn uitgesproken support aan antifascistische activiteiten, van Facebook ben gegooid.

Ergens stemt dat mij dus trots. Ik ben kennelijk doelwit geworden van dezelfde zuiveringsoperatie waar allerlei anarchistische en antifascistische profielen en pagina;s al doelwit van waren. Daaronder zijn geweldige en belangrijke initiatieven als CrimethInc. en Its Going Down en vele anderen. De accounts van deze initiatieven zijn door Facebook verwijderd, net als de mijne. Hun gezelschap in deze narigheid schuw ik bepaald niet. Kameraden, mag ik u groeten? Bij deze!

Ja, Facebook heeft ook wat rechts tuig van pagina’s beroofd, zeggen ze. Maar laten we niet in de val-van-de-twee-kwaden trappen: het weren van haatpagina’s, fascistische mobilisatiepagina’s en dergelijke is op geen enkele manier hetzelfde als het weren van pagina’s die de strijd tegen fascisme, onderdrukking en haat als doel hebben. Antifascistische partizanen zijn op geen enkele manier op dezelfde lijn te zetten als SS-moordcommando’s. Anarchisten en antifascisten zijn geen wisselgeld tegen nazi’s en fascisten. En zeer veel rechtse troep kan gewoon op Facebook verspreid worden. Dat zal niet veranderen als het aan Facebook ligt. De kans dat er veel meer initiatieven als CrimethInc. en veel meer mensen als ik de klos worden in te zeer nabije toekomst, is niet bepaald klein. Alles wat anarchistisch, antifascistisch en aanverwant links-radicaal is, loopt gevaar in deze zuivering.

Niet jammeren

Gaan we nu jammeren? Ik niet. Ergens lach ik me volslagen een hoedje. Een bescheiden bloggertje, met een aardig ‘vriendenlijstje’, met een pagina met een paar honderd Likes, wat beheersfuncties bij andere pagina’s en wat activiteit in Facebook-groepen… en die moet van Facebook gegooid worden? Ben ik zo gevaarlijk dan? Wat een, helaas goeddeels onverdiend, compliment! Ik zal blijven proberen dat compliment alsnog te verdienen, ik ga voor maximale schade aan staat, kapitaal, extreem-rechts en Zuckermans Empire.

In de grotere context – een serieuze poging van een alomtegenwoordig machtig social media platform om anarchisten en antifascisten van een communicatiekanaal te beroven – is het ernstig genoeg. Die poging vindt plaats in een tijd dat buiten internet rechtse milities jagen op antifascisten en Black Lives Matter-demonstranten in de VS, een tijd waarin Trump en zijn bende ‘Antifa’ de wacht hebben aangezegd als ‘terroristen’. Er is samenhang, ook als Trump en Zuckerman er niet rechtstreeks over hebben overlegd: radicalen, antifascisten en anarchisten zijn door beiden aangewezen als Vijand, en worden zo behandeld.

Andere anarchisten en antifasisten, individueel en in groepsverband, lopen dus zeker zoveel gevaar als ik. Better be prepared. Maak je zewlf nu al zo onafhankelijk mogelijk van Facebook! Belangrijk als je actie voert, demonstraties helpt organiseren en dergelijke, maar ook als je ‘alleen maar’ stukjes schrijft: zorg dat je op andere plekken je spullen, stukjes, aankondigingen en actieverslagen plaatst, niet alleen op Facebook. Het is een schadelijke kwelling om steeds maar weer te zien dat belangrijke demonstraties voor mensen die geen Facebook-gebruiker zijn – die zijn er! En als Facebook zo doorgaat met zuiveren worden dat er steeds meer – gewoon onvindbaar zijn omdat organisatoren verzuimen om aankondigingen ook op bijvoorbeeld Indymedia.nl te plaatsen en/of er een goed onderhouden eigen website op na te houden. Om het over de aloude kunst van het ophangen van posters en het uitdelen van pamfletten maar niet eens te hebben. Kom op mensen, doorbreek die eenzijdige en ook nog eens steeds riskantere afhankelijkheid van de gunsten van Keizer Zuckerman de Laatste, en help diens troon omver!

En dus, wat nu?

Wat gaan ik doen verder? Ik stel voor dat we ze behandelen in de geest van wederkerigheid die anarchisten zo eigen is. We geven ze terug wat ze ons geven: onbreekbare onbuigzame vijandschap tot het bittere einde. Hoe? Facebook is natuurlijk niet van me af: een nieuw account is zo gemaakt, en daarna desnoods nog een en nog een. Voor mezelf is dat trouwens niet zo belangrijk, maar voor sommige pagina’s waar ik (mede)beheerder ben wel. De mensen waarmee ik ook op Facebook samenwerk, wil ik niet in de steek laten daarginds. En met sommige lieve mensen heb ik nu eenmaal louter via Facebook contact. Die mensen wil ik niet kwijt uit mijn omgeving. Maar ik gun Zuckerman natuurlijk ook helemaal de lol niet dat zijn zuivering zomaar lukt. Ik bestrijd de vijand graag van onderop en op eigen terrein

Verder kijk ik naar juridische mogelijkheden om ze terug te pakken. Wie mij daarover meer kan vertellen, nodig ik daartoe bij deze uit. Kan ik ze dwingen om minstens opening van zaken te geven waar precies en hoe precies ik die ‘richtlijnen van de Facebook-community’ dan wel heb geschonden? Als de staat mij wil opsluiten of anderszins straffen, dan is die staat tenminste nog verplicht mij de reden nauwkeurig te vertellen. Nu Facebook mij denkt te moeten ‘straffen’ met verwijdering, kan ze daar toch niet zomaar mee wegkomen zonder ook maar een specifieke reden te geven? Als een winkel mij als klant niet wil, horen ze toch minstens een reden te geven waarom ze me de deur wijzen? En nee, niet elke reden is even valide, ook niet als ze die in gebruiksvoorwaarden hebben vastgelegd. Zoals een vriend me nog even in herinnering bracht: wet gaat boven contract. Ik vraag me af of wat Facebook met mij en al die andere anarchisten en antifascisten flikt, wel wettelijk toegestaan is.

Maar ik maak me geen illusies. De wet is soms genuanceerd en subtiel, met een vleugje redelijkheid als bonus. Maar uiteindelijk is de wet een instrument van de machthebbers, van Keizer Zuckerman en Fuhrer Trump niet in de laatste plaats. Als ze juridisch te pakken zijn, dan is dat aardig. Maar laat niemand denken dat ik geloof in die wet waarvan ik hoop dat ik Facebook over kan laten struikelen. Ik verwacht dus weinig: advocaten zijn niet gratis, ook de wet is vijandelijk terrein, en ik heb ook nog wel meer te doen dan deelnemen aan middelmatige theatervoorstellingen in steriele naargeestige gebouwen.

Wat dan wel? Geloof het of niet: er is leven buiten Facebook. Ik heb mijn website, Peterstormt.nl. Mijn artikelen vind je vaak ook op Krapuul.nl, af en toe ook op Konfrontatie.nl, regelmatig in het mooie blad Buiten de Orde en nu en dan ook in het Vredesmagazine. Ik zit op andere sociale media. Van die sociale media noem ik hier graag Mastodon, waar ik als @Ravotr te vinden ben als je daar bent ingelogd. Dat is een gedecentraliseerd en niet-commercieel platform zonder machtswellustige Keizer aan de macht, en alleen al daarom een aanrader.

En – geloof het of niet – ik besta ook buiten het internet. Net als de mensen met wie ik samen strijd voer, verdriet deel, lol maak, leef. En net als die steen door de ruit van willekeurig welk Facebook-kantoor ook juist buiten internet vaste vorm aanneemt. Facebook? F*ck Facebook!

Peter Storm

Bron: https://peterstormt.nl/2020/09/11/facebook-fck-facebook/


Verwijderd van Faceboek

Donkere Leonardo schminkt zich niet, maar wordt als Zwarte Piet toch van Facebook verwijderd: ‘Dít is racisme’
De donkere Leonardo van Lenthe uit Ommen is blijkbaar zwart genoeg om verwijderd te worden. Een foto van hem als piet, maar dan zonder schmink, werd door Facebook offline gehaald. ‘Haatdragend’, is de lezing van het sociale medium, maar Leonardo (28) is ziedend. Met één klik lag hij in de prullenbak. ,,Dit is racisme de andere kant op. Ik ben gekwetst.”
https://www.gelderlander.nl/home/donkere-leonardo-schminkt-zich-niet-maa...

was te verwachten

Onlangs heeft facebook aangekondigd zowel extreemrechts als "extreem" links te verbannen. Dat is een zakelijke beslissing, bedoeld om zoveel mogelijk gebruikers vast te houden. Rechtszaak aanspannen kun je vergeten. Facebook is eigenaar van de site, en dus de baas over wat daarop is toegestaan.

Persoonlijk zou ik het toejuichen als er ergens op het internet één behoorlijk discussieforum voor links nederland zou zijn. Facebook heeft daar sowieso het verkeerde format voor, en youtube ook. Een gemodereerde emaillijst zou kunnen werken.
Yahoogroups (zoals linksnederlands) doen geen berichtenarchief of digest meer, en googlegroups is ook niet alles, maar via groups.io kan het wel. De uitdaging is om meer dan honderd mensen naar dezelfde "plaats" te krijgen

Bij een site als Indymedia is

Bij een site als Indymedia is ook censuur idem Doorbraak.eu daar is ook geen plaats voor discussie. Maar als de discussie de straat op gaat ? Bijv. afgelopen zaterdag demo voor Moria organisatie door student en zijn netwerk of zo. Ik denk dan dat is deel van een samenzwering waar ook de vrijspraak van " Akwasi " deel van is door mensen die zo de weg kwijt zijn dat ze alleen nog maar loyaliteit hebben voor mensen die ze niet kennen nooit hebben gezien maar waar ze toch op de een of andere vreemde wijze veel solidariteit mee hebben in feite voortkomend uit zelf haat WEG MET ONS. Dergelijke typen horen niet op een uni niet in het openbaar bestuur niet bij Justitie. Dan is er voor mij de vraag waarom kan zo 'n demo worden georganiseerd binnen anderhalve dag. Waarom kan er dan niet binnen korte tijd een initiatief worden georganiseerd om mensen in de Bijstand door cooperaties aan betaald werk te helpen ? Omdat daar geen aandacht voor is. Waarom niet dat lijkt me een gesprek waard op zo 'n demo veld. Probeer het maar eens je word weggejaagd door de pro vluchteling demonstranten. Waar ligt de loyaliteit bij die demonstranten vraag ik me af. Het antwoord zal wel weer ontwijkend zijn zo iets als "we ik ben een wereldburger " of vluchtelingen in Griekenland in de ellende is veul veul erger dan mensen die hun leven lang aan de kant staan genegeerd in de armoede in Nederland. De waarheid is dat witte Bijstanders als die al eens het woord nemen in zo 'n demo worden weggezet als " fascisten " " rascisten " " eigen volk eerst aanhangers " . Te makkelijk zeg ik dan en heel beledigend. Blijkbaar word er een keuze gemaakt constant voor mensen uit het Midden Oosten Afrika enz die graag in Nederland willen wonen en de mensen die daar voor kiezen hebben zich altijd afgewend van de armen in Nederland. Die armen moeten maar naar de gemeente of zo ? Het gaat om loyaliteit inmiddels zie ik een keuze voor " vluchtelingen " als een keuze TEGEN arme mensen mensen in de Bijstand mensen afhankelijk van sociale woningbouw mensen met AOW. Ik zie nooit en en . Een onbeperkte instroom is een einde aan de toch al magere sociale voorzieningen in Nederland. Een beperkte instroom is nog meer druk op die voorzieningen en nog meer ellende in de sociale woningbouw die toch al is gereserveerd voor daklozen psychiatrische patienten statushouders alleenstaande moeders met criminele zoontjes anti sociale homo haters en meer van dergelijk lelijks.

punt voor punt

> Bij een site als Indymedia is ook censuur

Zoals je aan de viagra-spam kunt zien heb je op het internet moderators nodig. Waar precies de grens ligt tussen moderatie en censuur, daar valt over te twisten

> als de discussie de straat op gaat ?

Dan gaan sommige mensen er te hard in, om stoer te doen of zo

> samenzwering waar ook de vrijspraak van " Akwasi " deel van is

En die van Wilders? Ik ben allang blij dat de rechters zich niet laten misbruiken om de boel nog verder te escaleren

> voortkomend uit zelf-haat WEG MET ONS.

Zolang we hier in het Nederlands communiceren hoef je je daar volgens mij geen zorgen over te maken. Als we de 2e kamer in het Latijn toespreken misschien wel

> waarom kan zo 'n demo worden georganiseerd binnen anderhalve dag?

Omdat een groep ongeduldige mensen zich daartoe geroepen voelt

> Waarom kan er dan niet binnen korte tijd een initiatief worden georganiseerd om mensen in de Bijstand door cooperaties aan betaald werk te helpen ?

Ah, een whataboutisme. Wie houdt je tegen? En waarom klink je alsof betaald werk beter en belangrijker is dan onbetaald werk?

> Waar ligt de loyaliteit bij die demonstranten vraag ik me af.

De loyaliteit van links ligt bij de gewone mensen, dwz niet de rijkste 1 %.
De loyaliteit van groen ligt bij het leven op deze planeet

> witte Bijstanders als die al eens het woord nemen in zo 'n demo worden weggezet als " fascisten "

Die term wordt inderdaad te gemakkelijk gebruikt, en wordt dan misbruikt om niet te communiceren. Misschien is dat overgewaaid uit het angelsaksische. Waar het Nederlands het heeft over "ongelijk HEBBEN" heeft het Engels het over "TO BE wrong".

> Blijkbaar word er een keuze gemaakt constant voor mensen uit het Midden Oosten Afrika enz die graag in Nederland willen wonen.

Ik zie geen aanwijzingen dat ze specifiek naar Nederland willen. Ze willen gewoon weg van waar ze vandaan kwamen, en het is jammer dat onze politici weinig/niks doen aan de reden waarom ze daar weg willen

> en de mensen die daar voor kiezen hebben zich altijd afgewend van de armen in Nederland.

Dat is wat rechts jou wil doen geloven, terwijl ze de multimiljonairs in ons belastingparadijs nog rijker maken

> mensen afhankelijk van sociale woningbouw

Inderdaad is de bevolking harder gegroeid dan de woningvoorraad, en zijn er teveel kantoren en villas gebouwd. Zo werkt dat nou eenmaal in het kapitalisme. Vroeger werd de druk nog verlicht doordat mensen gebouwen kraakten, maar dat is dankzij rechts bijna onmogelijk geworden, en tegen wonen in bungalowparken wordt ook steeds harder opgetreden.

> Een onbeperkte instroom is een einde aan de toch al magere sociale voorzieningen in Nederland. Een beperkte instroom.

Waar leg je de grens tussen beperkt en onbeperkt? Volgens een spotje van de FvD is de gemiddelde instroom van de afgelopen tien jaar zo'n 75.000 per jaar. Het aantal geboorten ligt bijna 3 keer zo hoog en we hebben echt geen overschot aan leraren

> de sociale woningbouw die toch al is gereserveerd voor daklozen psychiatrische patienten statushouders alleenstaande > moeders met criminele zoontjes anti sociale homo haters en meer van dergelijk lelijks.

Wat bedoel je daarmee? Dat je het best vindt als anderen op straat leven en zich met misdaad in leven houden zolang jij maar een huis hebt? Mensen lopen nou eenmaal tegen een psychose, verslaving of depressie aan. Sommige huwelijken/relaties lopen nou eenmaal stuk.

And again our page on

And again our page on #Facebook has been removed because we shared this pic.
It was deleted because of #YPG/#YPJ flags.
https://twitter.com/riseup4rojava2/status/1305617640170414081

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech