Solidariteit met Dimitris Koufontinas

Nieuws, gepost door: 010★antiautoritair op 27/02/2021 02:07:09

Wanneer: 27/02/2021 - 18:42

Dimitris Koufontinas die vast zit voor zijn bijdrage aan de sociale strijd en betrokkenheid bij de revolutionaire groep 17N is sinds 8 februari in honger- en inmiddels ook dorststaking. Dimitris, die sinds 2002 vast zit, is hiertoe over gegaan met als eis overgeplaatst te worden naar de Koridalos gevangenis in Athene om zo dichter bij familie te kunnen zijn. De Griekse staat weigert deze eis in te willigen en onthoud hiermee Dimitris van de basale rechten die hij heeft als gevange. In plaats daarvan kiest de Griekse staat er moedwillig voor Dimitris te laten overlijden.



Al sinds het begin van de hongerstaking zijn er vele solidariteitsacties geweest ter ondersteuning van Dimitris. Ondanks de lockdown zijn in Griekenland de laatste dagen veel mensen uit de revolutionaire beweging op de been om hun solidariteit te uiten en in Berlijn werd van de week het Griekse consulaat bezet. Eerder kreeg Dimitris bijval van de gevangen kameraden van de anarchistische groep Revolutionaire Strijd welke tot voor kort ook meededen met zijn hongerstaking.

17N is een groep die in 1973 vormde als reactie op het vermoorden van 24 studenten door de dienaren van de Griekse junta. Ze ontvingen de nodige steun voor het opruimen van Evangelos Mallios (voormalig folteraar in dienst van de Griekse junta), Richard Welch (hoofd CIA Athene) en meer van dat soort figuren die het daglicht niet waard zijn.

Als de Griekse staat er voor kiest Dimitris te laten overlijden en hem op basis van zijn revolutionaire verleden zijn rechten als gevange ontzegt is dat niet alleen een bewuste politieke moord maar ook een directe bedreiging voor alle andere revolutionaire gevangenen in Griekenland. Steun Dimitris in zijn strijd en laat het duidelijk zijn dat de staat niet zonder vergelding weg komt met het vermoorden van onze medestrijders.

Voor meer achtergrond met betrekking tot deze situatie, zie dit artikel;
https://enoughisenough14.org/2021/02/25/greece-the-ghost-of-junta-past-r...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech