Nazihandelaar Vrolings stopt met grote nazibeurs in Houten

Ruis, gepost door: nn op 15/09/2021 09:12:15

Wanneer: 14/09/2021 - 23:13

TILBURG, 15 SEPT. 2021 - De Tilburgse organisator en nazihandelaar Vrolings stopt met zijn nazibeurs in Houten omdat hij 'afstand neemt van nazisme'. Dat schrijft hij op de site van de beurs, militariabeurshouten.com.


Aanleiding lijkt te zijn een publicatie van het tv-programma Kassa! op 28 augustus waarin via geheime opnamen vele honderden nazispullen op de beurs werden getoond. Daaronder ook twee gele Joodse sterren, die daar te koop waren voor € 2500. Dat gaf veel ophef.

Vorige week verbood Vrolings de verkoop van deze sterren die hij aanduidde als 'holocaust-spullen'. Maar derden wezen hem erop dat die definitie niet houdbaar is en dat alle nazispullen direct of indirect met de holocaust te maken hebben.

Vrolings schrijft op zijn eigen beurssite: "De bedoeling van dit bericht is om duidelijk te maken dat wij ALTIJD op alle mogelijke manieren afstand nemen van alles wat valt onder nazisme, racisme, antisemitisme en alle andere eventuele uitingsvormen van discriminatie."

Jarenlange protestleider Arthur Graaff kan het bericht bijna niet geloven. "Maar als hij het zelf op zijn site schrijft, moet het wel waar zijn,"zegt hij. Graaff voert al enkele jaren actie tegen de beurs en werd er vorig jaar nog op aandrang van Vrolings aangehouden, hoewel hij een kaartje had gekocht en er zwijgend rondliep.

De acties hebben er ook toe geleid dat vorige week de gemeente Tilburg, waar Vrolings zijn naziwebshop gevestigd heeft, een onderzoek startte naar zijn deze Tilburgse naziwebshop, Dutchmilitaria.com. Daar biedt Vrolings o.m.een nazimedaille aan voor € 35.000 (35-duizend). Ook biedt hij daar regelmatig uiterst antisemitische rommel aan, zoals het SS-blad Der Stürmer. In totaal zijn daar bijna 3.000 nazispullen te koop. Of deze site ook zal sluiten is niet bekend.

Bij de protesten zijn ook betrokken AFA Fryslân, de Nederlandse vm. opperrabbijn Raphael Evers uit Düsseldorf, het Simon Wiesenthal Center voor de bestrijding van nazisme uit Jerusalem, het Centraal Joods Overleg en het CIDI. Deze laatste twee hebben na de tv-uitzending aangifte gedaan tegen de nazihandel op de beurs. Volgens Graaff zal dat ook zwaar hebben gewogen voor Vrolings.Wie: 
nn

Och heden, Graaff heeft weer wat bedacht hoor. Nee, Vrolings stopt helemaal niet met die militaria-beurzen, zoals iedereen kan nalezen op de website.
https://militariabeurshouten.com/Wie: 
indy

" Vrolings stopt met zijn nazibeurs " : duidelijk onwaar --> ruis.Wie: 
Bart FM Droog

Arthur Graaff verspreidt, niet voor het eerst, fake nieuws. De volgende editie van de Militariabeur Houten staat gepland op 12 december 2021, zoals op de website van die beurs te lezen is.

Het is maar zeer de vraag welke van de genoemde organisaties écht betrokken zijn bij Graaffs protesten. Het Central Joods Overleg en het CIDI reageerden alleen op een zeer suggestief Kassa-item (zie: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/cidi-en-centraal-joods-overleg-do... ), niet direct op Graaffs protest. Het Simon Wiesenthal Center keurt weliswaar de handel in nazi-objecten af, maar is zeker niet voor een verbod. Bovendien is de door Graaff aangehaalde Simon Wiesenthal Center-vestiging een bijkantoor van de in Los Angeles gevestigde organisatie. Die zich, volgens Graff, concentreert op "de bestrijding van nazisme uit Jerusalem" (whatever that may be). En of AFA Fryslân echt achter Graaffs acties staat? Dan is het vooral de vraag waarom dat de enige AFA-organisatie uit heel het land is die Graaffs fratsen onderschrijft. Maar goed, waarschijnlijk spreken ze daar alleen Frysk en begrijpen ze niet wat Graaff allemaal uitkraamt.

Komen we bij voormalig opperrabijn Raphael Evers "uit Düsseldorf". Een man die nogal aan godsdienstwanen lijdt. Recent sprak hij: "We zitten nu in het staartje van die galoet, en de vijfde is op komst, de galoet van Jismaël, genoemd naar de halfbroer van Isaak, veroorzaakt door bewoners van het Midden-Oosten. In de Zohar, de verzameling mystieke commentaren op de Tora, staat dat dit de laatste galoet zal zijn. Dat die op komst was, wist ik, maar ik sta versteld van de massaliteit en de kracht waarmee die zich nu manifesteert. " Om daarna naar Israêl te verhuizen, in afwachting van de komst van de Masjiach (messias), zo berichtte het NIW tweeëneenhalf maand geleden (alhier: https://niw.nl/geen-weg-terug/ ) .

Ieder heeft recht op zijn gekte, natuurlijk, maar het is wel frappant dat aan Graaff de verhuizing van deze rabbijn (eind juni, begin juli) onopgemerkt voorbij is gegaan.

En dan is er nog dat rare zogenaamde oud-verzetsstrijdersclubje, de AFVN, waar Graaff dan weer wél en dan weer niét woordvoerder van is. Wie dat AFVN beter bekijkt (zie: https://www.droog-mag.nl/2020/ag/afvn.html ) ziet dat ze met oud-verzetsstrijders helemaal niets meer te maken hebben; twee van de drie huidige bestuursleden zijn NCPN-ers, hardcore communisten van de ouderwetsch marxistisch-leninistische harde lijn (en we weten na Stalin en Mao wat dat inhoudt). AFNV-redacteur (van de site?) Jan Cleton legde een aantal jaren geleden nog bloemen op het graf van Georgi Dimitrov, de eerste stalinistische dictator van Bulgarije. AFNV-ers deden in het verleden antisemitische uitspraken en bejubelden de Sovjet-inval in Afghanistan, 1979. Fijne lieden (not).

Intussen wordt Graaff steeds radicaler. Hij maakt beursorganisator Gaston Vrolings nu al ruim vijf jaar uit voor "nazihandelaar", terwijl de man niet in nazi's handelt, geen nazi is noch beurzen in Nazi-Duitsland organiseert. Sinds kort stalkt hij zelfs Vrolings - hoe Graaff dat doet is hier te lezen: https://reportersonline.nl/de-radicalisering-van-arthur-graaff-weer-aang...
en valt hier te zien: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XzVLL4qSaec

Ik houd mijn hart vast voor waar Graaffs radicalisering , waarvan ook bovenstaande bericht een uitvloeisel van is, uiteindelijk toe zal leiden. In ieder geval tot niets dan ellende.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech