OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor leegstand

Hier kun je discussieren over OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor leegstand.
OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor leegstand

Het OM en de gemeente Amsterdam beginnen een spoedontruiming tegen Hotel Mokum, de nieuwe gekraakte vrijplaats aan de Marnixstraat. De opgegeven reden voor de spoedontruiming is brandveiligheid, maar de gemeente en brandweer hebben zelf verklaard dat de onderste verdieping veilig is. “Dit besluit is onrechtmatig en vals. We zijn in gesprek met de gemeente en dat overleg wordt nu misbruikt voor ontruiming. Het vertrouwen tussen de burgers en de gemeente wordt nog verder beschadigd door dit soort taferelen.” aldus Charlie van Hotel Mokum. “Door dit besluit komen de huidige bewoners op straat te staan.”

Dat brandveiligheid de stok om mee te slaan is, is een ondermijning van de geloofwaardigheid van de brandweer zelf. In 2007 schreef het college van B&W: “Brandweer Amsterdam is er niet op uit om de wet- en regelgeving als instrument te gebruiken om vrij- en broedplaatsen tot sluiting te brengen.” Het is gangbare praktijk om de krakers in staat te stellen om een pand brandveilig te maken. Hotel Mokum heeft die kans niet gehad, terwijl de krakers zich altijd hebben opengesteld voor overleg en in ieders belang er alles aan hebben gedaan om het pand veilig te gebruiken.

Hotel Mokum is de afgelopen anderhalf maand een vrijplaats geweest, waar mensen wonen en vele evenementen hebben plaats gevonden. Het gekraakte pand, Hotel Marnix, stond al twee jaar leeg en er zijn geen aantoonbare plannen om het weer in gebruik te nemen. Hotel Mokum heeft dit pand gekraakt als protest tegen de ergste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog en tegen de commercialisering van de binnenstad. Het feit dat deze vrijplaats nu ontruimd wordt voor leegstand, is voor de krakers een teken dat de gemeente deze problemen niet serieus neemt. “Wéér wordt een goed initiatief van Amsterdammers de kop in gedrukt door de gemeente en wéér is er geen structurele oplossing tegen leegstand en de woningcrisis in de stad. De gemeente laat zo zien wat voor haar echt belangrijk is: de stad als verdienmodel behouden.”

Uit protest tegen de handelwijze van de gemeente organiseert Hotel Mokum om 18:00 een demonstratie op het Leidseplein. Daarmee willen ze aandacht vragen voor het werkelijke probleem, namelijk de wooncrisis en de commercialisering van de stad, en vóór kraken als een oplossing voor dat probleem. “Wij roepen iedereen die ons steunt op om met ons te demonstreren voor een vrij, betaalbaar en rebels Mokum.”


Re: OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor

ja vandaag maar waarom zou je gaan
ze zijn ook niet solidair met andere kraakpanden die mischien ontriumd worden.

larie

Waar heb je deze info vandaan? Klinkt eerder als gefrustreerde afgunst vanuit krakers die hun eigen verdedigingscampagne niet op een rij hebben en jaloers zijn op de hippe hotel mokum kiddos.

is geen getrol antisolidaire

is geen getrol
antisolidaire libverale verwende nepkrakers

Re: OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor

@nn 12:53
welke kraakpanden?

Re: OM wil Hotel Mokum onder valse voorwendselen ontruimen voor

@nn 13:51
de bowling in noord die ontruimt word door verdedig noord en de gemeente

Nooit van gehoord. Misschien

Nooit van gehoord. Misschien krijgen ze meer bijval als ze ook maar 1 half slappe poging doen om iets te organiseren. Leg die djonko weg en gooi die steen. Niet zo zeiken. Doei doei.

jij heb onder een steen

onder een steen?

Lijkt me eerder dat het in dit geval de krakers zijn die onder een steen leven. Alle bronnen die je aanhaalt zijn knipsels uit corp media, kennelijk hebben deze krakers geen enkele eigen campagne weten te voeren. Te stellen dat ze "bijna ontruimd zijn" door Urban Resort is evident onwaar:
1. Urban Resort, of je die lui 'ratten' vindt of niet, ontruimen geen panden. Dat doet de smeris aan de hand van een rechtelijke uitspraak, een beslissing van het OM, en/of een besluit van de gemeente (zgn driehoek).
2. In het geval van dat pand in Noord, is Urban Resort benaderd door het stadsdeel om 'iets te gaan doen met het pand' en heeft uiteraard bedankt voor deze twijfelachtige eer. Je mag nog steeds vinden dat Urban Resort ratten zijn hoor, maar van liegen wordt niemand beter.

bedankt..... na een campagne.

bedankt..... na een campagne. (en natuurlijk ontruimen ze niet, maar als je plannen ertoe leiden dat mensen worden ontruimd voor veredelde antikraak dan ben je wel zeker medeplichtig)
je weet duidelijk niet waar je over praat. Tijd om die jonko neer te leggen. een halfuur geleden had je nog nooit van deze plek gehoord dus echt bijzonder dat je nu weet hoe het allemaal zit.

ook alleen corp media omdat

ook alleen corp media omdat dat makkelijk te vinden was om voor een leek als jou te illustreren waar ik het over had, en wel betere dingen te doen heb dan een ongeïnformeerde trol voeren.
Hier nog wat van indymedia bijvoorbeeld dan (maar niet alles hoef je altijd online te doen he)
https://indymedia.nl/node/32638
https://www.indymedia.nl/node/46746

Blij?

Ik snap nogsteeds niet wat er

Ik snap nogsteeds niet wat er speelt en waarom ik die mensen zou moeten steunen. Staat dat ergens?

Hoezo nepkrakers? Wat een

Hoezo nepkrakers? Wat een slap gelul, dit soort nergens toe leidend geklaag omwille van het klagen gaat ook zeker niet voor meer solidariteit binnen de kraakbeweging creeeren. Je klinkt als een trol.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech