Solidariteit met de anarchistische gevangene Claudio Lavazza! (internationale poster in het nederlands)

Nieuws, gepost door: nn op 28/01/2022 01:03:00

Wanneer: 28/01/2022 - 15:36

7 januari 2022 is een periode begonnen van solidariteit met de anarchistische kameraad Claudio Lavazza.


Claudio werd eerst door de Spaanse en vervolgens door de Franse staat gevangen gezet en heeft al meer dan 25 jaar in de gevangenis doorgebracht. Hoewel de deuren van de gevangenis al op 11 december jl. open hadden moeten gaan, blijft de procureur van Mont de Marsan - de afgezant van de wraak van de staat die zijn zaak volgt - hem achter tralies houden.

Om de aandacht te vestigen op de solidariteit die nodig is voor onze kameraad, is een internationale poster gedrukt (momenteel in het Italiaans, Spaans, Duits, Frans en Nederlands). Degenen die zich in deze poster vinden en deze willen verspreiden, kunnen kopieën en meer informatie aanvragen op dit emailadres:

roofdruk (at) riseup (dot) net

Het is heel belangrijk om Claudio op dit moment niet alleen te laten en hem niet geïsoleerd te doen lijken tegenover zijn ontvoerders. We publiceren hier zijn nieuwe adres, omdat we het essentieel vinden dat hij brieven ontvangt:

Claudio Lavazza
n. ecrou 11818, CD 1 cellule 5, 1D
CP de Mont-de-Marsan
Chemin de Pémégnan
BP 90629
40000 Mont de Marsan (FRANKRIJK)

Solidariteit en vrijheid voor Claudio Lavazza!
Vrijheid voor allen!

Enkele anarchisten in solidariteitWie: 
nn

The prosecutor Céline Bucau of the Mont de Marsan Court, after months of pretexts and procrastination to avoid pronouncing the total amount of years that Claudio still has to serve, yesterday – January 11 – came to the decision that the concurrent sentence (of his Spanish and French sentence) should amount to 30 years.

The French justice system thus adds 5 years (out of the 10 years to which Claudio was sentenced for bank robbery in France) to the 25 year Spanish sentence.

Now that the concurrent sentence has been defined, the lawyer can present an appeal to the Appeal Court of Pau for our comrade to be released on parole. The parole possibilities are going to be considered based on the years he has already served (25 years).

Within 15 days there should be an answer to this appeal.

To write to Claudio, we update his cell number, which was not precise in previous info (the mail is reaching him anyway because the essential information remains the same):
Claudio Lavazza
n. ecrou 11818, CD 1 cellule 51
CP de Mont-de-Marsan
Chemin de Pémégnan
BP 90629
40000 Mont de Marsan (FRANCE)

The address of the Court of Appeals now having jurisdiction over Claudio’s case is as follows:
Tribunal judiciaire de Pau – Cour d’appel
Place de la Libération
64000 Pau (FRANCE)

Free Claudio immediately!Wie: 
nn

Hebben jullie de tekst van de poster ook als tekst?Wie: 
nn

VRIJHEID VOOR CLAUDIO LAVAZZA!

Als een van de belangrijkste pijlers van de samenleving heeft de gevangenis niet tot doel her op te voeden en te reïntegreren, in tegenstelling tot wat de retoriek van democratische overheden ons willen laten geloven. In plaats daarvan bestendigt de gevangenis de bestraffing, vernietiging en eliminatie van hen die binnen zijn muren opgesloten zitten – dat wil zeggen, degenen die nutteloos zijn of een belemmering vormen voor het goed functioneren van deze maatschappij en haar economie. Het detentieregime van de Franse Staat, het regime dat sinds de Revolutie “Liberté, Egalité, Fraternité” verkondigt, is niet anders. Hoewel de doodstraf in 1981 werd afgeschaft, is de guillotine slechts vervangen door de wil om te doden op een “schonere” manier, door het trage en repetitieve verstrijken van de gevangen tijd.

Onder de vele levens die gevangen zitten in de greep van de democratische wetten is dat van de anarchist Claudio Lavazza.
In de jaren ‘70 maakte hij deel uit van een van de vele gewapende groepen in Italië die poogden de hemel van de revolutionaire droom te bestormen, door deel te nemen aan onteigeningen, gewapende aanvallen en ontsnappingen uit gevangenissen om degenen te bevrijden die gevangen zaten in de netten van de repressie. Aanvankelijk koos hij voor een ondergronds leven, maar daarna werd hij gedwongen op de vlucht te slaan. Hij ging door met het plegen van overvallen om subversieve bewegingen in heel Europa financieel te steunen. In 1996 werd hij in Spanje gearresteerd na een schietpartij bij een verkeerd afgelopen bankoverval. Hij werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er acht in een speciaal isolatieregime doorbracht. In 2021 werd hij uitgeleverd aan Frankrijk, waar hem nog eens 10 jaar gevangenisstraf wachtte. Ondanks Europese wetgeving die bepaalt dat zijn Franse straf moet worden meegeteld bij de tijd die hij in Spanje heeft uitgezeten, weigert de regering van Frankrijk, bij monde van haar handlangers in gerechtsgewaden, om hem vrij te laten, door de gevangenisdeuren te vergrendelen met bureaucratische obstakels en juridische technische details. De Franse staat wreekt zich op Claudio, die een van de daders zou zijn van een van de grootste overvallen van die tijd op de Bank van Frankrijk in 1986, maar die zich vooral schuldig maakt aan het feit dat hij geen afstand heeft genomen van zijn gewapende strijd tegen alle staten en het gevestigde gezag.

DE BEVRIJDING VAN CLAUDIO LAVAZZA, NU BIJNA 70 JAAR OUD, IS EEN ZAAK DIE ALLE LIEFHEBBERS VAN VRIJHEID AANGAAT. HEM BEVRIJDEN UIT DE KLAUWEN VAN DE FRANSE JUSTITIE, DIE HAAR EIGEN WETTEN TEGENSPREEKT IN EEN BEWUSTE POGING OM HEM LANGZAAM TE VERMOORDEN, IS DE TAAK VAN HEN DIE VURIG STREVEN NAAR EEN WERELD VRIJ VAN DE KETENEN VAN GEVANGENISSEN EN AUTORITEIT.

ACTIE!
LAAT DE DEUREN VAN DE GEVANGENIS ONMIDDELLIJK OPENGAAN VOOR CLAUDIO!

Anarchisten


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech