Zondag 6 feb. 14 uur: Solidaire organisaties demonstreren voor Sterrebos

Nieuws, gepost door: Solidair met Red Het Sterrebos! op 02/02/2022 02:06:05

Wanneer: 06/02/2022 - 14:00

De solidaire organisaties die eerder het initiatief namen voor de steunverklaring doen deze oproep voor een groot protest zondag bij het Sterrebos. Wij van Red het Sterrebos steunen dit initiatief natuurlijk van harte en zullen erbij zijn en nodigen iedereen uit ook te komen.

Demonstratie Red Het Sterrebos 6 februari

OPROEP:

Demonstratie zondag bij het Sterrebos: bos en banen gaan prima samen!

Op vrijdag 28 januari heeft een dappere groep bosbeschermers het Sterrebos bezet. Hiermee protesteren ze tegen de bouw van een fabriekshal op de plek van dit 18e eeuwse bos vol (beschermde) diersoorten. In tijden van klimaatontwrichting en biodiversiteitsverlies is de kap van het Sterrebos een absurd project.

VDL Nedcar probeert werknemers wijs te maken dat zij zonder kap hun baan kwijt kunnen raken. De fabriek zou echter ook elders op het terrein gebouwd kunnen worden. Bossen en banen gaan prima samen!

Ondanks een enorme politiemacht, nachtelijk getreiter door private beveiligers en een storm houden de bosbeschermers, hoog in de bomen in hangmatten, nog steeds stand. Met onze actie willen we de bosbeschermers een hart onder de riem steken!”

Deze zondag reizen we vanuit het hele land naar het Sterrebos in Born, in Limburg. Om 14:00 spreken we ons met een demonstratie uit voor de bosbeschermers en tegen de kap van het Sterrebos.

We regelen pendelbussen om vanaf treinstations in de regio naar de demonstratie te komen. Ook werken we eraan om bussen vanuit de randstad te organiseren, zodat zoveel mogelijk mensen bij de demonstratie kunnen zijn.

Deel deze oproep in je organisatie en netwerk. De komende dagen zullen we met updates komen met definitieve praktische informatie!”Wie: 
nn

Beste mensen,

Overmorgen staat ons brede solidariteitsprotest met de bosbeschermers en tegen de kap van het Sterrebos! Dit is wat je moet weten:

Mobilisatie en plan demonstratie

Wij willen dat dit protest zo groot mogelijk wordt. De brede steun voor de verklaring van afgelopen week liet zien dat het verzet tegen de kap van het Sterrebos veel groter is dan alleen de bosbeschermers. Help dus mobiliseren! Plaatjes voor de socials hier, facebook event hier. Benadruk in je communicatie vooral het busvervoer vanuit de randstad (opgeven kan hier) en dat er tussen 13:00 en 14:00 pendelbussen gaan vanaf station Sittard en de demonstratie.

Vanaf onze beginlocatie zullen we demonstreren naar het bos waarin de bosbeschermers zitten. Wij zullen bij hen stoppen en de tijd nemen voor een paar toespraken. Rond 16.30 zijn we weer terug bij de bussen.

Met onze actie willen we de bosbeschermers een hart onder de riem steken en de druk op VDL opvoeren. We roepen mensen op om brieven en kaartjes te schrijven voor de bosbeschermers. Dit kan van te voren, maar ook ter plekke.

Locatie en vervoer

– We verzamelen zondag om 14.00 ten zuiden van het Sterrebos, aan de Mitsubishi Avenue, 6121 RD Born. De precieze locatie is hier te zien. Als je met het OV wilt komen, heb je je eigen fiets nodig. Er stoppen geen bussen bij de locatie.

– Bussen. Vanuit Amsterdam (11.00, station Rai), Rotterdam (11.00, Alexandrium) en Utrecht (11.00 Galgenwaard) vertrekken er zondag bussen. Dit kost 15 euro. Aanmelden kan via dit formulier. Je krijgt dan zaterdagmiddag een mail met verdere details.

– Trein. We zetten pendelbussen in tussen het Sterrebos en station Sittard. Vanaf 12.30 zullen we pendelbusjes en een wat grotere bus inzetten, zodat niet iedereen van het OV afhankelijk is.

Coronaveiligheid

Er heerst nog altijd een stevige pandemie. Het aantal besmettingen is nog nooit zo hoog geweest. Dat is waarom we je vragen van te voren een zelftest te doen. Heb je klachten? Blijf dan thuis. Tijdens de busreis en de demonstratie dragen we een mondkapje en houden we zoveel mogelijk afstand.

Solidariteit
Actie voeren kost geld en zeker de inzet van bussen. Kijk of je vanuit je organisatie een bijdrage kan leveren. ‘Van ieder naar vermogen, naar ieder voor behoefte’. Geld kan worden overgemaakt ovv ‘Bussen Sterrebos’ aan: NL12 TRIO 0391143980 tnv Stg. Fossielvrij.

Verdere bijzonderheden volgen nog.

Tot zondagWie: 
solidaire bosliefhebbers

AANVULLENDE INFO

Let op: meer info hierbij over vervoer (bussen):

????????????Morgen demonstratie Sterrebos, neem de bus vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht ????????????
Morgen is het zover. We trekken uit het hele land naar het Sterrebos om ons uit te spreken tegen de kap en de dappere bosbeschermers een hart onder de riem te steken! De bussen vertrekken om 11:00 vanuit Utrecht (Galgenwaard), Rotterdam (Alexandrium) en Amsterdam (RAI). Je kunt je hier aanmelden.

Waarom is het zo belangrijk dat we massaal naar het Sterrebos gaan?
????Sommige van de bosbeschermers zitten al een week in de bomen. Weer en wind, een enorme politiemacht en treiterende bewakers hebben ze niet weggekregen. We kunnen ze het gevoel geven dat ze er niet alleen voorstaan!
????????In de media wordt veel geschreven over het 'handjevol bosbeschermers' dat in de bomen zit. Wij kunnen laten zien dat de bosbeschermers in de bomen de voorhoede zijn van een veel grotere beweging voor natuur én klimaat!
????De vakbonden organiseerden afgelopen dinsdag een tegendemonstratie vóór de kap van de bomen. Maar natuurbehoud en groene banen sluiten elkaar helemaal niet uit. Wij kunnen laten zien dat bomen en banen prima samen gaan!

Wat is er aan de hand?
Op vrijdag 28 januari heeft een dappere groep bosbeschermers het Sterrebos bezet. Hiermee protesteren ze tegen de bouw van een fabriekshal op de plek van dit 18e eeuwse bos vol (beschermde) diersoorten. In tijden van klimaatontwrichting en biodiversiteitsverlies is de kap van het Sterrebos voor de bouw van een fabriek absurd. De fabriekshal kan ook ergens anders op het terrein komen, ook al kost dit de fabriekseigenaar iets meer.

Nieuwe bosbeschermers
Vannacht zijn tientallen activisten het Sterrebos ingegaan. Vijftien van hen zijn opgepakt, maar zes bosbeschermers is het gelukt de bomen in te klimmen. Daarmee zijn er in totaal nu negen bosbeschermers in het Sterrebos!

Details bussen

De bussen vertrekken om 11:00 uit Amsterdam (bij de RAI), Rotterdam (Alexandrium, Korte Poolsterstraat 2) en Utrecht (Galgenwaard, Herculesplein 241). Om 16:30 – 17:00 gaan de bussen weer terug, dat betekent dat je tussen 18:00 en 19:00 weer thuis bent! Een busplek kost 15 euro, je kan dit ter plekke overmaken via een QR-code, of contant. Je kunt je hier aanmelden.Wie: 
Sterreboos

Zie ook:

https://indymedia.nl/node/51503


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech