Vluchtelingen welkom, racisten niet!!!

Aankondiging, gepost door: AFA Noord op 25/06/2022 06:12:06

Waar: Parkeerplaats AZC Ter Apel, Ter Apelervenen , Ter Apel, Netherlands
Wanneer: 03/07/2022 - 13:00

Vluchtelingen welkom, racisten niet!!!


Vluchtelingen welkom, racisten niet!!!

Op zondag 3 juli heeft de extreemrechtse xenofobische/islamofobe groepering Pegida een demonstratie gepland staan op de parkeerplaats van het AZC Ter Apel, met als doel hun "omvolkingstheorie" te spuien.
Dit is een directe aanval op de slachtoffers van oorlog en extreem geweld veroorzaakt door politieke vervolging, afkomst, geloof, seksuele geaardheid/genderidentiteit, validisme en het recht op vrij bestaan. Deze vertoning van verbaal en mentaal geweld is afschuwelijk, maar helaas niet onverwacht van Pegida.

Bij velen zijn de beelden van vluchtelingen die op stoelen moeten slapen en niet genoeg te drinken hebben op het netvlies gebrand.
Sinds de situatie in Ter Apel veelal in het nieuws is door het overvolle aanmeldcentrum worden er veel extreme berichten en leugens verspreid. Dit geeft groepen als Pegida beelden om angst te verspreiden over de door hen bedachte "vluchtelingen karavaan". Deze beelden zijn alleen geen goede representatie rond de vluchtelingensituatie in Nederland die veroorzaakt is door het neoliberale afschrikking beleid dat dit heeft veroorzaakt.
Wij hebben geen migratiecrisis, maar een opvangcrisis die direct gekoppeld staat aan het verwaarloosde woonbeleid dat in stand wordt gehouden door het idee dat wonen een markt moet zijn inplaats van een mensenrecht.
Het eerdergenoemde verwaarloosde woonbeleid creëert een verstopping van de uitstroom van statushouders dat graag de draad van hun eigen leven weer wil oppakken.

Om een halt toe te roepen aan de groeiende xenofobe/islamofobe groepen die zich vormen willen wij deze angst en haat cultuur een duidelijk signaal geven dat dit niet acceptabel is.
Wij willen open grenzen, vrij verkeer van mensen en dieren, een veilige toekomst voor het recht op bestaan en een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.We zullen nimmer tolereren dat mensen als minderwaardig worden beschouwd vanwege politieke vervolging, afkomst, geloof, seksuele geaardheid/genderidentiteit of gezondheid van lijf en leden.
Daarom roepen wij op om 3 juli om 13 uur met ons te verzamelen op de parkeerplaats van aanmeldcentrum Ter Apel en daar met ons en de vluchtelingen solidair te staan tegen dit vertoon van haat.

Houd de weersomstandigheden in de gaten en neem een mondmasker mee als je dit kunt, gezien corona nog steeds een ding is.
Gezien het verleden van Pegida raden wij aan om vermaak voor jezelf en voor de kinderen in het aanmeldcentrum mee te nemen om te laten zien
hoe het ook kan en dat ook zij welkom zijn.

(Houd onze pagina in de gaten voor updates: https://www.facebook.com/afanoord)


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech