Pand gekraakt in Diemen

Hier kun je discussieren over Pand gekraakt in Diemen.
Afgelopen zondag is het kantoorpand aan de Albert Krijtstraat nummer 1 gekraakt. Dit na jarenlange leegstand en verloedering. Een groep mensen hebben hierom het initiatief genomen het gebouw op te ruimen en weer toonbaar te maken. De politie was snel vertrokken en zag geen rede voor directe ontruiming. De eigenaar was in eerste instantie niet gecharmeerd van de actie maar na kort met de woordvoerders te praten gaf hij aan dat we indien de gemeente er ook mee akkoord gaat we hier kunnen blijven wonen. De (vermoedelijke) familie van de eigenaar was minder gecharmeerd en dreigde wapens op te pakken. Gelukkig is dit niet gebeurd maar totdat er een overeenkomst is blijven wij op scherp staan. We zijn momenteel druk bezig met het opruimen van het gebouw en het leegpompen van de kelder. Mochten mensen zich geroepen voelen om te helpen of te komen kijken schroom je niet en kom langs!

Binnenkort foto's etc!


ik kan door werk helaas niet

ik kan door werk helaas niet komen helpen, maar wil jullie wel heel veel succes/plezier wensen met ''jullie''pand. Dat het een mooi voorbeeld voor de kraakbeweging mag worden, en dat er nog vele lege panden zullen volgen!:)

Zo te zien ontbreekt het een

Zo te zien ontbreekt het een aanzienlijk deel van de bevolking nog steeds aan een gezonde dosis gezond verstand. Uit de weinige inhoudelijke argumenten die ik hier voorbij heb zien komen kan ik in ieder geval een ding opmaken; jullie krakers missen in belangrijke mate realiteitszin. Jullie verwarren persoonlijk falen met maatschappelijk falen. Onze verzorgingsstaat is anno 2012 prima geregeld. Ik zou zelfs zeggen: het is in Nederland te goed geregeld. Men hoeft in Nederland echt niet van de armoe te verkleumen. Iedereen krijgt kans, op kans, op kans. Voor hen die de geboden kansen stelselmatig onbenut laten zijn er voorzieningen als de bijstand en de WW. Gemoedelijk in een sociale huurwoning waarvoor je na aftrek van de huursubsidie (netto) nog geen 200 euro per maand kwijt bent. Dan nog de extra'tjes zoals de algemene zorgtoeslag en eventuele individuele toelagen. Als je dan verstandig met je geld omgaat dan houd je genoeg over voor een mooi bloemetjesbehang. Wil je meer? Dan ga je werken voor je centen. En kom bij mij alsjeblieft niet aan met verhalen over zware CAO's en loonmatiging, want zelfs met het minimumloon kun je in Nederland nog uit de voeten. Moet je alleen niet aan de keizersgracht willen wonen. Daarvoor zul je het beter moeten doen dan de rest, want alleen dan verdien je meer dan de rest.

Wat verwachten jullie nou? Als je stinkt naar oud zweet / zware Van Nelle en aan komt waggelen met je versleten kleren, je lange gele nagels en je onverzorgde touwharen, dan word je ook als zodanig behandeld in de maatschappij. Dan kun je wel met de vinger naar alle anderen wijzen alsof zij gek zijn, maar dat lijkt me dan toch niet de juiste insteek. En ja, dit is stigmatiserend en generaliserend, maar daarom in zijn algemeenheid nog niet minder waar.

Het is wel erg makkelijk om je het pand van een ander toe te eigenen en vervolgens hoog van de toren te blazen alsof je daadwerkelijk recht zou hebben op dat bezit. Hoe kun je dat nou normaal vinden? Hoe komt men er toch bij om telkens die denkbeeldige en gekunstelde lijn te trekken tussen de socialisten en de kapitalisten? Volledig misplaatst Marxisme. We leven anno 2012 in een maatschappij waarin er uitstekend voor de zwakkeren wordt gezorgd en waarin mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken continue bedacht moeten zijn op allerlei parasieten. Is dat nou eerlijk?

Hebben jullie er wel eens bij stilgestaan dat dit pand gekocht is door iemand die zijn eigen centjes heeft verdiend en die er iets moois van wil maken? Hoe zouden jullie het vinden als iemand zich plotseling jullie eigendommen ging toe-eigenen? Sterker nog, hoe zouden jullie het vinden als iemand jullie zuur verdiende spulletjes kapot zou maken? Kraken is ooit uit een bepaalde ideologie en wellicht zelfs noodzaak ontstaan, maar daar is vandaag de dag niets meer van over.

Maak toch wat van je leven en zorg dat je iets voor jezelf opbouwt. Dan heb je nog eens iets om trots op te zijn en aan je kinderen over/uit te dragen. Of wil je liever het verhaal vertellen van papa/mama die altijd de luis in de pels van de anderen is geweest?

precies zelfde.

precies zoals wij erover denken, en meerdere.
Persoonlijk vraag ik me af :het enige wat ik heb gezien zijn bankstellen, matrassen kratten drank muziek instalaties,
schuurbenodigheden voor de bus wat naar binnen gaat dat opknappen is op laag pitje gezet.
geen stroom
geen wc
geen stromend water.
geen brand instalatie
geen douche /was mogelijkheden.

gr kozakken.

Bam, en zo is het.

Bam, en zo is het.

zie! ook op niet A-plekken

zie! ook op niet A-plekken zoals D-plek diemen wordt gekraakt.

Diemen is grotendeels erg "

Diemen is grotendeels erg " volks " zou best eens kunnen betekenen antie krakers norm betrek die
mensen er bij zou het helpen ?

in,ter-punctie!

in,ter-punctie!

De buurt is over het algemeen

De buurt is over het algemeen erg positief en blij dat er eindelijk iets met het verloederende pand gebeurt :)

buurt!?!?!?!

mensen

De buurt is niet positief hierop en ik hoop dat iedereen dit begrijpt in deze zware economische tijden is het zaak dat iedereen ze handen uit de mouwen steekt en gaat werken voor de kost. Ik snap best dat mensen tegen leegstand zijn tuurlijk maar ga lekker bij de burgermeester voor de deur liggen ofzo!!
Als je ergens woont of gebruik van maakt moet je diverse lasten betalen aangezien iedereen dit doet.
Als er straks een uitzetting komt dan zijn de buurt bewoners de klos want hun spullen staan daar, dit is allemaal niet nodig.
Als alle betrokken partijen eens zich inleven in mekaars idee dan komen we ergens, zomaar iets overnemen en een buurt bezetten is niet normaal.
NAMENS ALLE BUURTBEWONERS KAN IK ZEGGEN DAT DEZE SITUATIE ONGEWENST IS!
Er zijn geen facilitaire middelen in het pand , wc,stroom,gas niks is er. Tevens is er een aggregaat die binnen draaid das gevaarlijk en als is buiten staat is het overlast!
kortom een niet beste situatie.

gr kozak
een diemenaar

even nog. Jullie zeggen

even nog.

Jullie zeggen allerlei werkzaamheden uit te voeren, 1 dr van is de kelder leegpompen.
Met welk stroom, de aggregaat is niet zwaar genoeg, en het pand is niet voorzien van electra.De aggregaat mag niet meer aan staan trouwens,
ivm brand gevaar jullie brandblussers zijn 9 maanden over de keurings data heen!
De vorige krakers hebben flink huis gehouden in het pand en de buurt, diverse eigendommen beschadigt.
Hopenlijk zal dit hier niet gebeuren.
vriendelijk groet

kozak!

Uit hetgeen wat u zegt blijkt

Uit hetgeen wat u zegt blijkt dat het gebrek aan informatie de kroon spant. Ik vraag me dan ook af wat uw belang is om deze dingen te verkondigen. Vele buren vonden het een groot bezwaar dat het eerste gebouw waar je in Diemen tegenaan rijdt aan het verloederen is en zij zijn erg optimistisch over de inzet om dit tegen te gaan.
Als u denkt dat de aggegraat binnen staat is dat overigens erg mooi, er is dus blijkbaar geen geluidsoverlast. De blussers die we hebben meegebracht werken overigens prima ;)

Beste. Het gebrek aan info

Beste.

Het gebrek aan info valt best mee hoor, we weten als burger van de wijk Diemen centrum best wat er speelt. Mijn belang is niet relevant.
Vele buren zijn exact 2 mensen van de 87 die in de directe omgeving van het pand wonen.
Gister avond was de aggregaat duidelijk te horen als hij binnen staat is dit levens gevaarlijk voor jullie en voor de buurt.je weet dat hij binnen staat dus wees dr eerlijk over. op het dak zet je hem niet omdat die deur telkens dicht slaat.
Dat de brand blussers het goed doen dat kan je niet weten omdat je ze maar 1 keer gebruikt als het goed is. De periodieke controle is om de spuit mond en de slang te controleren omdat deze naar verloop van tijd verslechterd. Ook de druk in de blusser word onderzocht. Jullie hebben hem in het raam staan in de volle zon, das ook fout. Deze controle is bedoeld voor de veiligheid en voor de verzekering.
Ik wil onderstrepen dat 4 gezinnen in jullie directe omgeving geklaagd hebben over de herrie van de aggregaat.
Het is ook gewoon de veiligheid met een gietertje vul je de benzine bij in een gloeiend hete aggregaat.
Gaan jullie ook de stukkende ramen vervangen ?
Waarom worden er materialen uit het pand gehaald, zoals houten platen?
Waar is het reclame bord die op het dak stond. Als die nog op het dak ligt kan deze zo de wijk in waaien.
Dit zijn maar een paar vragen die vele bewoners hebben.
Dit is een discussie site dus mijn belang is in debat treden en me verdiepen in de denkwijze van andere en aan de kaak stellen of wat jullie doen correct is.

gr kozak

beste kozak,u maakt ben ik

beste kozak,u maakt ben ik bang een vergissing,indymedia is geen discussie site.
tenzij u ja en amen roept.

mijn excuus het is een vrije

mijn excuus het is een vrije media site, maar is een kleine vorm van debat toegestaan.
ja en amen roep ik nooit.

gr kozak.
mocht ik enigzins iemand beledigt hebben bied ik hier mijn verontschuldigingen aan.

gr kozak

kozak,u hoeft zich nergens

kozak,u hoeft zich nergens over te verontschuldigen.
wilde u er alleen op wijzen dat het gedeelte "vrije"met een flinke korrel zout genomen dient te worden.
kritisch zijn wordt hier niet altijd gewaardeerd en kritiek wordt doorgaans onder een of ander flut argument verwijderd.

even terug naar de krakers.
ga er gewoon even langs en vertel je bezorgdheden,krakers zitten meestal niet te wachten op een slechte relatie met de buurt (uitzonderingen daar gelaten).
in de meeste gevallen is er vast wel een oplossing te realiseren,succes ermee.

[off topic] "wilde u er

[off topic]
"wilde u er alleen op wijzen dat het gedeelte "vrije"met een flinke korrel zout genomen dient te worden. kritisch zijn wordt hier niet altijd gewaardeerd en kritiek wordt doorgaans onder een of ander flut argument verwijderd."

Euh, 'colapunx', heb je wel door dat je jezelf met deze opmerking in de eigen voet schiet? Kijk, allereerst is het voor ieder weldenkend mens vanzelfsprekend dat 'vrijheid' met een korreltje zout genomen moet worden. Je weet toch, de vrijheid van de vos in het kippenhoek is niet de vrijheid die men op indymedia bedoelt, he. Voor onnozele tiepes die denken dat vrijheid iets is wat je kant en klaar kan kopen is er overigens een partij in Nederland, en nee propaganda voor die partij wordt hier 'niet gewaardeerd'.
Kritisch zijn wordt overigens wel gewaardeerd, maar dan moet je wel... kritisch zijn, dat wil zeggen een kritiek uiten op iets, met argumenten die ook een beetje voor de doelgroep te behappen zijn. Als je onder 'kritiek' de hele bende aan azijnpissers en geenstijl-idioten die het niet kunnen laten om overal op te 'reaguren' (tweeregelige comments zonder inhoud), ja dat wordt inderdaad met enige regelmaat verwijderd, gelukkig, en dat lijkt me ook heel logisch dat de indymedia moderators geen tijd besteden aan het uiteen zetten waarom die zooi weg moet, je moet al blij zijn dat ze de moeite nemen om een 'flut argument' erbij te vermelden.
[/off topic]

En nu over krakers en kozakken, ik zou toch graag voor de duidelijkheid dhr of mw Kozak erop willen attenderen dat zelfs als de krakers misschien straks stroom hebben, ze waarschijnlijk nog geen adsl hebben. Nu zou het een oplossing zijn als Kozak of een ander solidaire buurman/vrouw deze krakers van (draadloze) internet voorziet zodat ze de discussie hiero op Indymedia kunnen volgen, maar tot die tijd denk ik inderdaad dat langskomen voor een goed gesprek echt veel meer kans van slagen heeft dan discussies op Indymedia voeren.

Suxes ermee en doe ze de groeten

beste. ik ben ten eerste een

beste.

ik ben ten eerste een meneer en kozak is mijn echte naam aangenaam! Jullie krijgen geen stroom want daar moet je voor betalen en voor dat pand een stroom aansluiting is 7300 euro exclusief de uren voor de werkers.De gemeente zal dit niet voorschieten, water is ook trouwens een probleem er zijn geen wc. adsl openstellen voor de krakers mensen ik heb aangegeven dat de buurt heel erg tegen deze situatie is. de krakers kunnen de discussie volgen omdat erop 300 meter afstand een medestander woont met een zeer goede adsl verbinding dus geen enkel probleem. tevens heb iedereen een internet telefoon met 3g.
Ik hoor buren ook over een brief die de krakers hebben verspreid onder de directe bewoners van het pand, nu woon ik beste eindje verderop is het mogelijk ergens die brief te lezen of msischien dat de krakers een soort nieuws bulletin bord kunnen maken zodat ik en mensen die verder wonen kunnen lezen wat er gebeurt.
maar in me stukje voor dat de moderator kwam had ik een aantal vragen kunnen die via hier beantwoord worden omdat het via dit vrije media orgaan makkelijker is dan in persoon aangezien ik zeer onregelmatige werktijden heb.

gr kozak

ik vind dit toch wel een

ik vind dit toch wel een beetje freaky klinken, bent u ze de hele dag in de gaten aan het houden ofzo?

In onze liefde voor elkaar

Er word druk gewerkt aan een website waar iedereen kan volgen wat er gebeurd en de veranderingen die er plaats vinden. Met veranderingen bedoel ik dat het gebouw nu grotendeels is opgeruimd en de kelder nagenoeg leeg is gepompt. Wij hebben in de buurt 350 brieven verspreid en ik betreur dat u er geen heeft gekregen. U kunt deze dan ook bij ons komen halen indien gewenst. Wij waren inderdaad door buren benaderd vanwege overlast door de generator. Deze staat nu alleen overdag aan en zo dat het zo min mogelijk overlast kan veroorzaken, en sindsdien is er ook niemand meer bij ons langsgekomen. Onze intenties zijn niet om hier gratis een gebouw uit te wonen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er word betaald voor eigen gebruik en eventueel een vergoeding. Wij streven er dan ook naar om tot een overeenkomst te komen met de eigenaar. En wat het stroom betreft dat komt wel goed. Dit geld ook voor de wateraansluiting.

geachte Maar was het nog

geachte

Maar was het nog mogelijk antwoorden op mijn vragen te krijgen, ben zeer benieuwd .
Ik heb trouwens nog enkele vraagjes:
als jullie zeggen dat jullie het pand opknappen:

waarom worden er dan geen ramen gelapt
Mos van de gevel gehaald.
onkruid cq struikgewas verwijderd.
lamellen verwijdert
bloembakken gevuld
voordeur open gemaakt
parkeer terrein opgeruimd.
stucwerk in de fiets gang hersteld.
grafiti verwijdert(geplaatst door vorige kraakalktie)

Wat we wel zien als buurt is dat oost europeanen een mooie slaap verblijf hebben! op de 2de verdieping en tevens slapen jullie er ook savonds
kijk ik snap het niet als je meteen de armen uit de mouwen steekt zal de buurt het begrijpen maar nu doe je dat niet en gaat de buurt hier tegen in opstand komen.
Tevens de muziekanten met hun gitaren zorgen die voor ambiance als jullie hard aan het opknappen zijn ofzo, sorry als ik misschien beetje geirriteerd over kom maar ik snap niet dat je dit niet op pakt dan laat je zien dat je het meent!
hele dag op het balkon in de zon zitten boekjes lezen en je nagels doen is niet opknappen man.

hoe weet je nou dat die

hoe weet je nou dat die mensen heel de dag op hun balkon zitten?
heb je heel de dag niets de doen of zo?
komt allemaal een beetje over alsof je nogal gefrustreerd bent.
zoek een baan of zo.

ik werk onregelmatige tijden

ik werk onregelmatige tijden in de verpleging. maar best ik weet dit omdat de buurt onderling veel contact heeft
het spijt mij zeer als ik u beledigt hebt. wel jammer dat je alleen dat leest de vragen die ik stel waren van belang voor het begrip van de buurt richting de krakers gezien het via mail snel door de buurt opgepikt word. mocht je toch nog willen antwoorden op de vragen graag! ik/wij waarderen dat enorm. zelf zal ik niet meer op deze site vragen stellen omdat je reactie naar agressie toe trekt. hetgeen waar we bang voor zijn binnen de buurt.mocht je ooit in het ziekenhuis liggen en de naam kozak op een naamplaatje zien staan wie weet ben je me dan dankbaar als ik je moet wassen omdat er wat ergs met je is, voor een minimum salaris.....
wie weet tot snel als jullie open dag hebben.

gr een teleurgestelde buurt bewoner

kozak

hoge verwachtingen

Als het je niet snel genoeg gaat kom dan een handje helpen. Mocht u dat niet willen geef het dan eerst tijd voordat u een hele waslijst aan klusjes begint uit te spuwen. Kwestie van prioriteiten stellen. Gelukkig hebben een paar (wel) enthousiaste buurtbewoners zich al aangemeld om te komen helpen. En het vordert langzaam maar gestaag. Zo ik ga weer even op het balkon een boekje lezen....

Comment was hidden

Dubbel gepost.

Beste Kozak en collega, Wat

Beste Kozak en collega,

Wat jammer dat je zo teleurgesteld bent. Nu is het toevallig zo dat ik een collega van je ben en ik moet toch echt even kwijt dat ik je enorm teleurstellend vind. Ik kraak en krijg ook een minimum salaris. De poot die ons uitgedraaid wordt met de huidige CAO onderhandelingen, de flexibilisering van ons werk maakt het allemaal niet makkelijk, he? Wellicht was ik daar ook aanwezig in Diemen of niet. Doet er allemaal niet aan toe.

Juist jij zou moeten zien hoe schrijnend mensen er aan toe zijn. Kijk maar eens naar de verzorgingstehuizen aan de overkant van het kraakpand. De bezuinigingen zijn voor ons heel duidelijk. Juist, als man/vrouw die zo'n waanzinnig empathisch vermogen heeft (dat moet je in ons vak wel, je doet het immers niet voor de poen), zou begrip moeten (kunnen) opbrengen voor mensen die zich inzetten voor de omgeving. Ik zou zeggen: Maak eens een praatje, leg je verrekijker naast je neer en laat dat observeren maar over aan de hermandad en wellicht ontmoet je mensen die net zo begaan zijn met het welzijn van mensen zoals jij.

Een zorgverlener, een kraker,

Maikel

Lieve meneer Kozak

De werkzaamheden waarover u het heeft gaan over het aangezicht van het pand welke is verpest door de Jager is vanwege het uitblijven van onderhoud in welke vorm dan ook. Heeft u hem hierover ooit aangesproken?
Nu het pand opnieuw beheerd wordt kunt u niet verwachten dat men eerst de buitenkant, zodat er weer een mooi uitzicht is voor de buurt, en dan pas de binnenkant gedaan wordt.
De bezetters dienen eerst een redelijk basisonderkomen te hebben en daar word BINNEN keihard aan gewerkt.
Dat u dat niet ziet is geruststellend, het is niet fijn zo ontzettend op de vingers gekeken te worden.
Dat u dit niet inziet is enigszins egoistisch.
Wilt u helpen kom dan alstublieft eventjes langs.

hallo ok tja ik vzei dat

hallo

ok tja ik vzei dat omdat de studenten en anti kraak die erin zaten en de bouwvakkers het er heerlijk naar hun zin hadden die hoefden niet te verbouwen.
Nou heb ik op de gemeente info in gewonnen, daar word gezegd dat de eigenaar van de gemeente de anti kraak en studenten en bouwvakkers eruit moest halen omdat het pand volgens bouw en woon toezicht onveilig zou zijn.
Ik ben toch zeer benieuwd naar wat er dan onveilig word geacht aan het pand, ook omdat als er ongevallen zouden gebeuren dat heel spijtig zou zijn. wat zijn jullie van plan te realiseren in het pand, bar,dancing of iets anders? galeries, kinderdagverblijf,fietsen verhuur als op spuistraat.
word het pand net als de spuistraat geschildert!!???
Maar eigenlijk ben ik al fout bezig wou niet meer reageren eigenlijk nu verwacht ik ook weer antwoord op me vragen namelijk.
dat ik allemaal klusjes over buitenkant op noemde is simpel dan ziet de buurt dat er wat gedaan word das altijd voor jullie prettig toch.
Nou vraag ik me af het bord van de jager wat op het dak stond waar is dat, het waait namelijk stevig en als ik naar me werk ga sta ik bij de halte lijn negen dat bord waait niet in me nek he?! dat was wel meteen weg na de bezetting. Is er al een vooruit zicht op een site van jullie met fotoos ben zo benieuwd eigenlijk. Ik wil geen partij kiezen kies voor mezelf altijd maar ik ben zeer benieuwd naar allebei de standpunten , noem het een soort gemeente liefde?!?!?!?

gr kozak
een zeer bezorgde buurt bewoner

Kozak, Ga eens uitrusten,

Kozak,

Ga eens uitrusten, neem eens een mooie fietstocht naar Naarden of zo. Geniet van het leven. Volgens mij ben je overwerkt. Doe eens een gesprek in real life. Zal je goed doen of solliciteer naar een functie bij de hermandad. Je signaleren, observeren en rapporteren, kan je beter op je werk doen.

dank je dat had ik

dank je dat had ik nodig.......

het bord ligt niet op het

het bord ligt niet op het dak.
we werken eerst aan ons onderkomen, de buitenkant komt later.

uh dat stroom en water is er

uh dat stroom en water is er nooit van gekomen he?! en die adsl?! Het pand is zeer gevaarlijk en zeer smerig van binnen lieverd dus eerlijk ik ga me lijfje daar niet tussen laten.
solidaire buren vind je niet echt niet man

gr kozak,van waalbergen

ook wel blije buurtbewoners

Beste meneer Kozak, hoe haalt u het in u hoofd om namens alle buurtbewoners te spreken.
In onze flat is iedereen die ik gesproken heb positief over 't feit dat er iets met het gebouw gedaan wordt.
Juist in deze moeilijke tijden zijn we blij dat er creatievelingen zijn die het heft in eigen hand nemen.
Ik heb goede hoop dat de krakers de mogelijke problemen met faciliteiten ed kunnen oplossen en dat ze een functie voor de ruimte vinden waar we ook als buurt wat aan hebben.
Ik ga gewoon naar ze toe voor een kop koffie en als ik ergens last van heb dan horen ze dat van mij en dan zien we wel hoe we 't oplossen.
Dhr en mevrouw Scheepstra en kinderen

flat?! welke flat staat pas

flat?!

welke flat staat pas een flat einde diemerkade, op de diemerkade staan huizen. kop koffie...ze hebben geen water...

mevrouw meneer excuus nogmaals het spijt mij ten zeerste ..

gr kozak.

nn

Teringjantje wat de
Ej begrijp deze kul niet echt,

Stroom 7300 voor en pand lijkt me ook wel stug tenzij stroomkast pleitte is en dan nog, en de gemeente heeft daar vast gewoon leidinkies in de grond, noiu da.

Buurt tegen krakers en mensen moeten gewoon handen uit de mouwe, ga jij efdfe bij de supermarkt vragen wat ze aan spul wegpleure, als ik dan vreet dan waarom moet ik mijn handen uit de mouwen steken dadelijk ga je me vertellen dat ik naar de dokter moet omdat die anders geen werk hebt.
Belastingcenten weet je wat, ik vraag niks en help die ouwe besses wel bij het spitten in de tuin.

Als je dit speculanten pandje terugwilt aan de leegstand moet je heel lief vragen en een ander kossnaampje verzinnen, beloofd.

waarom moet het nou zo man

waarom moet het nou zo man waarom is dit nou, kossnaampje??? nou ik heet echt zo man kijk maar als je de hoek omloopt ! zonnetje als naambord!!

de vooroordelen waren dus waar helaas

blije buren

Veel succes krakers!
Er zijn op de Krijtstraat en de Jan Bertstraat ook veel mensen die 't positief vinden dat er eindelijk wat met dat gebouw gebeurd. We hebben goede hoop dat jullie er wel uit komen met die voorzieningen en met de mensen die last van herrie hebben.
Maak er wat moois van en we komen graag een keer langs met onze kinderen (16+) als dat kan.

Dhr en mevr Scheepstra

nou ik wil ook best langs

nou ik wil ook best langs komen hoor, maar kijk zoals er mede standers zijn zijn er ook tegene standers mevrouw.
maar in de jan bert straat wonen geen medestanders mevrouw daar woon ik namelijk. en we kennen mekaar allemaal,
en ik heb u niet gesproken. eigenlijk ook nooit gezien.

gr kozak

werkzaamheden

heren en dames.

hoe gaat het ben benieuwd, na 2 weken ff rust onder een heerlijk zonnetje.
Kwam aan met de taxi gisteravond van schiphol, en zag het gezellige feestje op 1 hoog.
ik vond een mooie brief van de gemeente in de bus.
De gemeente ziet het pand als particulier bezit en niet als gemeente bezit, het is aan de eigenaar de krakers te bewegen het pand te verlaten.
Staat in de brief hebben jullie die ook gekregen ? want ik vind dat wel zo netjes.

gr kozak

Ik ben een buitenstaander

Ik ben een buitenstaander (woon zelfs niet eens in A'dam) die uit sympathie voor het kraken meeleest. In wil hierbij even mijn waardering kwijt voor de reactie van fam. Scheepstra: warm, betrokken en no-nonsense. Grote klasse! Gelukkig bestaat er nog menselijkheid in dit landje.
Hoogachtend
Loet

fam

sorry loet is een fictief gezien bestaan niet.

gr kozak

geestig zeg

de heer Kozak is van mening dat ik niet besta ..?

het betreffende gezin niet.

het betreffende gezin niet.

vreemd

Oh? Da's vreemd. Het blijft een raar medium, dat internet, wie moet je nu geloven... Nu ja, in dat geval wil ik dan, al ben ik niet-Diemenaar, de krakers veel succes wensen. En wat solidariteit uit jullie buurt ;)
met groeten,
Loet

ik zet te minste me naam neer

ik zet te minste me naam neer en jij?

Misschien kun je gewoon naar

Misschien kun je gewoon naar het kraakpand toelopen en met de bewoners zelf communiceren? Of hun emailadres vragen en ze een mailtje sturen? Stuk makkelijker dan indymedia daarvoor te gebruiken..

email

ik wil geen email contact ik wil openbaar praten zoals dit dan kan iedereen zien waar we over praten.
de schouw is laatst geweest, worden spannende tijden.
hoever zijn jullie met het pand?

gr kozak

email.

mischien kan je je mail adres hier op indy zetten.

gr kozak

update

beste nieuwe buren

Hoe is het voor de rest, hoe verloopt de progressie in het pand. Ik zie dat er groen gesnoeid is en water uit de kelder komen.
Loop dagelijks even langs in de hoop een glimp van de revolutionairen op te vangen.
Zie dat de vrachtwagen mooi hersteld is , proficiat daarmee.
Is er nog nieuws over eventuele opening lijkt me leuk ff buurten!

gr p de v

fotoos.

nog steeds niks gedaan met het pand zowel krakers als de gemeente laten het lekker lopen, misbruik overheids geld
jammer dat nederland zo naar de knoppen gaat.
overvolle wc met poep en pies.
en de krakers genieten van zonnetje heerlijk op het dak met een pilsie erbij.
waarom werken we nog..
jullie hebben 1 doel voor ogen gehad en dat was eigen gebruik van het pand
het oude ideaal van kraken is helemaal niet bij jullie aanwezig.
maar ja de buurt ziet het zwerfafval en de avond schreeuw momenten heerlijk toenemen.
mensen uit engeland die nachtjes blijven polen bulgaren slowaken alles slaapt er.
heb niks met kraken te maken

kozak

misschien wordt het tijd om

misschien wordt het tijd om eens wat serieus met uw leven te gaan doen.
krijg de indruk dat uw sociale leven vergelijkbaar is met dat van een hondendrol.
niet getreurd,er zijn vast praatgroepjes met lotgenootjes.

want kom op zeg kun je je niet eens beter druk gaan maken over zaken in het leven die er wel toe doen?
een leeg pandje met wat jongelui erin,het zal een ieder toch worst wezen.
maar nee hoor,meneer heeft zijn roeping gevonden.

best wel een beetje sneu,vind u zelf ook niet?

kozak

Volgens mij heeft meneer kozak zand in zijn vagina. Ben je daar nou al serieus een keer langsgeweest? De moeite gedaan om uit je stoel te klimmen en daadwerkelijk een gesprek te voeren? misschien is dat een stuk productiever dan achter je pc'tje zitten en je gal te spuwen. daarnaast mensen een valse indruk te geven dat je weet wat er 'speelt' . Misschien ook wel goed want als zon bevooroordeeld figuur als jou bij mij op de stoep zou komen zou ik ook niet op een vriendelijke manier reageren. meneer kozak doe iedereen een lol en ga er gewoon langs. Als je er zonder kleerscheuren vanafkomt dan weet je meteen dat het vriendelijke mensen zijn. wat voor afkomst ze ook mogen hebben.

reageer nou eens op de feiten.

Inderdaad ik maak me boos en wind me op over dit soort zaken omdat we voor mensen die profiteren en de maatschappij misbruiken niet zohard gewerkt hebben. Voor een toekomst voor later hebben we gewerkt en niet voor een stelletje wat ander mans eigendom naar de klote helpt en in neemt.
bij jullie langs gaan waarom jullie hebben allemaal het zelfde verhaaltje klaar leggen over dat de eigenaar fout is en de hele wereld is slecht.
En afkomst is geen probleem meneer ik kom ook niet uit nederland maar heb wel hard gewerkt voor nederland!
Laten jullie nou eens zien gewoon dat jullie echt eerlijke dingen willen met het pand en gebruik het niet alleen als een slaap hol wees opener naar de buurt, niet een brief op het raam die iedereen al heb.
Gewoon deuren open zetten, en echt opknappen zorg dat de potten het gaan doen en stroom maak alles strak en netjes.
Zeg tegen je mede krakers dat ze niet hun afval op straat rotten maar gewoon in de bak doen.
Kleine dingen die grootd kunnen worden kom op.
Fotoos van jullie aanspreek punt en echt een 06 mischien op het raam als er wat is welk nummer te bellen.

Oja dan nog 1 ding die zwarte vogel is die van jullie? als die gewond is dan wil ik hem wel verzorgen of naar de dierenarts brengen.

gr kozak.

kozak

Ik woon er zelf niet maar weet goed wat er speelt. En eerlijk waar maak je niet zo druk, denk je echt dat het gratis is om daar te wonen? De kosten zijn vanzelfsprekend erg hoog omdat het gebouw zwaar verloederd was. En dat los je niet in 2 dagen op en ook niet in 2 maanden. Iedereen die daar woont heeft ook gewoon werk en of school en het kost ontzettend veel tijd en werk om alles te repareren.. En u bent in de veronderstelling dat het gebouw naar de klote word geholpen? Je zou eens langs moeten komen en dan kan je zien wat voor werk er allemaal binnen is verricht. Plantenbakken hebben geen prioritiet. Waarom zouden ze? Om jou blij te maken? Jij had je mening al klaar voordat het uberhaupt was gekraakt. Wat een boer niet kent vreet ie niet. Tevens de zwarte kraai is in goede handen en is ook bij de dierenarts langsgeweest,

ok

beste mevrouw.

U heb gelijk ik laat me best wel mee slepen, tja dit kan komen door mijn ervaring met de types die in eerste instantie aanwezig waren bij het pand.
(Op de spui straat ben ik 10 jaar geleden aangevallen omdat ik iets zei over een fiets....)
Die kwamen zeer agressief op mij over sinds 4 weken is er een groepje bezig waar inderdaad niet zoveel last van is.
Ik heb een klein gesprek gehad met iemand die ook in de buurt woont(en meeleest op dit vrije media site) en contact met jullie heb deze persoon vertelde mij een aantal dingen die me inderdaad rustig maken over de ontstane situatie
de buurtbewoner verzekerde mij dat jullie zo min mogelijk overlast veroorzaken en altijd met hem een praten maken en dat hij altijd netjes te woord word gestaan. Nou bij deze zal ik me neerleggen bij de situatie en mijn klachten voortaan bij de buurtbewoner die contact heb met jullie neerleggen.

bedankt.

kozak

tof

hi kozak, ik heb niks met dat pand te maken maar vind het wel supertof dat je dit nog even post. Ik hoop dat de gestabiliseerde relatie in de toekomst nog beter wordt. Hou ons via deze pagina vooral op de hoogte.

buurman

nou alle complimenten voor de buurman ik heb even lang gezeten met hem en ik begrijp ook wat hij bedoeld.
Daarom is het verstandig dat ik even een stapje rustig aan doe, alle mensen die ik eventueel heb gekwetst sorry.
ik wens u nog allen een prettige tijd

adieu

niks

lang geleden dat ik hier de buurt volgde... mensen mensen er is nog niks gebeurd met het pand helemaal niks....
iedereen faalt dus de eigenaar, de gemeente , en de zogenaamde krakers.
het is een hotel voor de krakers en een discotheek.
ach als het maar gezellig is zeg ik altijd......
wel handig die diesel

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech