update Landbouwactiekamp 2012

Hier kun je discussieren over update Landbouwactiekamp 2012.
Van 5 tot en met 10 juli organiseert ASEED in Den Bosch een 6-daags kamp met praktische workshops, trainingen, discussies, lezingen, sprekers, en actie voor goede ecologische initiatieven, alternatieven voor industriële landbouw, voor een andere voedselketen, tegen gentech en vleesindustrie, en meer… Dit is een uitnodiging voor activisten, slow-foodies, boeren, tuinders, studenten, dierenvrienden en ieder ander die meer willen leren over duurzame en onduurzame landbouwpraktijken. Zet het in je agenda en kom meedoen!!

Een greep uit het programma
De start van het landbouwactiekamp komt dichterbij. En als locatie is uiteindelijk voor Den Bosch gekozen. In een woonwijk in het oosten van de stad, in en rond een gekraakt buurttuinproject, genaamd de Graafsehof. Het workshopprogramma wordt steeds concreter. Bevestigd zijn onder andere: Gentech-update door Greenpeace, gentech-veldbevrijdings-bewegingen door het Belgische FLM (meer voorbeelden van gelijke groepen/acties in andere landen welkom!), introductie in verschillende vormen van duurzame landbouwsystemen (biodynamisch, landbouw-ecologie, permacultuur), het bewaren van zaden, natuurlijk plaagbeheer en gezonde bodem in je moestuin, leren werken met landbouwgereedschap, actietrainingen door Vredesactie, tractorrijden, praten en werken met boeren, een discussie over de Europese beweging voor voedselsoevereiniteit. Het programma begint op donderdag 5 juli en gaat door tot en met maandag 9 juli. Op 10 juli wordt er geevalueerd en afgebroken en opgeruimd.

Updates over programma, locatie en praktisch zaken: www.landbouwactiekamp.netWorkshop geven?
Wil je zelf een workshop komen geven? Kei-tof! Maar het programma zit aardig vol dus mail ons snel. We zijn nog specifiek op zoek naar mensen die activiteiten met kinderen willen doen en mensen die ervaring hebben met creatief activisme om te delen (adbusting, samba, guerilla gardening, straattheater, uitbundige spandoeken en catchy leuzes etc). Maar natuurlijk ben je van harte welkom om andere relevante workshops voor te stellen!

Alternatieve landbouwmarkt op zaterdag 7 Juli, 13:00
Zaterdag is het programma iets meer gericht op mensen uit de buurt en andere geïnteresseerden die nog weinig van landbouw weten. De workshops zijn vooral introducerend en met veel ruimte voor gezelligheid. Er zal een kleine informatiemarkt zijn. Wil je ook een stand om materiaal te verspreiden over jouw project of actiegroep? Laat het ons weten.

Netwerken in het wereldcafé op zaterdag 7 juli, 20:00
Zaterdagnacht veranderen we een tent in een gezellig café, waar iedereen ideeën en voorbeelden kan uitwisselen. Organisaties, initiatieven en individuen hebben de gelegenheid om een tafel te reserveren, waar mensen rondom kunnen gaan zitten voor een informeel gesprek. Wil je een tafel voor jouw project/initiatief/campagne? Lees meer hier: http://landbouwactiekamp.contrast.org/?page_id=181

Actie
Maandag 9 juli ligt de focus op een of meer acties. Inspiratie voor mogelijke doelwitten en onderwerpen zullen we halen uit de workshops, zie ook onderaan de eerdere oproep. Enigszins aan het begin van het kamp zal worden besloten wat voor acties we gaan doen. Ook actieplannen voor de andere dagen zijn trouwens welkom. Mail ff als je van tevoren al wilt helpen met wat voorbereidingen.

Hulp gezocht
We zoeken momenteel mensen die kunnen helpen met;
- het kinderprogramma vorm geven en de organisatie van een gebiedje in het kamp voor de kids
- met opbouwen op 4 juli
- met spandoeken maken vooraf
- vertalingen en editten tekst vooraf en ook simultaan vertalen tijdens workshops en vergaderingen (NL, ENG, DE vooral)
- faciliteren van workshops & vergaderingen tijdens het kamp,
- iemand die vrijwilligerscoordinatie op zich wil nemen (roosteren voor schoonmaak- bardiensten, vertalingen e.d.)

Financiën en reiskostenvergoeding
We hebben een budget voor het kamp, maar niet genoeg om alle kosten te dekken. Daarom vragen we deelnemers om een contributie van €7,50 als je een dag komt. Als je meerdere dagen komt wordt het bedrag per dag lager. Kijk daarvoor op de website onder praktische informatie. Daar vind je ook wat die kosten allemaal dekken.

We hebben een beperkte mogelijkheid tot het (deels) vergoeden van reiskosten als je van buiten Nederland komt, EN als je op de 4e juli komt (helpen met de opbouw) en/of blijft tot de 11 (helpen met afbreken). Laat het ons weten als je wilt komen en de reiskosten een probleem zijn. Mogelijk kunnen we een deel van de kosten vergoeden.

Wil je een plek reserveren voor je workshop, een stand, of een tafel in het Wereldcafé, of als je meer wilt weten over het kamp, mail ons dan op: landbouwactiekamp@aseed.net. Laat ons weten als je komt, vindt de keuken L' sabot fijn. Maar laat je huisdieren thuis ajb.

Houdoe en hopelijk zien we je in Den Bosch!

www.landbouwactiekamp.net


maar niet genoeg om alle

maar niet genoeg om alle kosten te dekken?
is de subsidiepot van een slordige 40.000 euro er in een jaar tijd al doorheen gejaagd dan?
dat zou wel knap zijn.

als ik een dagje wil komen kijken en een vorkje mee wil prikken kost me dat dus een kleine 15 euro per dag?
beetje een wrang bijsmaakje met bovenstaande in gedachte.

gaat die week ook nog een oranje wimpel gehesen worden?

maar goed,voor de rest ziet het programma er boeiend en veelbelovend uit!
(ga denk ik maar over het hek klimmen ;) ).

hey zuurpruim, als je een

hey zuurpruim,

als je een beetje verder kijkt dan je neus en bosch lang is, dan zou je zien dat dit niet wordt georganiseerd door graafsehof, maar door andere mensen, het graafsehof budget wordt hier dus inderdaad niet voor gebruikt.

en dat is dan weer jammer,je

en dat is dan weer jammer,je wilt zoiets toch laagdrempellig houden neem ik aan.
dat buurtbewoners ook even kunnen kijken zonder daar 7,50 voor te moeten lappen.

als er dan toch een subsidiepot is,gooi er dan wat geld tegenaan,inkom vrije bijdrage.

als je maar wat te zeiken

als je maar wat te zeiken hebt he zuurpruim, als je maar wat te zeiken hebt.

je zou toch zo maar je eigen handen uit de mouwen steken en iets dergelijks organiseren :o
had ik inmiddels wel verwacht aangezien jij zo goed schijnt te weten hoe dat moet en hoe dit soort dingen voor elkaar te krijgen.

deze organisatie gebruikt de locatie van de graafsehof, fijn dat jij hebt besloten dat het graafsehof geld daarnaartoe moet maar gelukkig ga jij daar niet over.

wat een ontzettende zuurpruim, ben je inderdaad, als je dat nou inziet he, is het toch jammer dat je niet inziet dat je tegen de verkeerde aan het zeiken ben.

waar komt dat toch vandaan?

is het uit frustratie dat het je niet lukt om wat tegen de echte vijand te doen, omdat je je overweldigd voelt tegenover de macht van staat en kapitaal? laat je toch niet zo kennen en kom in actie op een manier dat jij vindt dat het moet, organiseer je jezelf en je omgeving tegen de echte vijanden en zet de structuren en acties op waarvan jij denkt dat het de beste zijn in plaats van deze kruistocht in eigen gelederen.

wow! sta ik via indymedia

wow! sta ik via indymedia ineens in contact met het orakel.
slechts twee reacties en onze "nn"vrind weet zijn conclusies al te trekken,namelijk dat ik zo goed schijn te weten hoe je dit soort dingen voor elkaar moet krijgen.

een knap staaltje denkwerk van je,maak gebruik van deze gave,ga naar het casino of zo.

het viel me gewoon op dat ondanks dat er geld (subsidiepot) aanwezig is dat daar dan geen gebruik van gemaakt wordt.
een dergelijk actiekamp lijkt mij een uitgelezen moment om daar iets mee te doen,maar plotseling heeft de graafsehof helemaal niets van doen met het aktiekamp? klinkt niet echt geloofwaardig toch?
nee,er wordt gekozen om de bezoekers op te laten draaien voor de omkosten,en ik vind dat op mijn beurt dan vreemd.

maar dat mag natuurlijk weer niet,kop houden,geen vragen stellen,maar ferm door marcheren naar de socialistische arbeiders heilstaat,nee dank je feestelijk daar pas ik voor op zo een mannier.

en dan de echte vijand,uiteraard hebben "wij"als klasse bewuste mensen een aanwijsbare vijand nodig,op die mannier blijf je eeuwig speelbal van de elite.

een kruistocht in eigen gelederen?kort gezegd erken ik geen enkel gelid.

maar goed zoals reeds gezegd ziet het programma er veelbelovend uit,wel hoop ik dat de beterweters zoals jij niet over vertegenwoordigd zijn.

gegroet.

dit orakel herken jij van

dit orakel herken jij van andere plekken op het internet vast wel, want je blijft een beetje irritant doorzagen over je favoriete stokpaardje. we kennen elkaar, dus helemaal uit de lucht valt dit niet.

er komen inderdaad onkosten kijken bij dit kamp, en net als op de pinksterlanddagen en andere evenementen moet er helaas betaald worden voor kosten die zijn gemaakt om eten in te kopen, reiskosten van workshopgevers en dergelijke, etc t betalen.

helemaal zo gek niet lijkt me, overigens is mijn ervaring dat als je echt geen geld hebt er op dit soort kampen echt niet moeilijk wordt gedaan, over het hek klimmen is dan ook nergens voor nodig, het is aan je eigen verantwoordelijkheidsgevoel om even het infostandje op te zoeken en je euros te doneren.

wat dit verder met de graafsehof te maken heeft... ik weet niet waar ze hun fonds voor hebben gebruikt maar het kan me eigenlijk ook geen reet schelen, ik denk dat ze dat geld prima weten te gebruiken. en het is gewoon aan hen om te bepalen waar ze dat budget voor gebruiken, op zich is het ter bechikking stellen van de lokatie, kookgelegenheid, water stroom etc. natuurlijk ook al een donatie.

jammer voor je dat er (bijna) niemand interesse heeft in je discussie over het gebruik van het oranjefonds voor een tof initiatief als de graafsehof, maar is het echt nodig om dit overal bij te slepen en ieder initiatief daarmee om de oren te slaan.

Overigens zal je me daar wel tegenkomen aangezien ook ik mijn bijdrages zal leveren aan het 'interessante programma' dat je wilt bezoeken. enne wederzijds hoor, ik hoop ook van harte dat betweterige zeiksnorren zoals jij niet al te vertegenwoordigd zijn op het kamp, zodat we het gewoon kunnen gaan hebben hoe we de toekomst (van oa ons voedsel) weer in eigen handen nemen.

en de groeten he
'joop'

het begint anders ook een

het begint anders ook een beetje jouw stokpaardje te worden anders,overal waar ik met mn paardje kom sta jij te stijgeren.

maar goed je begrijpt denk ik best wel wat mn punt is.

als ik een echte zijksnor zou zijn,zou ik bijvoorbeeld de illusie,dat als je maar voldoende biologische zaden verzameld het wel goed gaat komen,doorprikken.
er bestaat een redelijke kans dat biologische zaden in de toekomst niet meer kiemkrachtig genoeg zullen zijn en dat biologisch gewas zich niet meer kan handhaven,aangezien monsanto het aardoppervlak en het water al jaren vergiftigd met zogenoemde chemtrails.
dit is geen complot gedoe,het gebeurd dagelijks vooral s ochtens vroeg en tegen de avond.(bekijk bijvoorbeeld de docu what the hell are they spraying?je kent m denk ik wel).
waarin duidelijk wordt aangetoont dat bomen massaal het loodje leggen en het bodemleven totaal verstoord is.

ook hier in nederland kampen de boeren met problemen,daar waar eerst rijke oogsten binnengehaald werden,steken steeds meer ziekten de kop op en rotten bijvoorbeeld de aardappels in de grond weg.ook duurt het steeds langer voordat zaad ontkiemt,en sommige gewassen lijken amper nog te willen groeien.
ja vind dat een zorgwekkende ontwikkeling,wat te doen?

in veel winkelketens staan tegenwoordig rekken met zaden die door een bedrijf?steeds weer aangevuld worden,allemaal monsanto?
hoe herken je zaden van monsanto?welke merknamen gebruiken ze om hun invloed te verbergen?

(zo, weer een beetje ontopic),

40.000

40.000 euro? daarvoor kun je 25 jaar lang 2 hectare grond pachten in zuidwest brabant. In die tijd zou je nog wel zo'n bedrag bij elkaar moeten kunnen schrapen om er nog eens een paar jaar aan vast te knopen.
Da's pas duurzaam.

chemtrails geloof ik dus echt

chemtrails geloof ik dus echt niet in,
alle symptomen die jij noemt en door boeren in nederland worden ervaren zijn heel makkelijk aan andere oorzaken toe te schrijven. maar das meer iets voor het kamp zelf om te bespreken.

zie je daar

@zuurpruim monsanto zaden

@zuurpruim
monsanto zaden geven licht in het donker.

Een aluhoedje lijkt mij wel

Een aluhoedje lijkt mij wel aanbevelenswaardig op het kamp.

aluminium productie is best

aluminium productie is best beroerd voor het milieu, dus doe maar niet

Je kunt ook Aluhoedjes maken

Je kunt ook Aluhoedjes maken die duurzaam zijn hoor!
Ik zal op het LBAK dan ook een workshop geven in het maken daarvan, en ook in het opsporen van Chemtrails, en hoe je je grond daar tegen kan beschermen. Daarnaast nog een les in het herkennen van Morgellons, en hoe je de mensen in je omgeving kunt beschermen tegen brainwashing!

Daarnaast wil ik wel een workshop subsidie aanvragen geven, altijd handig om de appeltjes van oranje op te eten!

de appeltjes van oranje zijn

de appeltjes van oranje zijn puur gif voor een ieder die vrijheid nastreeft.

het zijn de vruchten van de grootste reclame campange in de nederlandse geschiedenis voor het koninghuis voor de toekomstige onderdrukker.

zet je tandjes daar maar liever niet in!

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech