Soli actie Boats4people in Amsterdamse IJ

Hier kun je discussieren over Soli actie Boats4people in Amsterdamse IJ.
Er zijn in een paar uur goed duizend flyers uitgedeeld, waarin de rol van EU agentschap Frontex wordt uitgelicht. Dankzij het mooi weer en het NDSM festival was het druk op de pont. Een kleine flotilla met spandoeken en de ballonenletters “Boats4people” voer langs de pont terwijl de flyer werd uitgedeeld. Mensen namen de tijd om de flyer goed door te lezen en af en toe een gesprek aan te gaan over deze problematiek. De reacties waren overwegend positief en solidair. Het enige min was een havendienst-boot die ons sommeerde om niet met de flotilla in het IJ te varen, vanwege een afreizende, gigantische cruiseschip. Er kon nog net op een veilige afstand naar gezwaaid worden.

Ook in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg zijn publieksacties gevoerd, veelal in het kader van de Occupy beweging.

Boats4People is een internationale coalitie van organisaties uit het Middellandse Zeegebied, Afrika en Europa. Opgericht om een einde te maken aan sterfgevallen aan de zeegrenzen en om de rechten van migranten op zee te verdedigen, pleit de coalitie voor vrijheid van beweging voor iedereen! De Flotilla van Boats4People vaart van 5 tot 15 juli op de Middellandse Zee. Activisten en waarnemers proberen de activiteiten van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex te monitoren.

De reis is te volgen op:
Boats4people.org (Engels)
Twitter.com/Boats4People
Facebook NL
Blog All Included

NB: met dank aan Johannes Abeling voor de foto's !


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Off topic.

Het heeft alles met on topic

Het heeft alles met on topic te maken. Waarom besmet men zich met een locatie waar iemand halfdood geslagen is.

De topic is Boats4people, een

De topic is Boats4people, een actie over de duizenden mensen die ieder jaar sterven in de middellandse zee als slachtoffer van het Europese migratiebeleid.
Dat er in Amsterdam een paar mensen zijn die denken dat de stoep van de spuistraat een 'besmette locatie' is zal wel, maar als ze daar iets over willen vertellen moeten ze vooral een goed stuk daarover schrijven, en niet constant andermans artikels spammen met onbegrijpelijke en zure commentaren.

En dan wegkijken bij wat voor

En dan wegkijken bij wat voor je eigen voordeur gebeurt.

zeur toch niet, man.. geniet

zeur toch niet, man.. geniet van deze (mooie) bootactie..

eens een dief....?

bezien vanuit een buiten Amsterdams perspectief wil ik even kwijt dat het voortdurende dooretteren van de situatie in die stad rond Vrankrijk nogal destructief overkomt. hoe lang blijven alle zaken die op een of andere manier iets met Vrankrijk te maken hebben nog besmet? oude of nieuwe bewoners? besmet? nieuwe initiatieven? besmet? het is zonder meer erg en absurd wat daar in het verleden is gebeurd en daar hadden mensen beslist veel beter mee om moeten gaan, maar het moet een keer genoeg geweest zijn. jullie lijken de staat wel, die iedereen die ooit een misdrijf heeft begaan voor de rest van het leven blijft achtervolgen, maar niet alleen de daders, ook hun omgeving, aanverwanten, vrienden... volgens het motto: eens een dief altijd een dief en waar je mee omgaat ben je en blijf je mee besmet. men kan van buiten amsterdam niet aan een actie meedoen of ergens heengaan zonder zich te moeten afvragen of er mensen uit Vrankrijk toen of nu bij betrokken zijn of niet. voor je het weet ga je met de 'verkeerde' mensen om en ben je ook besmet en zijn de mensen die met jou omgaan op hun beurt ook besmet dus waar houdt dit op? op zo'n manier is dit geen werken. daar gaat 'de beweging' voor zover er zoiets bestaat aan kapot.

Dank jewel!

Inderdaad: Oprotten met die onzin. Het heeft lang genoeg geduurt, de meeste mensen zijn niet betrokken geweest bij dit verhaal, laat ons met rust hierover.

Natuurlijk een hele goeie

Natuurlijk een hele goeie actie maar jullie brengen jullie zelf wel in diskrediet door met Vrankrijk in zee te gaan.

ophouden met Vrankrijk gescheld over rug van buitenstaanders !

"in discrediet door met Vrankrijk in zee te gaan.."

wat een grote woorden zeg! er hangt een spandoek aan Vrankrijk.. nou nou vreselijk hoor.

ga die discussie over Vrankrijk nu eindelijk eens niet over de ruggen van mensen die er geen bal mee te maken hebben en er niet bij betrokken zijn geweest voeren ajb, en haal er eindelijk eens iets uit behalve nog meer gescheld en getier. Ik zie dat iemand daar al aan is begonnen dus op deze plek over en sluiten en ga hier verder:

https://www.indymedia.nl/node/5986

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech