kort update'tje rechtzaken vandaag mbt 1e mei [amsterdamned]

Hier kun je discussieren over kort update'tje rechtzaken vandaag mbt 1e mei [amsterdamned].
verweer was primair dat iedereen opgepakt was op vermommingsverbod en toen na een paar uur er maar iets anders was bij gerommeld op verzonnen PV's, rechter wees dat bij de meeste af maar in een paar zaken waar overduidelijk 2x precies hetzelfde PV was ingediend of er duidelijk geen sprake was van afdoende bewijs volgde vrijspraak.
de dossiers waren schandalig leeg, bijna iedereen die veroordeeld is is dat op een "ik zag dat" PV van een of twee romeo's zonder aangiftes van agenten die daadwerkelijk gehinderd, geschopt of bespuugd zouden zijn laat staan met ondersteunend beeldmateriaal of niet-politie getuigen. alle beklaagden zijn pas uren na aankomst op het buro ingeboekt en vaak geheel onterecht of op valse gronden in verzekering gesteld maar de rechter wou dat niet geloven/vond dat niet erg.

er waren veel sympathisanten aanwezig, veel op de tribune maar nog meer buiten met spandoeken, vlaggen en flyers.
heel veel dank daarvoor nog!

OvJ liet op het eind alle pretentie varen dat dit geen politieke zaak was en gaf o.a. mensen tegen hun zin voorwaardelijke straffen ipv geheel onvoorwaardelijk zodat "ze zich nog wel eens zouden bedenken voor ze weer naar zo'n demonstratie zouden gaan"

eindstand meen ik; 3 vrijspraken & 4 veroordelingen tot werkstraf variërend van 20 uur onvoorwaardelijk met 20 voorwaardelijk en 10 dagen vervangende hechtenis tot 40 uur onvoorwaardelijk met 20 dagen vervangende hechtenis.
vanwege de enorme uitloop zijn de zaken van alle nn'rs en een aantal gedaagden die beeld materiaal wouden inbrengen of getuigen wouden horen aangehouden of terug verwezen naar de rechter commissaris.

de eerste gedaagde, iemand die vaak perswoordvoerder is geweest rondom activistische zaken (en waarbij geprobeerd wordt hem er in te luizen met een duidelijk valse aanklacht voor belediging van een bratra'r) had tot zijn verbazing een vertrouwelijk intern politiestuk in zijn dossier gekregen waarin stond dat hij, ondanks zijn blanco strafblad, enige dagen na de 1e mei door de politie amsterdam amsteland in een bestand met de titel "doelgroep monitoring - terreur" was gezet. hij kreeg zijn verzoek om een groot aantal agenten (o.a. de verantwoordelijke commissaris) onder andere daarover te horen in deze zaak grotendeels afgewezen en zal daarom een aparte procedure gaan opstarten om hier duidelijkheid over te verkrijgen over wat dit is, wat het inhoud en op welke gronden mensen daar in gezet worden. zijn zaak is overigens verder ook terug verwezen naar de RC.

veel van de veroordeelden gaven nu al aan in hoger beroep te gaan, ook volgen dus nog de zaken die nu zijn aangehouden en in oktober meen ik de zaken van de 14 die zich zogenaamd wel schuldig zouden hebben gemaakt aan overtreding van het vermommingsverbod. dit laatste zal dan (ongeveer) gelijk zijn met een aantal andere zaken die verband houden met massa-arrestaties n.a.v. noodbevel van de burgemeester.

nogmaals hartelijk dank aan iedereen die er was voor de support, misschien wil de jongen die een mooi & uitgebreid politiek inhoudelijk laatste woord had dit hieronder nog bijvoegen.

la lotta continua!


Wat mij bezig houd en meer

Wat mij bezig houd en meer veel mensen zou bezig moeten houden is het claimen van het begrip " politieke zaak ". Dreigt hier inflatie het leeg worden van het begrip politieke zaak als je er het al oude " klasse justitie " bij betrekt met andere woorden als je geen geld hebt voor dure advocaten aan de " onderkant " van de maatschappij zit in de uitkering zonder uitzicht op verbetering in de " slechte buurten " moet wonen daar door enzv. dan wordt je per definitie ( eerder ) veroordeeld. Daar bij ook de werkdruk bij Justitie is hoog alleen daarom al wordt er onzorgvuldig gewerkt. Ook een probleem de politie en andere overheidsinstanties zijn bewust afwezig aan de " onderkant " vecht het zelf maar uit. Volgens mij is iedere zaak tegen een armoezaaier een politieke zaak zeker nu in het politieke klimaat waar rechts de wind in zeilen heeft VVD leverde eerste minister PVV in regering min of meer beruchte " crimefighter " Teef staatssecretaris, Hero Klootman enzv.
Als je als armoezaaier in het vizier bent van het plaatselijke tuig ben je kansloos. Dat heeft ook een deel van de roep om " recht en orde " tot gevolg bij een deel van de burgers. Die claimen dat je ook als je " hardwerkend " bent en " belasting betaler " je slecht behandeld wordt door politie en justitie. Volgens mij discrimineert de politie daar bij absoluut die burgers zijn beter af. Ik noem me zelf geen burger meer en volgens mij zijn al die anderen aan de onderkant ook geen burger meer ook niet " derderangs ". We worden meer en meer gezien als overbodig en lastig aanwezig best ze in de gevangenis te stoppen en te laten werken daar. Zie de VS. " De strijd gaat door " welke strijd vraag ik me af. Is dat de strijd die solidair is met de armen met de verschoppelingen omdat woord maar eens te gebruiken ? De strijd van de arme donders die gemanipuleerd worden door hun advocaat en die advocaat die een dealtje sluit met hun vijanden achter hun rug om ?
De tijd van de sociale advocaat zo die er al ooit was is wel voorbij. Stel je bent een armoezaaier in een huurhok en je wordt aangevallen kapot gepest in je woonomgeving je vlucht maar dat is geen oplossing het herhaald zich wat dan ? Als je uiteindelijk zodanig wordt aangepakt gekeeld dat je niet anders kan dan terugvechten nadat al eerder je gezicht zodanig in elkaar is geschopt dat je neus scheef staat en overige lid tekens ? Politie levert een dossiertje dat opvallend leeg is getuigen gevraagd door advocaat niet nodig volgens Justitie jij die aangevallen werd wordt veroordeeld je aanvaller gaat vrij uit.
Je was zo ge intimideerd door recht zaak dat je de verkeerde dingen zei je advocaat had een vervanger gestuurd want hij had een " megazaak " voorbereiding slecht. Je ziet die plaatsvervanger voor het eerst tijdens de zitting. Enzv enzv.
Is er ook maar iemand met interesse in je problemen ? Staat er een steun groep voor de rechtbank ? Er is een trend onder " wetenschappelijk " onderzoekers in NL om te stellen dat mensen in de gevangenis een lage intelligentie hebben en dat dat de oorzaak is dat ze in de gevangenis zitten. Ik weet beter. " De advocaten waren fantastisch " staat en in post. Wat een onterecht vertrouwen in advocaten. Ik zou graag zien dat het benoemen van een zaak als politiek in een wat breder maatschappelijk politiek verband wordt benoemd voortaan kortom. Dat zou al die mensen aan de onderkant in ieder geval iets van morele steun geven.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Off-topic (dit gaat over de 1 mei demo, niet over de recente arrestatie van twee dierenrechten-verdachten).

Re: kort update'tje rechtzaken vandaag mbt 1e mei [amsterdamned]

kan het ook in echt nederlands, want een slecht geschreven en onduidelijk verhaal

Re: kort update'tje rechtzaken vandaag mbt 1e mei [amsterdamned]

ja hoor, dan had je gisteren bij de rechtbank moeten zijn. prachtige volzinnen enzo.

Re: kort update'tje rechtzaken vandaag mbt 1e mei [amsterdamned]

kan het ook in echt nederlands, want een slecht geschreven en onduidelijk verhaal

kan moet met een hoofdletter
want moet zijn wat
en je bent een punt vergeten

Maar zeg eens eerlijk bij jij die droplul die hier op indymedia telkens commentaar over schijfwijzen geeft? Vet irritant is dat. Krijg je daar een voldaan gevoel bij? Vind je jezelf dan belangrijk en onmisbaar? Ga naar jij.nl, daar zie je pas schrijffouten en dat zijn pro's.

Mijn inziens waren de

Mijn inziens waren de advocaten helemaal niet fantastisch. Voorafgaand aan de strafzaken spraken ze nog tegen de beklaagden dat het een heus spektakel ging worden, "juridisch weliswaar". Alsof ze net een ticket voor de efteling hadden gekocht. Uiteindelijk werd het niet meer dan een slappe klucht waarin de, inderdaad- onuitstaanbare en minachtende, officier zegevierde met het onbevredigbaar paternalisme van de rechter aan haar zijde. De vrijspraken die werden behaald lagen nota bene voor de hand. Gisteren werd vooral zeer scherp duidelijk dat de rechtspraak enkel gebaseerd was op het ijzig verdedigen van een conservatieve moraal die lijnrecht tegenover de ideologische principes staat waarvoor de meeste mensen überhaupt naar die demonstratie op 1 mei gingen, en uiteindelijk voor de cel indraaiden. Respect aan alle beklaagden en dat ze maar weten dat hun vrijheid niets te maken heeft met dat theater, wat de uitspraak ook was of wordt.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech