Nederland wordt steeds slimmer....

Hier kun je discussieren over Nederland wordt steeds slimmer.....
Zielige agentjes toch;

http://www.nu.nl/binnenland/2859417/agenten-vaak-slachtoffer-geweld.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/12564508/__Veel_geweld_tegen_agenten_...

Mooi logootje hebben ze er zelf bij gezet...
http://www.geweldtegenpolitie.nl/

Uiteraard zijn er meer dan voldoende momenten waarop geweld tegen de smeris onzinnig en fout is, maar ik kan me ook genoeg voorvallen voor de geest halen waarbij het zeer logisch en gerechtvaardigd zou zijn geweest als men had terug geslagen/geschopt/geknuppeld/gepeppersprayed etc....


agentje tikken

binnenkort: geweldtegenhetleger.nl
ja want daar wordt toch ook geweld tegen uitgeoefend.

Huilenbalken zijn het! Politie loopt rond met knuppel, pepperspray en wapen, samen met het geweldsmonopoliie en mag dus als enige "legaal" (aldus de staat) geweld gebruiken en dan huilen als iemand iets terug doet. Politie slaat er zelf lustig op los, maar andersom nee goh dat is zo erg!
Misschien tijd voor actie's als agentje tikken?

verdiende loon

..geweld door politie.. armpje draaien, polsen dubbelvouwen, schelden, bedreigen, tegen muren, hekken en grond aan kwakken, schoppen, trappen, knuppelen, pepperen, wurgen, verstikken.., ben ik nog iets vergeten? Verdiende loon, al dat 'geweld' tegen de politie.

" armpje draaien, polsen

" armpje draaien, polsen dubbelvouwen, schelden, bedreigen, tegen muren, hekken en grond aan kwakken, schoppen, trappen, knuppelen, pepperen, wurgen, verstikken.., ben ik nog iets vergeten? Verdiende loon, al dat 'geweld' tegen de politie. "
Mensen vallen er elkaar steeds eerder en vaker aan in NL. Ik maak me zorgen. Ik zie zelf dat het toeneemd en neit alleen op basis van vage statistieken, De oorlog van allen tegen allen het recht van de sterkste. Afschuwelijk. Bijna niemand laat zich nog wat zeggen. Voorbeeld : hoelang denk jij na als je erge last hebt in het ov. van je mede passagier(s) en / of hun kinderen ? En hoe vaak denk je dan laat maar ik stap zo uit nog maar vier haltes. Of : misschien stappen ze de volgende halte uit hoop doet leven. Of zal ik maar naar een ander deel van de trein gaan ? Of : tsja die conducteur aanspreken die maakt dat de hele dag mee en heeft er vast geen zin. Voorbeeld : figuur zit luidkeels in stilte wagon door zijn mobiletje te tetteren. Wordt aangesproken door vrouwelijke conducteur gaat eerst nog door en zegt dan te stoppen. Vrouw loopt stukje door en figuur zegt nu in het engels voorheen in het somalisch of zo WE CAN DO EVERYTHING WE WANT. Nu komt de conducteur terug en begint te dreigen. De figuur zegt nog maals te stoppen. Conducteur verdwijnt uit beeld. Figuur gaat gewoon door met tetteren in zijn mobiel. De coupee is redelijk bezet niemand helpt de vrouwelijke conducteur niemand spreekt de fuguur aan. Hadden ze er geen last van ? Ik had mijn mp3 speler opgezet. Het idee alleen al om de figuur aan te spreken en te wijzen op de stickers STILTE SILENCE maakte me bepaald ongerust. Ik heb al te vaak klappen gehad en schoppen. Gister toch iemand aangesproken over haar kinderen in de trein en ja hoor haar mannelijke gezelschap bemoeide zich er mee en bedreigde mij. De kerel zei me ook nog waarom ik hem niet eerder had aangesproken. Omdat ik dan word bedreigd was mijn antwoord. Je staat alleen de politie en overigen conducteurs en zo helpen je niet. Zo is het ook :
de politie is een probleem maar heeft wel het gewelds monopolie officieel. Waar moet je aankloppen voor hulp als je bedreigd wordt en erger ? Of regel jij wel je eigen zaakjes ? Met een mes ? Een pistool ?
Ik durf verdomme op steeds meer plaatsen nauwelijks nog te komen zonder bang te zijn met name ' s nachts. Wie van jullie draagt er een mes ? En hoe voelt dat ? Al nagedacht over wat er gaat gebeuren als je het gebruikt ?

Geweld

Ik ben toch in aardig wat landen geweest waar het politieapparaat zwaar tekort schiet, en waarbij ik heb kunnen constateren dat we die richting niet uit moeten gaan.
Iedereen heeft wat dat betreft baat bij een korps wat goed opgeleid is , en dat is nu net het punt waar het mis gaat.

Een goed opgeleide agent heeft de nodige rechts en wetskennis in huis om te weten wat hij wel en niet kan/mag doen.
Helaas hebben we kunnen constateren dat er op de politieacademie het nodige misgaat daar budgetten gekort worden.
Met de komst van de Nationale politie zal het er ook niet beter op worden.

Het "vak" van politieagent is de afgelopen jaren zwaar gedegradeerd waarbij de motivatie van het personeel om hun werk op de juiste manier te doen steeds minder word,ook daar zij niet meer de juiste kennis in huis hebben om afgewogen keuze's te maken in bepaalde zaken.
Ook de hulpofficieren van justitie hebben niet de juiste kennis in huis om de "hulpbehoevende" agenten bij te staan.
Daarbij is de salariering van de normale agent ver beneden de maat.

Het populistische gedrag van het Ministerie van Veiligheid zorgt daarbij voor gevaarlijke ontwikkelingen.
Geweld tegen politie is geen enkele optie daar dit ten aller tijde tegen je gaat werken.
We zullen ons dan ook meer moeten gaan richten op de aanwezige pijnpunten zoals boven benoemd en er voor moeten gaan zorgen dat we gezien de problemen rondom de korpsen niet opgelost gaan worden met het privatiseren van het politieapparaat.

En dat is nu net het punt waar ik heen wil.
Ik krijg steeds meer de indruk dat onder de lobby van een aantal grote op "Amerikaanse leest" gestoelde bedrijven ism politieke topfiguren moedwillig de boel in de soep laten lopen om versneld naar de privatisering over te kunnen gaan.
Ook is er momenteel serieus sprake van het privatiseren van de detentie inrichtingen.

Willen we korpsen a la het voormalige Blackwater in onze wijken of gaan we voor een goed opgeleid politiekorps die bij problemen de juiste afwegingen kunnen maken ?
Misschien dat er daarom maar eens een demo georganiseerd moet worden waarin we het grote publiek kunnen laten zien wat er werkelijk aan mankeert en waarbij we de politiebonden er op gaan wijzen actie te gaan ondernemen om het vak "politie agent" weer een respectabel en sociaal karakter toe te dichten ipv ze in niemandsland rond te laten zwemmen.

Kan iemand mij een parij

Kan iemand mij een parij noemen die niet weer eens veiligheid voor de burger in het partijprogramma heeft staan? Dat is de bron van de ellende en er is dus helemaal niets veilig aan, En idd ik vertel al lang dat het grootste probleem het meer blauw op straat syndroom niet werkt iedere sukkel kan agent worden daar door.

Veiligheid

Door Veiligheid als prioriteit no 1 aan te halen in sommige partijprogramma's word de aandacht afgeleid van andere belangrijke punten zoals de enorme fraude en corruptie in het bankwezen e.d.

De werkelijke problemen waardoor de openbare orde en veiligheid in het gedrang zij gekomen is veroorzaakt door financieele machten die geleid worden door personen die als psychopaat aangemerkt kunnen worden bij bv Goldman & Sachs.
Ook word de huidige ontstane chaos misbruikt door diezelfde partijen om private bedrijven naar voren te schuiven ipv de huidige politie.

ho ff

Ja ho ff..

@nn ma 09.22

Hoe vervelend het ook is dat jij last hebt van mensen in trein en tram, en hoe rot het ook is dat je je zo alleen voelt staan, pak een spiegel.
Laat jij die conductrice ook niet alleen staan? die volgens het verhaal toch op lijkt te komen voor de rust van de passagiers in de coupe?
Juist in die situaties is het van belang dat je mensen bijval verleent, en ookal kan een conducteur via de BOA een boete schrijven en draagt het een uniform, 't is voor mij meer een arbeider dan een wout, uitzonderingen daargelaten.

Kijk, die conductrice kan ook niet zoveel, als het verbaal niet gaat, zou zij dan geweld toe moeten passen? Of de hele trein stilzetten tot de spopo er is? Of zorgen dat iedereen in de rest van de trein op tijd aan komt? Er zijn meer belangen dan enkel van hen in die coupe. Wanneer zo'n coupe collectief z'n bezwaren kenbaar maakt is dat vaak erg effectief, daar niemand echt graag in groepsverband te horen krijgt dat ze, asociaal, onbeschoft, luid, hinderlijk, kinderachtig whatever zijn.

En het is waarschijnlijk juist door diezelfde angst als jij beschrijft dat velen het niet doen, riskeer je nek niet voor een ander. Messen, wapens, tuurlijk zijn er wel, zullen er ook blijven, inclusief de malloot die zonder aanleiding prikt. Maar daarvoor hoef je niets te zeggen, da's gewoon pech en dat kan ook bijvoorbeeld in de lift thuis gebeuren ofzo.

Ik spreek regelmatig mensen aan, ook als ik me aan hen stoor, gewoon rustig met een hoe en wat werkt vaak uitmuntend. En andersom kan ook, 'handje nodig?', je wil niet weten hoeveel mensen een kinderwagen bij de deur laten staan inc moeder. Ik ben niet beter of minder dan een ander, maar ik sta wel open voor mn omgeving, positief en negatief. Hoe was t ook alweer met die maatschappij, iedereen behalve jezelf..?

En als laatste, vergelijk je nou echt het geweld van mensen onderling met het staatsgeweld van wouten?

@ oom agent

Ach, ze leren niet voldoende. Ja, dat heb ik ook wel op straat gezien, incompetente strepen poetsers die enkel argumenteren met een uniform en machtsvertoon. en de motivatie verdwijnt, en het zijn er te weinig, en ze krijgen niet genoeg betaald, het zal wel, dat is NOOIT een reden om het dan maar te accepteren

Re: Nederland wordt steeds slimmer....

Wat een jaren 90 website, kan elk kind in elkaar zetten.

website

Maakt dat iets uit dan ?
Hiermee word duidelijk aangegeven dat er iets goed mis is !
Kom eens met goede inhoudelijke kritiek voor je weer iets gaat bazelen.

Column: Willen we wachten op de volgende dode agent?

vijf voor twaalf? ik zech total fucking rampage, ik wil niet wachten laat ze nu maar doodvallen.

geweld tegen Politie

Ze zijn ook zo onuitstaanbaar vanwege het buitenproportioneel uitschrijven van boetes terwijl je op zon moment zelfs opvolgd wat ze vragen.
Ze doen er dan nog een schepje bovenop..
Het beste is om ze zo verschikkelijk hard te slaan zodat ze bij de Politie weg gaan.

----------------------------------------------------------------

Als ze fikken blijft het mooist.

Een V of een F

Molotov of Molotof?
Fikken of.. Ficken? Aangezien 'Molotof' elders eenregelige comments plaatst met de tekst 'naaien' denk ik dat het hem (haar?) om het laatste gaat, tis een beetje een germanisme maar allez, zoenende of neukende smerissen, leuk hoor, waarom ook niet?

Samen zuig je sterk

Zuigen doen ze zeker.
Een smeris minder, wat kan ons dat nou schelen. Zo'n lul die staat te tapdansen met z'n broek in de hens doet er niet toe, als die maar een mooie show geeft.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech