Tuin en huis bezet P.Vlamingstr 98 Amsterdam

Hier kun je discussieren over Tuin en huis bezet P.Vlamingstr 98 Amsterdam.
Tuin en huis
Op zondag 8 juli heeft een groep actievoerders een aantal woningen en het braakliggend terrein gelegen aan de hoek Pontanusstraat en Pieter Vlamingstraat in Amsterdam Oost bezet. De betreffende panden zijn eigendom van de woningbouwcorporatie De Key die dat hele gedeelte van het blok tussen de Pieter Vlamingstraat en de Von Zessenstraat al jaren geleden wilde slopen. De sloopwerkzaamheden zijn gedeeltelijk ook uitgevoerd maar inmiddels al langere tijd gestaakt. Door het economische climaat is het plan van De Key op deze plek koopappartementen te bouwen op dit moment uitgesteld tot een onbekend tijdstip. Het gevolg is een groot braakliggend terrein en een aantal uitgesloopte panden die langzaam maar zeker een ontwikkeling tot ruines doormaken. De Key beweert dat hun plannen worden tegengehouden door de laatste zakelijke uitbater die nog in het blok zit. Deze man procedeerde succesvol tegen De Key om vervangende ruimte voor de vestiging van zijn zaak te krijgen.
In plaats van aan dat eis te voltooien, gebruikt de corporatie hem nu als excuus voor hun wanprestatie. In het verleden heeft De Key in de nabije omgeving ook al een middenstander en zijn zaak aan de rand van de afgrond gebracht. Het is duidelijk dat De Key noch een interesse heeft om haar sociale verantwoording op het gebied van volkshuisvesting na te komen, noch een poot wil uitsteken om kleine ondernemers in deze moeilijke tijden datgene te bieden waar ze een contractueel recht op hebben. De actievoerders verklaren daarom, dat zij nu een alternatieve invulling willen geven aan het terrein en de leegstaande huizen, aangezien De Key niet van wil is om haar werkzaamheden voort te zetten. Verder kaarten zij aan dat van de sociale corporatie, die De Key ooit eens was, weinig over is gebleven. Net als elke gewetenloze uitponder van vastgoed en net als elke corrupte zakenbankier draait het voor de corporatie tegenwoordig alleen nog maar om winst en hoe je je schaapjes op het droge krijgt, zonder enkel gedachte aan de rest van de samenleving.


somp reloaded?

somp reloaded?

Eindelijk! Succes.

Eindelijk! Succes.

hopelijk voldoet die

hopelijk voldoet die coffeeshop niet aan mijn bevooroordeelde verwachtingen en zijn ze een beetje sympathiek!

Een gevolg van het niet goed

Een gevolg van het niet goed verkoopbaar zijn van bepaalde appartementen momenteel is dat verhuurders met name in Haarlem ze weer in de verhuur doen. En als de markt veranderd ?
Het verkopen van met subsidie geld gebouwde voor mensen met weinig geld bedoelde woningen moet stoppen ! Maar hoe dat te bereiken ? Graag antwoord. Organisaties die zeggen op te komen voor huurders bereiken daar blijkbaar niks voor zo ver ze er al tegen protesteren. Nu gaan ook nog grote verhuurders failliet door speculatie o.a. Maar er is ook al lang gelden aangekondigd dat als ze hun " core business " verwaarlozen door te blijven verkopen dat op den duur ook hun einde is.
Als individuele huurder ben je daar machteloos vrees ik.

Offtopic: Bedankt voor het

Offtopic: Bedankt voor het vermelden van de stad! Het merendeel van van de berichten op indy over "kraakzaken" in Amsterdam vermelden altijd wel heel leuk de straatnaam maar de stad staat er niet bij. Alhoewel het nogal voorspelbaar is over welke stad het gaat is dit gewoon ronduit irritant!

Wordt er dan ook buiten

Wordt er dan ook buiten Am*dam gekraakt?

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech