alternatief stemadvies voor de tweede kamerverkiezingen: STEM NIKS!

Hier kun je discussieren over alternatief stemadvies voor de tweede kamerverkiezingen: STEM NIKS!.
zolang directe democratie ver te zoeken is en de burger niet soeverein is de regering, de premier en het regeringsbeleid te kiezen, verwordt stemmen tot een symbolische exercitie om de schyn van democratie op te houden.. dan kan maar beter niks gestemd worden luidt het stemadvies..


Nee daar bereik je iets mee..

Nee daar bereik je iets mee.. Sorry ik snap waarom mensen vanuit hun ideologie niet willen stemmen.
Maar, als alle mensen met goede ideen niet gaan stemmen.. dan krijg sowieso een rechtse/pvv achtige regering.
Stem dan iig op de partij die nog het best door de beugel kan..
Een hoop mensen zijn _op dit moment_ namelijk super afhankelijk van een goede regering.. denk aan lichamelijk of psychisch zieke mensen, mensen met een uitkering, vluchtelingen enz enz of denk aan het milieu! De regering is er voorlopig denk ik nog wel even. Dus stem dan voor de mensen die het hard nodig hebben dat de regering geld besteed aan de juiste dingen. Het is een kleine moeite.. Je kunt zelfs iemand die wel stemt machtigen om voor jou te stemmen.

Als de wajong uitkering word afgeschaft,
de pgb word afgeschaft,
studies nauwelijks meer gefinancieerd worden,
er bezuinigd word op psychische zorg,
er bezuinigd word op lichamelijke zorg,
huurhuizen nog ontbetaalbaarder worden en kraken helemaal de kop in gedrukt word,
ben ik echt keihard de lul.

Bovenstaand comment komt

Bovenstaand comment komt ongetwijfeld (niet sarcastisch bedoeld) puur voort uit altruisme, maar zolang mensen een kruimel hebben om voor te vechten verdedigen ze alleen maar die kruimel, en verandert er in grote lijnen helemaal niets omdat ze daar te druk mee zijn. Neem die kruimel weg, zoals nu in Griekenland en Spanje gebeurt, en in IJsland dreigde te gebeuren, en er komen mogelijkheden om echt iets te doen in plaats van voort te sukkelen. Persoonlijk hoop ik juist dat het nog net iets slechter zal worden, gek genoeg ook uit altruisme, omdat het daarna veel beter kan.

ik vind Griekenland in deze

ik vind Griekenland in deze een heel slecht voorbeeld. het gaat daar echt niet goed en het racisme viert hoogtij:
zie bijvoorbeeld voor recente gebeurtenissen: http://infomobile.w2eu.net/

stem niet, denk zelf

...maar eenmaal kom je tot de conclusie...ook (parlementair) links is maar een illusie...

en daarbij: weeral zand in de ogen laten strooien door een zich "links" noemend parlement (eventueel)?...vergeet dan vooral niet dat de links vermomde rechtsen veel gevaarlijker zijn dan de rechtsen; in ieder geval "strijden" de rechtsen tenminste met een "open vizier"...

anderzijds is het misschien wel "beter" dat er (weeral) een rechts kabinet uit de hoed -die parlementaire democratie heet- getoverd wordt...want daarmee laat de staat (en hun vazallen) alleen maar hun ware gezicht zien...een zich "links" noemend kabinet, mocht dat "de macht" grijpen, zal er alleen maar voor gaan zorgen dat "we" weeral? (...of nog steeds in...?) in slaap worden (...blijven...) gesust; het streven naar macht is en zal altijd HET doel op zich blijven namelijk...daarvoor worden dan ook altijd compromissen aangegaan, een niet onbelangrijk compromis is bijvoorbeeld het arbeidsethos koste wat het koste in stand willen houden om het internationaal opererend kapitaal maar vooral niet voor de voeten te lopen...

er is dan ook een spreekwoord dat zegt dat "als stemmen echt iets veranderd het al lang verboden zou zijn"...met andere woorden "echte" veranderingen gaan nooit en te nimmer via welke parlementaire weg dan ook bewerkstelligd kunnen worden..."echte" veranderingen kunnen alleen maar door strijd tot stand komen; daarvoor is het dan ook noodzakelijk dat "we" onszelf (beter) gaan organiseren, want in plaats van enkel een smeekschrift te presenteren aan hen die ons regeren, kunnen we beter bouwen aan een beweging die de kracht heeft haar eisen zelf te realiseren!!!

Ja tuurlijk is het goed om te

Ja tuurlijk is het goed om te vechten voor een andere samenleving ipv je er maar bij neer te leggen. Maar sommige mensen hebben het ook vooral druk met het dagelijks proberen te overleven. Niet iedereen heeft de luxe, gezondheid, tijd of wat dan ook om keihard te vechten voor een andere samenleving.. Sommige mensen hebben NU hulp nodig.

Laat ik het zo zeggen. Dit soort artikelen/uitspraken schieten bij mij vaak in het verkeerde keelgat. Dit omdat ik het gevoel heb dat de meeste anarchisten dit soort dingen zeggen vanuit een onwijs luxe positie. Blank, status, rijk, lichamelijk en psychisch gezond. Naar mijn idee is dat het plaatje van de gemiddelde anarchist in Nederland. Niet iedereen heeft deze luxe positie.. En in dat opzicht vind ik dit soort ideen niet altijd realistisch. Dat is gewoon niet voor iedereen weggelegd.
En ja ik denk dat de mens zeker een verantwoordlijkheid heeft naar zijn medemens. Zeker naar mensen die 'minderbedeeld' zijn. Ik vind niks mis met altruistisch handelen.
En het gaat over een stem in een stembus doen he.. Kleine moeite denk ik zo.
Maargoed. Iedereen heeft z'n eigen keus.

bewust niet stemmen heeft

bewust niet stemmen heeft natuurlijk niets te maken met hoeveel moeite het kost.

het gaat erom dat je door te stemmen een systeem (parlementaire democratie) bevestigt en steunt waar je het niet mee eens bent als anarchist.

los van het feit dat er geen partijen zijn die wmb door de beugel kunnen hou je door te stemmen dat systeem juist in stand.

en trouwens, momenteel is het toch de markt die regeert, het kapitaal bepaald de agenda, van groenlinks tot pvv, dus die wahjong etc is echt niets gebaat bij een stem op een van die poppetjes.

Stem wel want het is noodzaak

Stem wel want het is noodzaak om gewoon op de linkse partijen te stemmen!!!

Noodzaak voor wat,

Noodzaak voor wat, kapitalisme met een lik rode verf? Zodat de loonslavernij, vervreemding en verwoesting van de planeet met wat tomatensoep geserveerd worden? Of wellicht wat bezuinigingen gedecoreerd worden met een mooie rode roos? Schei toch uit.

ik stem niet omdat zoals elk

ik stem niet omdat zoals elk kind weet mijn stem er statistisch gezien niet toe doet

maar of je nou stemt of niet, het gaat er om wat je de rest vd tijd doet

blanco

Het zou alleen werken als meer dan 50 procent van de kiezers blanco zou stemmen Dan zou er op democratische gronden gewoon weer verkiezingen uitgeroepen moeten worden want er is geen coalitie te vormen. plus het is een signaal dat er iets mis is met alle partijen. Dit lijkt mij nou super als dat zou gebeuren
voor mensen die opmerken links stemmen vraag ik welk links.
En we kennen 3 dimensies dus 6 richtingen is het links rechts denken dan niet erg simplistich

Re: alternatief stemadvies voor de tweede kamerverkiezingen: STE

waarom overal de ''tag''(?) van ''anti-orde'' bij? wat heeft dat exact met de verkiezingen te maken? Niet lullig bedoeld, maar zo ziet dat er iig uit als meer een vandalistische actie dan een politieke boodschap (los van de ''stem niks'' en (-A-) teken)

alleen die leus is ook

alleen die leus is ook vandalisme; dienvolgens kan dan net zo goed de boel onder getagged worden.. ;)

vandaag in de krant;nieuwe

vandaag in de krant;nieuwe coalitie waarscheinlijk vvd,d66 en sp.
kunt u alvast aan het idee wennen.
of er echt nog steeds zoveel mensen hun stem uitbrengen op de vvd?natuurlijk niet! door de elite/echte machthebbers worden slechts partijen die hun wil uitvoeren naar voren geschoven.

straks dus drie partijen aan de "macht"die alle drie pro europa zijn,toeval?welnee!
reeds lang van te voren uitgestippelt,rutte en pechtold waren beiden bij de laatste bilderberg meeting,toevallig niet?

wat de sp betreft;een bliksemafleider,zodat het stemvee denkt dat hun stem ertoe doet.
in werkelijkheid zal de sp weinig tot niets in te brengen hebben,een beetje touwtrekken in de media,meer niet.
deze eventuele coalitie zal de deur verder open zetten voor nog meer macht aan brussel,en dan is het echt afgelopen.

en dat terwijl toch iedereen de eu,euro en brussel spuugzat is,helaas daar hebben wij niets over te vertellen en dat is ook nooit de bedoeling geweest.
is er geen partij die anti europa is?ja wilders en die deed het nog redelijk goed ook,een gevaar voor de plannen van de elite.
tijdens het naar buiten brengen van het verkiezings programma van de pvv doken er ineens twee dissidenten op,afgelopen met wilders zonder kogels deze keer.
deze twee zullen ongetwijfeld goed betaald zijn hiervoor.

partijen of mensen die veranderingen willen worden kapot gemaakt door de staat,zoals wijlen pim fortuin,afgeknalt door de staat.

wilders was ook de enige die zich hard heeft gemaakt tegen het esm verdrag,wederom buiten spel gezet door de staat!
esm verdrag is dus ook ondemocratisch er doorheen gejaagd,het kabinet was immers gevallen.

houd u ook even in uw achterhoofd dat iedereen die ziting neemt in de eerste en tweede kamer een eed aflegd waarin ze trouw zweren aan de koningin,wederom niet democratisch gekozen!

u zou wel gek zijn om uw stem weg te geven,immers als uw stem weg gegeven is moet u weer vier jaar je bek houden!

op slot vanwege spambot

op slot vanwege spambot

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech