[Vrije Bond] 'sluit je 8 september aan bij de sociale marsen georganiseerd door de FNV'

Hier kun je discussieren over [Vrije Bond] 'sluit je 8 september aan bij de sociale marsen georganiseerd door de FNV'.
De Vrije Bond wil 8 september op de acties van de FNV aanwezig zijn met een duidelijk antikapitalistisch geluid. Er worden acties georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Schiedam, Eindhoven, Nijmegen of Bergen op Zoom (voor exacte locatie en tijdstip zie http://www.socialewoestijn.nl/agenda). De crisis die we in Europa ondergaan is niet de schuld van Zuid-Europeanen die boven hun stand leven of door het immorele gedrag van bankiers. Diegene die dat beweren doen dat om zand in onze ogen te strooien en de aandacht af te leiden van de werkelijke oorzaak van de crisis. De crisis is het kapitalisme!

In het epicentrum van de kapitalistische economie worden we met enige regelmaat geconfronteerd met de crisis van het kapitalisme, meer in het bijzonder de overproductie. In Afrika, Zuid Amerika en grote delen van Azië is deze crisis dagelijkse realiteit.

Kapitalisme is een economie van concurrentie in plaats van samenwerking. En om die concurrentie te overleven moeten ondernemingen steeds groeien, steeds meer produceren. Alle ondernemingen proberen dat, dus er ontstaat overproductie en op termijn raken ondernemers hun producten niet meer kwijt. Deze overproductie zorgt voor een zich steeds herhalende crisis omdat ondernemingen hun investeringen niet meer terug verdienen en dus ook hun leningen niet meer kunnen terug betalen. Om het probleem van overproductie op te lossen, bedenkt de economische elite steeds nieuwe plannen. Geen plannen om definitief af te rekenen met de overproductie, maar wel manieren om het overschot op een andere manier aan de man te brengen. Of erger, te vernietigen.

De kapitalisten weten nog niet hoe ze deze crisis gaan oplossen. Zolang zijn zowel de bezuinigingen van de Nederlandse regering een poging om de schulden die gemaakt zijn te 'socialiseren'. Dit wil zeggen dat het geld dat de staat geleend heeft om de economie te subsidiëren om hun concurrentiepositie te versterken of om banken te redden, uit de zakken wordt gehaald van de gewone mens op straat. Lonen gaan achteruit of worden bevroren, de koopkracht daalt, pensioenen staan onder druk, de zorg wordt onbetaalbaar, goed onderwijs is onbestaand, collectieve voorzieningen worden wegbezuinigd. Er dreigt massale werkloosheid, verarming van grote delen van de bevolking en de afbraak van collectieve voorzieningen.

Hiertegen moeten we ons verzetten, we moeten de strijd aangaan tegen deze sociale afbraak. We geloven niet dat de FNV hierin een rol zal spelen, zij behoort immers tot de macht en heeft altijd meegewerkt aan de liberalisering en privatisering van belangrijke collectieve voorzieningen. Wel willen wij een bondgenoot zijn van alle leden van de FNV, van alle mensen die geconfronteerd worden met het sociale geweld van de staat en van allen de strijd willen aangaan. Daarom roepen we iedereen op om 8 september naar Eindhoven te komen en schouder aan schouder te gaan staan met de leden van de FNV en alle anderen die daar zullen zijn. Tegen de sociale afbraak en voor een vrije en sociale samenleving.

Binnenkort zullen op de site van de Vrije Bond downloadbare flyers te vinden zijn, die uitgedeeld kunnen worden op de acties van de FNV.

http://www.vrijebond.nl/


Re: [Vrije Bond] 'sluit je 8 september aan bij de sociale marsen

Geen verkiezingsshitpropaganda op IM!

Verkiezingspropaganda?

Sorry maar wat is dit voor een kortzichtig gedoe? Waar zie jij ergens staan dat er wordt opgeroepen om te gaan stemmen? Nergens toch? Het gaat over het deelnemen aan een demonstratie en daar een anti-kapitalistisch en anti-autoritair geluit laten horen.

propaganda

Wat is dit voor dom geouwehoer ?
Dit is gewoon een oproep waarvoor IM zoals altijd de ruimte geeft.
Ben er wel blij mee daar ik zeker mee gaat doen om te demonstreren tegen de achterlijkheid van een volkomen achterhaald systeem wat onze samenleving compleet verwoest.

FNV = PvdA !!! Moet ik het

FNV = PvdA !!! Moet ik het met chocoladeletters voor je uittekenen? Het betreft hier een PvdA-campagne activiteit, en daar doet de Vrije Bond aan mee, burgelijke mietjes.

De straat is ook van de

De straat is ook van de staat... wou je zeggen dat elke keer als je de deur uit loopt, je samenwerkt met de staat? Je kunt toch ook ergens heen gaan om daar mensen ontmoeten? Er is is niets burgerlijks aan het gaan naar een gematigde demo om daar mensen te proberen te bereiken voor een anti-kapitalistische en anti-autoritaire boodschap; een radicale boodschap

De kans is groot dat er namelijk ook een groot aantal mensen rondlopen die helemaal geen vertrouwen hebben in de huidige politiek en ook radicalere dingen willen dan wat de FNV ze bied. Toch zouden ze uit zichzelf misschien niet zo makkelijk de Vrije Bond vinden.

Om geloofwaardiger over te

Om geloofwaardiger over te komen lijkt het mij dat er toch ook wat aandacht aan de geschiedenis van Griekenland en Spanje besteed moet worden. In Griekenland bijv. schijnt er een enorm aantal ambtenaren te zijn. Hoe kan dat ? Door corruptie schijnt het. Hoe zit dat precies ? Bijv.
Verder geeft de Vrijebond niet echt een oplossing en wordt er weer Kapitalisme geroepen.
Het moet toch wel bekend zijn inmiddels dat een samenleving op basis anarcho syndicalisme hier absoluut geen draag vlak heeft en in de geschiedenis alleen maar mislukkingen kent waar bij opgemerkt dat de experimenten onder moeilijke omstandigheden plaats vonden. Ik heb zelf geen vertrouwen in experimenten en vind dat we weg moeten van negentiende eeuwse ideologien of ideologien van nog eerder. Adam Smith al of niet in geperverterde vorm en ook Anarchisme enzv. hebben hun tijd gehad.

Welk wiel wil je dan nog

Welk wiel wil je dan nog uitvinden? We kunnen samenwerken of concurreren of iets daar tussenin doen. De andere as is of we dit in een vrije setting of een autoritair/repressieve setting doen. Daar heb je dan weer tussen vormen in waarbij bijvoorbeeld de sterken het vrij staat de zwakkeren te domineren of opties die proberen de basis van de macht (bijvoorbeeld eigendom) aftebreken.
Als jij bedoeld dat we niet dogmatisch naar de wereld moeten kijken ben ik dit met je eens. Maar als je tegenstander bent van keuzes maken uit de bovenstaande tegenstellingen dan ben ik dit zeker niet met je eens.
Je reactie raakt in iedergeval kant nog wal..

Het zou misschien handig zijn

Het zou misschien handig zijn eerst iets in te lezen voordat je warrig en zonder interpunctie gaat wauwelen. Anarcho-Syndicalisme is een revolutionaire strategie, geen basis voor een maatschappij.

Maatschappij op basis van

Maatschappij op basis van samenwerking ? Een illusie. Kijk eens naar hoe de samenwerking binnen de Vrijebond verloopt toch een kleine overzichtelijke organisatie. Als het in een bedrijf afhangt van of iemand uit zich zelf is gemotiveerd om te werken dan zullen er heel wat zijn die zo weinig mogelijk doen zo als dat nu ook al het geval is. Zonder systeem van sancties geberud er weinig en zijn binnen de kortste keren ook de " productie middelen " weg inclusief bezem en emmer. Gestolen.

10,000 jaar aan primitief

10,000 jaar aan primitief communisme onder jagers-verzamelaars suggereert toch echt het tegendeel. Als mijn creatieve activiteit wordt omgebogen tot werk, tot de loonslavernij, dan ga ik er inderdaad met de pet naar gooien (zouden meer mensen moeten doen! Jezelf opofferen op het altaar van 'handen uit de mouwen voor de baas!' doen alleen masochisten of blinden).

Maar als je werkelijk gelooft dat zonder zweep of collectieve uitpersingsmachine mensen de hele dag op een stoel gaan zitten en voor zich uit gaan staren dan denk ik dat dat meer zegt over jou dan over 'de mensheid' (wat een reductionistische visie zeg) in het algemeen.

Ik zou zeggen, lees hier eens wat van:

http://libcom.org/library/mutual-aid-peter-kropotkin
http://libcom.org/library/the-conquest-of-bread-peter-kropotkin

-

Sommigen hebben nu al weer vakantie nodig. Die anarchieshit is hip hoor, echt wel.

anarchie is iedere dag

anarchie is iedere dag vakantie!

Anarchie

Anarchie is lekker de hele dag al schietend met een Kalashnikov rond te rennen en daarbij Allahu Akhbar te roepen.

Molotof

Met een button op je jas, waarop staat "No Gods No Masters"?

een crisis van overproductie?

een crisis van overproductie? dat had ik nog niet gehoord. misschien een overproductie van krediet inderdaad? deze crisis is wezenlijk anders dan die van de vorige eeuw. ok, kapitalisme is oorzaak, maar de manier waarop is een 'beetje' anders dan die van vorige eeuw toch?

het krediet is een gevolg van

het krediet is een gevolg van het feit dat de lonen sinds begin jaren '80 zijn gestagneerd (west europa) of gedaald (VS), terwijl er tegelijkertijd meer werd geproduceerd. De enige manier waarop mensen met lagere of stagnerende lonen meer kunnen kopen is als ze krediet verschaft wordt.
Dus uiteindelijk blijft het een crisis van overproductie.
Maar ben het met je eens dat dat wel even verduidelijkt had mogen worden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech