Nieuwe actie vluchtelingen bij vrijheidsbeperkende locatie Ter Apel

Hier kun je discussieren over Nieuwe actie vluchtelingen bij vrijheidsbeperkende locatie Ter Apel.
Er zijn ongeveer dertig mensen aanwezig, waaronder twintig Somali's en o.a. tien Iraki's. De Somali's komen van binnen uit de VBL en weigeren langer dagelijks te stempelen.

Er is op dit moment, donderdagavond 23 uur, overleg met het COA gaande.
Sympathisanten hebben inmiddels al dekens gebracht. Tenten zijn er nog niet.

http://no-border.nl/


Wat me elke keer weer opvalt

Wat me elke keer weer opvalt dat er ook door de posters in nationaliteiten wordt gedacht en geschreven. Iraki's Somali's bijv. Kan er voortaan volstaan worden met het schrijven van " mensen " of andere omschrijving i.p.v. nationaliteiten ? Die mensen willen niet naar Iraki Land Puntlland Somalistan
of hoe het nu weer genoemd moet worden ? Of willen ze de NL nationaliteit en dan met vakantie naar
Somalie Irak ? Ik zag enkele weken geleden een reportage over iemand die in vloeiend nederlands uitlegde wat hij in Mogasdishu doet namelijk bouwen het is een aannemer of zo.
Hij was ook aan het strand daar waar hij ook kansen ( ! ) zag als ondernemer. Over zijn achtergrond werd niet veel verteld maar hij viel niet op tussen de plaatselijke bevolking wbt. uiterlijk.
Het blijft dus lastig iedereen denkt en doet in nationaliteiten tegelijk doet het er niet toe voor oorspronkelijk uit verweggistan afkomstig of het daar veilig is of niet ze willen zich hier vestigen en " daar " alleen nog op vakantie of zaken. Dan zijn er de Noborder activisten de naam zegt het al die ook geen boodschap hebben of het er veilig is of niet. Ik heb wat gezocht op Internet ook op de Noborder site maar kan alleen vinden dar " men " wie dat dan ook zijn mogen want gezichtloos anoniem het wbt. activisten het niet eens zijn met het migratie beleid. Hoe ze dat migratie beleid dan wel willen is onduidelijk. Iedereen toegang zonder voorwaarden dus ook oorlogs misdadigers & ( drugs ) criminelen ? Dat is in feite letterlijk geen grenzen. Ik vind zelf dat er eisen gesteld moeten en kunnen
worden aan migranten / migratie. uit tv. reportages weet ik dat hele dorpen om enkelen naar Europa te laten reizen via illegale weg. Waarom ? Nou duidelijk er is geld nodig in zo'n dorp. En er zijn arbeiders nodig in Europa. Opvallend daar bij is dat de arbeids migranten met name de " illegalen " de slechtste arbeidsomstandigheden hebben en beloning die illegale migranten houden door hun toestand vaak gruwelijke situaties in stand ook omdat ze in meerdere opzichten " onzichtbaar " zijn. Wat doet " Noborder " daar aan ? Niks volgens mij. Of die dorpen er zo veel financieel mee opschieten valt dus ook nog te bezien. Vaker raken ze een familie lid kwijt omdat die onderweg naar Europa omkomt. " Dat komt door Fort Europa ! " Niet helemaal mee eens. Kijk eens naar tv programma's waar Nederlandse
emigranten gevolgd worden op de camping die ze opzetten of bed % breakfast of fietsen winkel in Frankrijk of bijv. Noorwegen. Vaak mislukken ze. Emigratie is niet eenvoudig en vraagt veel.
Dat het altijd gaat om vluchtelingen is achterhaald. Economische vluchtelingen dan ? Ook niet. De meesten hadden in land van herkomst een dak een familie om op terug te vallen zelfs werk.
Wat moet iemand die zich weigerd voor te bereiden door de taal te leren en cultuur die een gedachtengoed aanhangt dat in ieder opzcht zeer vijandig staat ten opzichte van de normen en waarden in WestEuropa ? Illegaal op 2 kamer flatje met z'n tienen ?
Die Noborder activisten komen op mij over als de spreekoordelijke " gekke Henkie ".
Kom met een duidelijk plan om migratie naar NL te regelen daag ik jullie uit Noborder activisten.

Kom met een begrijpelijk

Kom met een begrijpelijk coherent verhaald, daag ik jou uit. Dan vindt misschien iemand het de moeite om te reageren.

ik denk dat die mensen zelf

ik denk dat die mensen zelf er niet mee zullen zitten hoor... Dit gebeuren heeft toch ook alles te maken met waar ze vandaan komen? Maakt het verhaal een stuk duidelijker als je gewoon zegt waar de mensen vandaan komen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Uit de bocht gevlogen.

-

Was op tv een paar weken geleden. Er wonen hier figuren die hun kind naar het buitenland sturen om ze daar te laten verkrachten. Ze vinden dat zelf zogenaamd een trouwerij. Uit de bocht gevlogen?

Andermaal uit de bocht.

Andermaal uit de bocht. Even roepen dat 'iets op tv was' , over 'figuren' (omdat je zelf inziet dat 'buitenlanders' echt niet kan) die hun kind weloverwogen laten 'verkrachten', ja da's flink uit de bocht. Gedwongen huwelijk is een ernstig probleem, doch wordt niemand geholpen als je alleen gaat roepen dat het 'verkrachting' is, zonder verder uitleg. Dat je erbij ongeveer schrijft dat 'die buitenlanders noemen dat trouwen' maakt het compleet censuurwaardig wat mij betreft.
Het is bijzonder irritant dat Indymedia constant wordt vervuild met nietszeggende aanvullingen van figuren als een 'molotov' of een 'depressieve man /gelovige'. Het Internet staat vol met chatboards en andere gelegenheden waar je lekker erop los kan ouwehoeren, doe dat dus daar en kom hier ajb alleen als je zelf iets politieks en relevant hebt gedaan, of een goed verhaal te melden heb.

Ontvoering & Verkrachting

Wat mot je wijsneus? Net als bovenste nn vind ik dat er eisen gesteld mogen worden aan nieuwkomers. Programma ging over jonge vrouwen die zich hier niet naar de smaak van hun ouders gedragen -te modern- en daarom naar die oom in het buitenland moeten. Het gaat hier dus zeker wel om figuren die met een "huwelijk" WELOVERWOGEN hun kind laten verkrachten, zo wordt het ook door die vrouwen genoemd. Deze vrouwen zijn hier geboren en opgegroeid! Als je terug naar de drop en hagelslag wilt dan helpt de ambassade je niet want die pas vereist een leeftijd.
Verder vind ik dat wie binnen tien jaar na het verkrijgen van onze nationaliteit in een auto rondrijdt flink moet worden gesanctioneerd.
Ik ken geen molotov.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech