Ook picket bij Bastion Hotel Santpoort-Noord

Hier kun je discussieren over Ook picket bij Bastion Hotel Santpoort-Noord.
Maandagmiddag 17.00 uur hield de regionale werkgroep Solidair van de SP een protestactie bij het Bastion Hotel in Santpoort Noord. Dit om aandacht te vragen voor de strijd voor recht en respect, die door de Vrije Bond eerder in augustus in Amsterdam is gestart voor een schoonmaakster, die werkzaam was bij Bastion Hotel Amsterdam Centrum/Zuidwest. De protestactie sloot aan bij en vond op het zelfde moment plaats als een protestactie in de hoofdstad. De gastvrouwen van het hotel lieten de actie gelaten over zich heen komen. Een manager zocht onmiddellijk contact met zijn bovenbazen om klaarheid te krijgen over de rechtmatigheid van de actie. Maar hij liet de actie verder ongemoeid.

De schoonmaakster in kwestie had op papier een uurloon, maar er werd in de praktijk een stukloon uitbetaald - per kamer - waardoor ze dikwijls slechts de helft van de werkelijke arbeidstijd kreeg betaald. Dit accepteerde zij niet en ze kwam in contact met leden van de Vrije Bond.

Inmiddels is de directie van het Hotelketen door een reeks van prikacties en picketlines voor het hotel onder druk gezet om tot een gesprek te komen over de situatie. Aanvankelijk leek de directie daartoe bereid, maar nu is die niet meer bereikbaar voor een concrete afspraak. Daarom worden de acties voortgezet en verbreed naar vestigingen van de keten buiten Amsterdam en verbreed naar meer maatschappelijke organisaties.

De arbeidsvoorwaarden staan bij Bastion onder grote druk. Eerdere pogingen van de bond van schoonmakers om personeel te organiseren hebben geleid tot ontslagen. Daarom is het van belang dat de strijd voor recht en respect in de schoonmaak bij hotels als Bastion in solidariteit wordt georganiseerd. Want ook de schoonmakers bij Bastion verdienen recht en respect.

SP'ers in de regio Haarlem en de IJmond maken zich daarom sterk voor de arbeidsrechten van de werkneemster uit Amsterdam. Onder het motto 1 voor Allen en Allen voor 1 hebben zij inmiddels een traditie opgebouwd van steun aan onder meer de thuiszorgmedewerksters van de Viva!, van postbodes en schoonmakers. Als het nodig is zal de directe actie worden herhaald en uitgebreid, tot de directie van Bastion tot inkeer komt.

ook foto's op http://velsen.sp.nl/bericht/96611/120904-sp_in_actie_bij_bastion_hotel_i...


de sp solidair?

goed om te zien dat de sp hier solidair kan zijn met de vrije bond! anarcho-syndicalisme als stap naar anarcho communisme!

kronstadt en nestor machkno , niet vergeten, nooit vergeten!

zieltjes winnen

nee joh, da's gewoon zieltjes winnen door de sp in verkiezingstijd. als hier een oprechte bedoeling was hoefden ze dat picketen niet onder de vlag van de sp te doen!

lol, meen je hopelijk niet

lol, meen je hopelijk niet serieus

Het is wel vrij uniek dat de

Het is wel vrij uniek dat de een lokale SP groep actie gaat voeren die zeer duidelijk vanuit anarchisten/anarcho syndicalistische hoek komt. Misschien heeft het te maken met dat er altijd wel enkele (ex) anarchisten en of sympathisanten van het anarchsime in SP kringen rond lopen of hebben rondgelopen, heb zelf meerdere malen jonge anarchisten ontmoet die actief waren in de lokale/regionale Rood afdelingen, in b.v. braband, groningen, friesland, gelderland.
Dat zei dit deden was bijna altijd de reden dat zij geen anarchisten in georganiseerd verband in hun regio tegen kwamen of gewoon helemaal niet bestond, dat dit de laatste jaren is veranderd door b.v. de ASB, vrije bond en het ontstaan van lokale uitgesproken anarchistische groepen is dan ook tekenend dat een regionale SP groep acties van anarchisten ondersteund, natuurlijk heeft het allemaal te maken met de aankomende verkiezingen daar niet van. Hoe je het went of keert de anarchistische "beweginkje" is eigenlijk de enige buiten parlementaire groep in nederland, die telkens initiatief neemt tegen vreemdelingen gevangenissen, uitzendbureaus, ondersteunen van stakingen, 1 mei demonstraties, studenten acties, kranten en bladen uitgeven, posters plakken, leuzen kladden ect ect.
Als je een anarchist ben moet je dat ook duidelijk uitdragen en duidelijk mee naar buiten komen, organiseer je lokaal of regionaal, neem initiatief, en word niet de volgende activistische valkuil van weer een nieuw actie comité tegen dit en voor dat, met weer een nieuwe website, nieuw emailadres ect ect, en dat na 1 jaar weer doodbloed. Gewoon duidelijk, wij zijn anarchisten uit de regio, voor dit en tegen dat, en dat ook jaren blijven doen. Want als je geen zin heb om jaren naar voren te kijken heeft het geen nut om überhaupt iets op poten te zetten, je geef dan eigenlijk al aan dat je niet gelooft in waar voor je sta.
in de aanval !!! (A)

goede actie

doe is ff niet zo zuur over de SP actie, je heb echt geen flauw benul van hoe het geregeld is, maar heb al wel een oordeel klaar. En dat oordeel is alleen en alleen gebaseerd op een vermeend episch historisch verschil tussen jou en die SP'ers. Nou je zit er volledig naast en loopt te raaskallen over stemmen winnen, het was gewoon een goede actie die zeer welkom is en de strijd gewoon versterkt PUNT

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech