Plaats een aanvulling

info-avond en benefiet-eten voor GGO-veldbevrijders

Aankondiging, gepost door: pommedeterrist op 11/12/2012 12:04:06

Waar: Joesgarage, pretoriustraat 43, amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.355619 lon: 4.924897)
Wanneer: 20/12/2012 - 19:00

Steun de Wetteren 11
Vervolg de gmo's, niet de veldbevrijders
do 20 december, benefiet-eten en info-avond
Joe's Garage, Pretoriusstr 43. Eten vanaf ong. 19u.
Na het eten info + filmpje + Bière des Faucheurs

Het proces tegen de Belgische veldbevrijders gaat in 2013 verder. Twee Nederlandse kameraden waren in juni 2011 van de partij, en moeten nu
alvast heel veel benefiet-bier 'La Faucheuse' zien aan te prijzen, om donaties te halen voor de proceskosten. Ze zijn bij het etentje aanwezig om een en ander te vertellen over de actie en het aankomend proces.


Hierbij ook een oproep om naa Dendermonde te komen voor de start van het proces:

Steun de 11 van Wetteren. Vervolg de gmo's, niet de veldbevrijders.
Kom naar DENDERMONDE (BE), 15 januari 2013, 8uur

Op 29 mei 2011 decontamineerden honderden activisten een gmo-proefveld te Wetteren. Ze ruilden de genetisch gemanipuleerde aardappelen voor biologische variëteiten, gentech-vrij, lekker en gezond.

De Grote Aardappelruil gebeurde geweldloos en publiek. De actie beoogde het debat over de zin en onzin van gmo's in onze akkers en op ons bord aan te zwengelen. Dat lukte. Burgers discussieren volop overal in het land, in kranten, via internet, op radio en teevee. Scholen en universiteiten, maar ook de politieke, agrarische en ngo-wereld doen mee. De actie van burgerlijke ongehoorzaamheid maakte mensen bewust van de gevaren van gmo's en het belang en de rol van publiek onderzoek daarbij. Echte duurzame en rechtvaardige oplossingen zijn nodig voor de voedseluitdagingen van onze toekomst weten ze nu.

Het Openbaar Ministerie vervolgt elf activisten voor bendevorming. Een schadeclaim tot 200.000 euro hangt boven hun hoofd. Want het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, de UGent, de Hogeschool Gent en het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek dringen aan om hen niet alleen zes maanden privé bewaking van het aardappelveld te laten betalen, maar tegelijk de pro-gmo-betoging, de contacten van de biotech sector met de pers, en tientallen uren dat de professoren gmo-propaganda verspreidden via mail en Facebook.

Actie voeren voor duurzame landbouw is geen criminele daad en de aanklacht van bendevorming is bijzonder ondemocratisch. Meer dan tachtig mensen willen dit kracht bijzetten en daarom vrijwillig verschijnen als medebeklaagden. Onder de tachtig personen bevinden zich boeren, politici, academici, vertegenwoordigers van het middenveld, milieu-activisten, bezorgde burgers en Franse veldbevrijders. Dit is een sterk signaal dat de elf beschuldigden deel uitmaken van een brede sociale beweging tegen GMO's. Jij ook? Steek de Patatten Elf ook een hart onder de riem:

Kom naar de procesdag op 15 januari 2013 (verzamelen om 8u aan het gerechtsgebouw te Dendermonde, Justitieplein 1. We zullen er samen ontbijten, info uitwisselen, biologische frieten bakken en zorgen voor een streepje muziek)

Je kan ook:
- van je gemeente een gmo-vrije gemeente maken, een benefietavond, of een debat organiseren. Vraag info @ aseed.net voor hulp!
- een video-steunboodschap maken en opsturen naar field.liberation @ gmail.com
- gul storten op steunrekening BE59 5230 8045 6626, op naam van Crop Resistance (Triodos BIC: TRIOBEBB)
- zoveel mogelijk steunbier (ver)kopen. Je kan het kopen op verschillende plaatsen in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel en Amsterdam. Voor contactinformatie check fieldliberation.wordpress.com.

Info over de actie: fieldliberation.wordpress.com Contact: field.liberation @ gmail.com

PS. Vanuit Aseed in NL gaan sowieso mensen daarheen: info @ aseed.net Het gerechtshof van Dendermonde is ook makkelijk per trein te bereiken. 15 minuutjes te voet vanaf het station van Dendermonde

zie ook https://www.indymedia.nl/node/11372

Tags: aseed FLM gentech

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech