Plaats een aanvulling

„Reclaim the Fields“ meets Klimacamp

Nieuws, gepost door: Reclaim the Fields / ASEED op 29/08/2013 08:12:55

Wanneer: 29/08/2013 - 12:18

Woensdagmorgen 28 augustus is in Manheim, in de buurt van het Hambacher Forstes, het Europese „Reclaim The Fields Camp“ (RTF) begonnen. Op het moment is een intensieve samenwerking tussen het klimaatkamp en Reclaim the Fields dat zich vooral richt op de de strijd van de kleine boeren voor een duurzame en sociale landbouw.


Het klimaatkamp vindt al voor het derde jaar op rij plaats in dit gebied waar bruinkool worden afgegraven voor de productie van electriciteit. Er zijn al ruim 400 deelnemers in het kamp dat plaatsvindt op een stuk land aan de noordrand van Manheim. Dit dorp wordt bedreigd door de afgravingen en een deel van de bewoners heeft het al (deels onvrijwillig) moeten verlaten.

Na een eerste week vol met juridische touwtrekkerij met de gemeente en de kraak en ontruiming van een actiecentrum in het dorp, is de rust nu weergekeerd. Het programma met praktische en theoretische workshops loopt en het weer en de sfeer zijn goed. Dagelijks komen er nieuwe deelnemers uit verschillende landen aan en de 'solidarische Volxküche' Rampenplan zorgt voor de maaltijden. Vele actiegroepen presenteren zichzelf en hun projecten voor en er is een uitwisseling van campagneplannen rond de strijd tegen vuile energieproductie en industriële landbouw.

Het Reclaim the Fields en de organisatoren van het klimaatkamp hebben besloten tot deze samenwerking omdat door de dagbouw in de regio klimaatverandering wordt aangewakkerd, er het ook ten kosten van vruchtbare landbouwgrond en sociale structuur van lokale gemeenschappen. Reclaim the Fields staat voor een kleinschalige landbouw in zelfbestuur.

Kom ook naar het RTF- & Klimaatkamp 2013 bij Manheim. Doe mee aan de actiedagen van 30 augustus tot en met 2 september. Weg met de steen- en bruinkool! Hier met de velden en bossen!

Het kamp is te bereiken met de trein via Keulen, fietsend vanaf Zuid-Limburg of liftend of met eigen auto. Het ligt bijna aan de snelweg van Aken naar Keulen.

Dit is een iets ingekorte vertaling van de update in het Duits op Linksunten: https://linksunten.indymedia.org/de/node/93619

Tags: actiekamp klimaatkamp Reclaim the Fields

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech