Plaats een aanvulling

Kom in actie: overheid dreigt gevluchte activisten over te leveren aan hun beulen in Turkije

Nieuws, gepost door: Doorbraak / Dutch Support for Gezi Occupy/Deportatieverzet/OccupyRotterdam op 12/11/2014 11:11:01

Wanneer: 12/11/2014 - 23:16

De vluchtelingen Leyla en Ali Karabulut, hun zesjarige dochter Defne Naz en hun eenjarige zoon Ernesto Serdar zijn op 10 november opgesloten in het detentiecentrum in Zeist, in afwachting van hun deportatie. Die is vastgesteld op zondag 16 november. Daarmee maakt de Nederlandse overheid zich medeverantwoordelijk voor de vervolging die de vluchtelingen na hun uitzetting in Turkije staat te wachten.

Leyla en haar kinderen Ernesto Serdar en Defne Naz.

Lees artikel verder onder deze oproep: * Onderneem actie tegen de deportatie: Stop de deportatie van de familie Karabulut. KLM neem je verantwoording over je medemensen. KLM maak wederom geen levens niet kapot ! Breng geen Nederlandse kind in gevaar. Deze zaak is politiek zeer gevoelig. Dit echtpaar wordt rechtstreeks teruggebracht in de hel waar zij vandaan gevlucht zijn. Nu worden ook hun kinderen in deze nare positie gebracht door de KLM. Het beste wat we dus nu kunnen doen is onderstaande dikgedrukte tekst, of een variant hiervan, mailen naar : mediarelations@klm.com

"Zondag, 16-11-2014, zal familie L. en A. Karabulut, met twee kinderen, om 11.30uur – het vluchtnummer is KLM1613 (Amsterdam-Istanbul) – gedeporteerd worden naar Turkije, waar zij mogelijk direct gevangen genomen zullen worden en mogelijk opnieuw gemarteld zullen worden. Kom in Actie en stop de deportatie van dit gezin. Informeer de piloot, dat Leyla, Ali, Defne Naz en Ernesto Serdat Karabulut van boord gehaald dienen te worden, daar zij tegen hun medewerking in vervoerd gaan worden. Dat zij groot gevaar lopen in Turkije.

Vervolgens kun je het volgende doen. (kost je ook slechts een paar minuutjes tijd). Schrijf op de KLM Twitter/Facebook pagina :
https://www.facebook.com/KLM

"Ik duld de deportatie van het gezin Karabulut niet. Als u aan dit internationale misdrijf meewerkt zal ik niet meer vliegen met uw maatschappij. Het vluchtnummer is KLm1613 (Amsterdam-Istanbul). Zorg ervoor dat dit gezin Karabulut niets zal overkomen. Neem dit gezin niet mee op deze vlucht. Nederland spreekt !

En bel de KLM. Dit heeft vaker gewerkt. Blijf ze bellen. 020-5459780, noem het vluchtnummer KLM1613 (Amsterfsm-Istanbul) en zeg dat de vier
leden van het gezin Karabulut niet met de vlucht om 11.30uur mee mogen omdat zij heel groot gevaar lopen in Turkije. Je belt de Persvoorlichters van de KLM als je dit nummer belt, blijf rustig en doe kort het verhaal

KLM NV Persvoorlichters
Corporate Communicatie
Mediarelaties (AMS/DR)
Tel.: +31 (0) 20 649 45 45
Mail: mediarelations@klm.com

* einde oproep * vervolg artikel:

Leyla en Ali hebben beiden zo’n tien jaar vastgezeten in Turkse gevangenissen, vanwege hun politieke overtuiging. Als communisten hebben ze in Turkije voortdurend te maken met staatsrepressie. Ze zijn diverse keren aangehouden en ook gemarteld. De oudere broer van Ali, Serdar Karabulut, is tijdens zijn gevangenschap overleden als gevolg van een hongerstakingsactie. Na hun vrijlating werden zowel Leyla als Ali aan de lopende band lastig gevallen door de politie. Uiteindelijk zagen ze zich gedwongen om samen met hun dochter naar Nederland te vluchten en asiel aan te vragen. Hier zoeken ze veiligheid en bescherming.

Asielprocedure

Hun zoon is in Nederland geboren. Vanaf zijn geboorte heeft hij niercomplicaties gehad. Inmiddels is er bij hem een nier verwijderd. Hij staat nog steeds onder controle van artsen, want hij is niet gezond. Leyla heeft psychische klachten waarvoor ze onder behandeling is. Ze is getraumatiseerd door wat ze in Turkse gevangenissen heeft meegemaakt.

Na een asielprocedure van vier jaar concludeerde de Nederlandse overheid uiteindelijk dat er in Turkije geen rechtszaken tegen Leyla en Ali lopen, dat er geen aanhoudingsbevelen zijn en dat ze daarom veilig kunnen terugkeren naar Turkije. Maar ze hebben zelf aan den lijve ondervonden dat die veiligheid er daar voor hen helemaal niet is. Daarom zou de Nederlandse overheid hen asiel moeten verlenen. De Turkse staat schendt immers aan de lopende band de mensenrechten, zeker van Koerden en allerlei radicaal-linksen.

Zeist

Het is een schande dat de Nederlandse overheid de vluchtelingen opnieuw gevangen heeft gezet, nadat ze al zo lang in Turkije opgesloten hebben gezeten. Volgens allerlei internationale rechters en instellingen mogen kinderen zonder verblijfsrecht zelfs helemaal niet gevangen worden gezet. De overheid heeft in Zeist onlangs een nieuwe gezinsgevangenis geopend, waarvan staatssecretaris Fred Teeven doodleuk durft te beweren dat het “een humaan alternatief” zou zijn. Op 11 oktober vond al een eerste demonstratie tegen die gevangenis plaats. Verzet tegen dit onderdeel en alle andere onderdelen van de deportatiemachine blijft broodnodig.

Het besluit om het gezin Karabulut terug te sturen naar Turkije druist ook in tegen de asielregels van de Nederlandse staat. Immers, volgens die regels vormt een opsporingsbevel van de autoriteiten in het land van herkomst niet het enige criterium op grond waarvan een vluchteling verblijfsrecht zou moeten krijgen. Om te beoordelen of een vluchteling risico op vervolging loopt, moeten uiteraard ook allerlei andere omstandigheden worden bekeken. Maar om het gezin te kunnen afwijzen wuift de IND in een handomdraai weg dat Leyla en Ali bij de Turkse autoriteiten bekend staan als politieke dissidenten en dat de Turkse staat bijzonder bedreven is in het opstellen van valse bewijzen. Ook wil de IND er geen oog voor hebben dat de veiligheid van het gezin in Turkije volstrekt niet kan worden gegarandeerd. Door hen te deporteren dreigt de Nederlandse overheid zich er schuldig aan te maken dat de vluchtelingen willens en wetens worden overgeleverd aan hun beulen in Turkije.

Gezi-festival

De groep Dutch Support for Taksim Occupy en ook Doorbraak roepen de Nederlandse staat op om het gezin niet uit te zetten, maar in vrijheid te stellen en verblijfsrecht te geven. Leyla en Ali hebben zich niet alleen in Turkije, maar ook in Nederland ingezet voor een vrije en solidaire samenleving. Ook hier zijn ze politiek actief gebleven, onder meer door zich aan te sluiten bij Gezi Solidarity. Ze deden, net als Doorbraak, ook mee aan het Gezi Festival dat op 21 en 22 juni in Rotterdam plaatsvond.

Harry Westerink (Doorbraak)


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech