Plaats een aanvulling

Solidariteit met Rojava, steun voor de YPJ en YPG!

Nieuws, gepost door: Actie voor Rojava op 06/03/2015 03:04:34

Wanneer: 06/03/2015 - 16:24

In drie kantons in Noord-Syrië, in Rojava, wordt een poging gedaan om een vrije en egalitaire samenleving op te bouwen. Deze poging wordt zwaar bedreigd, op het moment in de eerste plaats door de religieuze fanatici van de ‘Islamitische Staat’, maar ook door andere fundamentalisten en het regime van Assad. De mensen in Rojava hebben het recht zichzelf te verdedigen. Daar willen wij vanuit Nederland een bijdrage aan leveren.


Maak daarom aan donatie over naar NL27 TRIO 0198082282, ten name van ‘Internationale Solidariteit’, o.v.v. ‘steun’ en wij zorgen ervoor dat het geld aankomt bij de zelfverdedigingskrachten van Rojava.

Wat voor verschil maakt een donatie?
Groepen als IS en andere fundamentalisten kunnen op miljoenen aan steun van vaak rijke sympathisanten rekenen. Wij hebben niet de illusie dat het geld dat we verzamelen daarom het beslissende verschil zal maken in de verdediging van Rojava. Maar juist omdat het voortbestaan van Rojava nu zo onzeker is, telt elk bedrag, hoe klein ook. Buitenlandse giften zijn een tastbare blijk van sympathie en van groot belang voor het moraal van de verdedigers. Elke gift helpt het gevoel van isolatie van de verdedigers te overwinnen.

Hoe komt het geld naar Rojava?
Wij maken het geld over naar de PYD, de Koerdische partij die het initiatief heeft genomen voor de oprichting van de YPG en YPJ. Zij zorgen ervoor dat het geld aankomt waar het moet komen.

Geweld lost toch niks op, waarom steunen jullie niet meer positieve kanten van wat in Rojava gebeurt of organiseren jullie geen humanitaire hulp?
Andere mensen organiseren al humanitaire hulp. En die humanitaire hulp is juist nodig vanwege het geweld van een groepering als IS. Wij zijn geen voorstanders van geweld, maar van zelfverdediging: van vrouwen, van etnische en religieuze minderheden, van iedereen die wil leven in vrijheid en vrede maar gedwongen is zich te verdedigen tegen moorddadig fundamentalisme. Hoe sneller een beweging als IS verslagen wordt, hoe eerder er weer kans is op vrede.

Voor wie is het geld precies bestemd?
Het geld gaat naar de YPG en YPJ, de volksverdedigingseenheden van Rojava.

Is dat wel allemaal legaal?
De PYD is een legale partij die openlijk actief kan zijn in Nederland. Ook de YPG en YPJ staan niet op lijsten van terroristische organisaties. Hen steunen is volstrekt legaal. Neem anders contact met ons op als je nog twijfelt.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech