Plaats een aanvulling

Verzet in Crooswijk, Rotterdam: Kraken gaat door!

Nieuws, gepost door: nn op 04/07/2015 07:04:46

Wanneer: 04/07/2015 - 14:52

Medewerkers Woonstad Rotterdam denken boven de wet te staan!


In Crooswijk Rotterdam zal door de woningcorporatie (Woonstad Rotterdam) grootschalige vernietiging van sociale huur plaatsvinden. Zij hebben al een groot gedeelte van de wijk gesloopt, waarna bleek dat zij geen geld hadden om woningen terug te bouwen, hierdoor is de helft van de wijk nu gereduceerd tot een grote zandvlakte.

Omdat Woonstad Rotterdam van de gemeente niet nog meer mag slopen wil zij woningen gaan verkopen en opknappen voor particuliere huur. Een groot gedeelte van de wijk was daarom al door hen ontdaan van reguliere huurders, waarna de wijk voornamelijk bewoond was door anti-krakers, tijdelijke huurders, gelegaliseerde krakers en natuurlijk ook tientallen krakers, waaronder ikzelf.

Vanaf februari dit jaar zijn er brieven verstuurd dat de woningen verlaten moesten worden, met een datum die met elke volgende brief weer opschoof. De laatste brief die op het al drie jaar gekraakte huis ontvangen is, was van een advocatenkantoor die aangaf dat als de woning niet voor 31 mei was verlaten er een rechtszaak gestart zou worden. De rechtszaak is nog steeds niet geweest, dus is de woning logischerwijs ook niet verlaten.

Op 17 juni bleek er een lekkage in de woning boven het betreffende kraakpand te zijn. De hoofdkraan bevindt zich in de gekraakte benedenwoning woning. De wijkagent (Sander Boer) heeft samen met Niels van Ham, medewerker van Woonstad Rotterdam de voordeur opengebroken. Ze hebben de hoofdkraan dichtgedaan en zijn door alle kamers in het huis gelopen en hebben het briefje dat het huis bewoond was van de deur afgetrokken. Vervolgens zijn er nieuwe sloten op de deur geplaatst, waardoor de bewoners geen toegang meer tot het huis of hun spullen hadden. De krakers hebben daaroverheen een ander slot geplaatst, zodat Woonstad Rotterdam er ook niet meer in kon zonder het nieuwe slot ook te moeten vernielen. Op de deur zat een briefje van de wijkagent, dat de nieuwe sleutel bij Woonstad Rotterdam kon worden opgehaald. Woonstad Rotterdam weigerde dit echter te doen en Niels van Ham wilde niet aan de telefoon komen. De bewoners hebben maar liefst drie terugbel verzoeken ingediend waar hij niet op heeft gereageerd.

Pas op dinsdag 30 juni belde hij een van de bewoners, nadat een buurtbewoner hem had aangesproken. Op 2 juli konden de krakers langs hun huis komen om dat leeg te ruimen volgens Niels van Ham. Zij zijn toen binnen geweest en hebben foto’s gemaakt van de situatie en een briefje op de deur gehangen dat het huis bewoond is en dat er huisvrede heerst. Zij hebben nog steeds het door hen geplaatste slot op de deur, en Niels van Ham heeft daarna weer een stalen deur op slot gedaan, die over de voordeur heen zit. Hiermee ontzegt hij opnieuw de toegang tot het huis en de spullen! Zo maakt hij zich naar het idee van de krakers, die inmiddels advies hebben ingewonnen bij een advocaat, schuldig aan huisvredebreuk, vernieling en verduistering, waarvoor dan ook aangifte gedaan zal worden.

Dit gedrag is tekenend voor de manier waarop Woonstad Rotterdam omgaat met bewoners, zij denken boven de wet te staan en hebben de afgelopen jaren in samenwerking met de politie illegale ontruimingen van diverse woningen in de wijk uitgevoerd.

Dit soort gedrag zal niet meer getolereerd worden, kraken gaat door!


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech