Plaats een aanvulling

ACAB deel zoveel: sadistische smeris doden emoe

Ruis, gepost door: nn op 11/07/2015 07:05:03

Wanneer: 11/07/2015 - 16:11

(DIEREN)-POLITIE HOOGEZAND-SAPPEMEER WURGT WEERLOZE EMOE! DEEL AUB !

In landelijk gebied ontsnapt wel eens een dier. Je verwacht dan dat de politie zorgvuldig, deskundig en professioneel handelt.
Afgelopen week is tijdens een onweersbui - uit angst - een bekend prachtige Slochterse emoe uitgebroken. Dit is eerder gebeurd en ik heb het dier zonder schade voor het dier of omgeving eerder weten te vangen en had nu van de eigenaar ook de opdracht en het vertrouwen gekregen het dier terug te brengen.
Om kwart voor vier vanmiddag (10 juli) kwam de melding dat het dier vermoeid in een sloot zat. Het dier kon niet meer het talud opkomen en was geen gevaar voor verkeersveiligheid of omgeving. Hij kon de sloot immers niet meer uit. Mijn vrouw kwam samen met de politie ter plaatse en gaf aan dat ik onderweg was vanuit Groningen (25 km verderop, ritje van 25 minuten) om het dier te vangen. De gearriveerde dienders luisterden echter niet en gedroegen zich naar onze mening sensatiezuchtig en ongepast.

Spoedig stonden er 6 agenten bij de sloot waaronder twee leden van de ‘dierenpolitie’. Ze waren totaal onervaren en onprofessioneel. Uit wanhoop, om het dier te redden, heeft mijn vrouw hen verteld hoe het dier te behandelen omdat ze geenszins van plan waren te wachten. Wat er toen gebeurde kan naar mijn mening niet anders beschreven worden als ernstige dierenmishandeling en wellicht nog erger; ondeskundig, onprofessioneel en onzorgvuldig gedrag en handelen. De 5 mannen en één vrouw namen een strop en plaatsten deze om de hals van het doodsbange dier. Toen deze strop om de nek zat hebben ze het dier aan de hals (er hangt een lichaam aan vast van 80 kg, zie foto) het talud op proberen te trekken. Het dier is tijdens dit zinloze getrek aan een verschrikkelijke verstikkingsdood overleden. Continu werd aangegeven, door de eigenaar en omstanders, te stoppen en te wachten op mij, maar ze wilden er geen gehoor aan geven. Het dier heeft volgens omstanders tijdens zijn doodstrijd diverse signalen van overgave afgegeven.
Ik kwam precies 5 minuten te laat aan. Het dier was al ten gevolge van het zinloos geweld van de 6 agenten aan een verschrikkelijke verstikkingsdood overleden.
Er is geen reden gegeven waarom ze niet 5 minuten langer konden wachten en er is ook geen excuus aan de eigenaar of mij aangeboden. Er werd zelfs naar onze beleving spottend en kleinerend gedrag naar ons vertoond.
Het dier was geliefd op de kinderboerderij bij de camperplaats in Slochteren. Dit prachtige dier heeft daar zonder problemen 12 jaar geleefd en is vandaag door toedoen, van de hier afgebeelde dienders, op een verschrikkelijke wijze, verwijtbaar, om het leven gebracht.
Zie hier de foto’s die ik genomen heb toen de agenten bijna trots en totaal ongepast stonden te poseren bij het dier.
DEEL DIT A.U.B. ZOVEEL MOGELIJK ZODAT ER HOPELIJK STAPPEN TEGEN DEZE ONPROFESSIONELE CHARLATANS ONDERNOMEN WORDEN EN ZIJ VERVOLGD WORDEN.

https://www.facebook.com/paul.devos.735/posts/724453714350715


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech