Plaats een aanvulling

LAWAAIDEMO tegen bajesbouwers DE VRIES EN VERBURG

Nieuws, gepost door: nn op 17/09/2015 09:11:08

Wanneer: 17/09/2015 - 22:26

luidruchtige lawaaidemo in het dorp stolwijk tegen aannemers de vries en verburg voor hun plannen een gezinsbajes te bouwen vanwaar vluchtelingenfamilies gedeporteerd zullen worden




.
viedeo vd lawaaidemo

voor meer info: kampzeist.nl

OPROEPTEXT:

Bouwbedrijf De Vries en Verburg heeft afgelopen zomer de opdracht binnengehaald om de 'Gesloten Gezins Voorziening' (GGV) op Kamp Zeist te bouwen. De GGV is een gevangenis voor vluchtelingen gezinnen, met als enig doel: deportatie.

Verzamelen: 13.15 uur station Gouda
Aanvang lawaaidemo: 14 uur in Stolwijk

Op 1 oktober 2014 werd reeds de tijdelijke gezinsgevangenis in gebruik genomen. Intussen startte de aanbestedingsprocedure voor de permanente gezinsgevangenis. Volgens justitie is het geen gevangenis, want er zijn geen cellen. Daarmee is de GGV zogenaamd 'kindvriendelijk' en 'humaan'. Op 18 augustus werd bekend dat het COA en de DJI gaan samenwerken om "er iets moois" van te maken. Pure propaganda.

Bouwbedrijf De Vries en Verburg gaat hier in mee (intussen is de bouwvergunning overigens nog niet toegekend). Maar in plaats van 'iets moois' bouwen zij in feite niets anders dan een grote kooi. De GGV is en wordt geplaatst binnen een hoog hekwerk en een muur met camera's en stroomdraad, met binnenkort daaromheen nog een hoog hek met stroomdraad, camera's en bewegingscensoren, gebouwd door Smits van Burgst beveiliging. Dat lijkt eerder op een extra beveiligde inrichting dan een plek voor kinderen!

Waar echter Smits van Burgst een oudgediende is op het gebied van gevangenisbouw, vanwege hun betrokkenheid bij onder andere het detentiecentrum Rotterdam en op dit moment bij de nieuwe gevangenis die in Zaandam wordt gebouwd, is De Vries en Verburg een nieuwkomer met een christelijke snit en gekleed in een jasje van 'maatschappelijke betrokkenheid' en 'verantwoord ondernemen'.

De gezinsgevangenis mag dan wel bestaan uit 'huisjes' in plaats van cellen, om zo kritiek op de opsluiting en deportatie van kinderen te proberen weg te nemen, het is en blijft een eindstation voor wanhopige mensen, vluchtelingen die afgewezen zijn in de allesverpletterende machine van de IND. Doel is en blijft het afnemen van de vrijheid van beweging, van elke vrijheid. Doel is en blijft deportatie en dus het in gevaar brengen van levens.

Fort Europa en Frontex zijn niet alleen zichtbaar en actief aan de buitengrenzen, waar mensen hun leven riskeren op zoek naar een beter bestaan. De muren en hekken van Fort Europa staan ook in de bossen van de gemeenten Zeist en Soest. De muren en hekken van Fort Europa worden gebouwd en in stand gehouden door bedrijven als De Vries en Verburg. Zij, de schijnheilige bouwers van 'iets moois' hebben stuk voor stuk bloed aan hun handen. Het bloed van mensen die of de overtocht naar Europa niet hebben gehaald, of in dat Fort, op straat of in een detentiecentrum, zelfmoord pleegden of door gebrek aan zorg of geweld om het leven kwamen, of tijdens hun deportatie of na 'thuis'komst zijn overleden of vermoord.
Meewerken aan een beleid van uitsluiting en opsluiting van migranten, gestoeld op de vrije markt economie van het kapitalisme dat bepaalt wat een mens wel of niet waard is, betekent altijd vuile handen.

Daarom gaan we De Vries en Verburg, gevestigd in Stolwijk, een lawaaierig en hinderlijk bezoek brengen. Doe mee! Tegelijk roepen we op om De Vries en Verburg vandaag te bestoken met protesten: op hun mailadressen, hun twitteraccount(s) en hun facebook page(s) (zie onderaan). Bellen kan natuurlijk ook. Dus als je niet kan komen, help dan om online De Vries en Verburg te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

De Vries en Verburg: stop de bouw van gezinsgevangenis Kamp Zeist! Sloop Kamp Zeist!


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech