Plaats een aanvulling

Update over Internationale actiedag 31 maart

Nieuws, gepost door: globalinfo.nl op 12/03/2012 03:04:41

Wanneer: 12/03/2012 - 16:35

In december 2011 vond in Frankfurt een bijeenkomst plaats met mensen van verschillende linkse basisorganisaties uit Griekenland, Polen, Oostenrijk en Duitsland. Ze besloten op te roepen tot een een internationale (Europese) actiedag tegen crisis en kapitalisme. http://www.globalinfo.nl/Nieuws/31-maart-europese-actiedag-tegen-kapital...(Nederlandse versie oproep: http://march31.net/nl/call-for-action-dutch/)
Het initiatief kreeg al snel vleugels. In Duitsland zelf zijn op tientallen plekken bijeenkomsten gehouden ter voorbereiding, en vanuit veel steden gaan bussen naar Frankfurt, of wordt lokaal wat georganiseerd. Ook is er aansluiting gekomen van initiatieven in andere landen.
Met de eerdergenoemde organisaties is de lijst met landen waar initiatieven plaats vinden de volgende: Duitsland, Polen, Oostenrijk, Griekenland, België, Portugal, Slovenië, Denemarken, Italië. Kroatië en Oekraïne.

En Nederland natuurlijk. Er is een speciale Nederlandse onderafdeling op de centrale website http://march31.net/n

Ook in de polder werd een openbaar overleg uitgeroepen (https://www.indymedia.nl/node/2470) om een activiteit op 31 maart uit te werken. Er werd besloten een demonstratie in Utrecht te houden (te beginnen om 14:00 uur bij Station Overvecht) en die moet eindigen met een publieke manifestatie met daar ook een 'peoples assembly' om vervolgstappen te bespreken. Er wordt geprobeerd afspraken met de autoriteiten te maken, om te voorkomend dat de demonstranten weer worden ontvangen met een bak politiegeweld zoals op afgelopen 1 mei, toen de politie ook verhinderde dat iemand zich nog bij de demonstratie aan kon sluiten.

Er zijn inmiddels ook posters en flyers, wie wil helpen ze te verspreiden kan contact opnemen via 31maart@riseup.net
Een digitaal infopakket is hier te vinden http://march31.net/nl/2012/news-nl/promotiemateriaal-m31/
Ook wordt er een serie info-bijeenkomsten in Nederland gehouden (meer details onderaan).

Inhoudelijk onderscheidt de opstelling van het M31-netwerk zich van veel andere oproepen door wat in Duitsland zo mooi heet een systeemduiding. Benadrukt wordt dat er geen simpele verklaringen worden gezocht, zoals dat 'de bankiers' of een of ander complot de reden van de crisis zou zijn, maar dat het een logische uitkomst is van dit kapitalistische economische systeem. Daarom moeten we toewerken naar een ander systeem. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk directe noden en slachtoffers, en urgente conflicten die ook solidariteit behoeven, ook als ze niet helemaal dezelfde analyse delen. Daarnaast is een duidelijke internationalistische houding te zien: de demonstraties zijn nadrukkelijk bedoeld om solidariteit te betuigen met bijvoorbeeld de mensen in Griekenland en met immigranten.

Zie bijvoorbeeld een speciale krant gemaakt door de anarchosyndicalistische FAU met anderen:
http://redical.org/images/m31%20times%20internet.pdf
Een Engels-talig radio interview http://march31.net/2012/news/london-radio-interview-on-m31/
Vertaling van interview in weekblad Jungle World: http://march31.net/2012/news/interview-with-ums-ganze-on-m31/

Een ander, breder netwerk heeft ondertussen ook een groot overleg in Frankfurt gehouden (waar zo'n 400 mensen aan deelnamen) http://www.globalinfo.nl/Nieuws/bewegingen-plannen-europese-protesten-te...
Daar werd besloten om zich solidair te verklaren met de actiedag op 31 mei, en vervolgens drie dagen te plannen van actie in Frankfurt van 17-19 mei.(zie http://www.european-resistance.org)
In Frankfurt vergadert dan de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, een van de drie sleutelleden van de Trojka die de bezuinigingen in Europa oplegt. De vergadering gaat massaal geblokkeerd worden.

Op de Duitse Indymedia is een uitvoerig overzicht verschenen van de ontwikkelingen tot nu toe:
http://de.indymedia.org/2012/03/325782.shtml

De CNT in Spanje begint al twee dagen eerder en heeft opgeroepen tot een landelijke staking op 29 maart.
http://solfed.org.uk/?q=international%2Fthe-cnt-calls-a-general-strike-f...

Duitse Audio-oproep
http://soundcloud.com/top-b3rlin-1/m31-trailer-in-german
Mobilisatie-filmpje http://vimeo.com/37868595
Nog een mobilisatietrailer http://www.youtube.com/watch?v=9TfS84VO9-c

12 mei is ook tot een internationale actiedag uitgeroepen vanuit het occupygebeuren. Er zijn talloze mobilisatiefilmpjes voor, zoals deze uit Chili http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BO4yohh8rjM#!

Over 17-19 mei Frankfurt: http://www.globalinfo.nl/Nieuws/bewegingen-plannen-europese-protesten-te...

--------------------------

Update infoactiviteiten

*zondag 11 maart 2012 om 20:00 (deuren open 19:30)
Restaurant De Hagedis
Pyrmontkade 116, Den Haag
'Welke gevolgen heeft de eurocrisis voor de (Europese) burger?'
Deze info-avond wordt verzorgd door de Haagse MUG en wij zijn uitgenodigd om te vertellen over onze demonstratie.
www.xs4all.nl/~harriak7/haagsemug

*zaterdag 17 maart 2012 (tijd waarschijnlijk 16:00 uur)
De valreep
Polderweg 120,
Amsterdam Oost
'Europese crisis, noodmaatregelen en Europese actiedag'
Tijdens deze info-avond zullen we ingaan op de noodmaatregelen van IMF, EU en ECB en de consequenties voor bijvoorbeeld de bevolking in Griekenland en de samenleving. Daarna komen de gevolgen van de bezuinigingen en de Europese crisis voor Nederland aan bod. Tot slot gaan we in op de Europese actiedag tegen kapitalisme en de noodmaatregelen van IMF, ECB en EU en voor internationale solidariteit.
www.valreep.org

*zaterdag 24 maart 2012 van 14:00 tot 17:00
Hall of Fame
NS Plein 5
5014 DA Tilburg
georganiseerd door Weldaad en Occupy Tilburg.
inleiding "Kapitalisme, crisis en verzet: Griekenland als voorbeeld", door Peter Storm, actief in Occupy Tilburg. Ook informatie vanuit iemand van de M31-voorbereidingsgroep zelf.
http://www.georganiseerde-weldaad.nl/

*zondag 25 maart 2012 om 20:30
Eetcafé de Kale Kip
Populierenlaan 1
9741 HA Groningen
het restaurant is open vanaf 18.00, om 19.00 is er eten
'Europese crisis, noodmaatregelen en Europese actiedag'
Tijdens deze info-avond zullen we ingaan op de noodmaatregelen van IMF, EU en ECB en de consequenties voor bijvoorbeeld de bevolking in Griekenland en de samenleving. Daarna komen de gevolgen van de bezuinigingen en de Europese crisis voor Nederland aan bod. Tot slot gaan we in op de Europese actiedag tegen kapitalisme en de noodmaatregelen van IMF, ECB en EU en voor internationale solidariteit.

Er wordt ook nog gewerkt aan bijeenkomsten in Breda en Nijmegen (ovb)


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech