Plaats een aanvulling

Fotoverslag Nederlandse Volks-Unie demonstratie Gouda 10-10-2015

Nieuws, gepost door: STOP PEGIDA NEDERLAND OP ZONDAG 17 JANUARI 2016 IN APELDOORN op 31/12/2015 12:08:03

Wanneer: 31/12/2015 - 08:37

Op zaterdagmiddag 10 oktober jl. hield de neonazistische politieke partij de Nederlandse Volks-Unie in het centrum van Gouda haar tweede anti-islamdemonstratie van 2015. De 65 deelnemende neonazi’s hadden nog geen uur nodig om vier speeches aan te horen en de demonstratieroute af te lopen. Waarna NVU-partijleider Constant Kusters de neonazi’s, waaronder een zestal leden van de Autonome Nationalisten Vlaanderen, bedankte voor de “ijzeren discipline” die ze in de voorgaande 55 minuten getoond zouden hebben.

B. M., Nederlandse Volks-Unie, Soetermeer Skinhead Front, NVU, Gouda
Michiel Bos Nederlandse Volks-Unie, NVU ombudsman
Rob van Welie, Nederlandse Volks-Unie, NVU, Gouda

De aanleiding voor de NVU om in Gouda te demonstreren is een - al jaren durende - vete tussen NVU-voorzitter Kusters en de beruchte rechts-extremist Paul Peters: voormalig Voorpost-lid, leider van Identitair Verzet en de extreem-rechtse anti-islamorganisatie Pro Patria. Dit gelegenheidscollectief van Nederlandse en Vlaamse rechts-extremisten aangevuld met ADO Den Haag voetbalvandalen wilde, eind februari 2015, in Gouda tegen de bouw van de El-Wahda moskee demonsteren (1 & 2). Nadat Pro Patria, voor de tweede keer op rij, een geplande demonstratie op het laatste moment afzegde was het Kusters die een demonstratie in dezelfde stad en met hetzelfde thema aankondigde (3). Enkel om een lange neus naar zijn extreemrechtse concurrent Paul Peters te kunnen trekken.

Honderdtwintig deelnemers verwachtte de werkloze NVU-voorzitter Constant Kusters bij deze “Baas in eigen land! 100% ANTI ISIS! Tegen moslim-extremisme!” demonstratie (4). Toen er op het aanvangstijdstip van 13.00 uur nog geen 35 neonazi’s op het Stationsplein van Gouda stonden werd de muziek maar aangezet, in hoopvolle afwachting van al die “kameraden” die nooit zouden komen opdagen. Toen er om 13.30 uur slechts de helft van het verwachte aantal deelnemers op het plein stond begon de demonstratie met - zoals altijd - een speech van Kusters.

Uit de mond van de neonazi kwamen de woorden van islamofoob Geert Wilders; de Nederlandse bevolking zou in verzet moeten komen tegen de instroom van vluchtelingen en asielzoekerscentra. Ook zou Nederland afgesloten moeten worden zoals de eigen woning, en hebben politici maling aan de bevolking. Voorts wist de voor verschillende geweldsdelicten en illegaal vuurwapenbezit tot celstraf veroordeelde Constant Kusters te vertellen dat de meeste criminelen buitenlanders zouden zijn; kijk maar eens naar het tv-programma Opsporing Verzocht. Aldus sprak duitendief Kusters, die van NVU-gelden een plasma-tv kocht voor in zijn eigen socialehuurwoning.

De tweede spreker was - zoals wel vaker - NVU-partijsecretaris en kringleider Haarlem Peter van Egmond (foto 12). In zijn vier minuten durende speech had Van Egmond het onder andere over de nationale moord, de politiek correcte dictatuur, het door de pers in een psychische wurggreep worden gehouden en de identiteitslopers van GroenLinks. Zware woorden die gelukkig werden gevolg door een wandeling die, onder begeleiding van de Mobiele Eenheid, leidde door het lommerrijke van Bergen IJzerdoornpark naar de Piersonweg.

Op de rotonde in de Piersonweg waren er speeches van de Vlaming Christian (Kris) Berteryan (foto 6), leider van de neonazistische beweging Autonome Nationalisten Vlaanderen en tevens NVU-kringleider Vlaams Brabant, en de Belg Eddy Desmedt van de Waals-nationalistische beweging NATION (foto 10). Beide speeches duurden nog geen tien minuten, waarna de wandeltocht van het bonte gezelschap neonazi’s, rechtsextremisten en opstandige lokale jeugd via de Van Beverninghlaan en de Crabethstraat terug liep naar het Stationsplein van Gouda.

Om 14.25 uur zat de zoveelste standaard NVU-demonstratie, die hetzelfde thema had als de voorgaande (5), erop. Een demonstratie die hooguit enkele tientallen nieuwsgierigen had weten te trekken en die antifascisten links hadden laten liggen. Van de weinige journalisten die aanwezig waren verschenen er nog minder artikelen (6). Op menige redactie is het inmiddels ook wel duidelijk dat deze NVU–activiteiten geen nieuwswaarde meer hebben (7) .

(1). Pro Patria wil op 28 februari in Gouda demonstreren
www.omroepwest.nl/nieuws/2782223/Pro-Patria-wil-op-28-februari-in-Gouda-...

(2). Pro Patria zegt demonstratie af na 'islamitische dreigementen'... of kregen ze geen mensen op de been?
www.omroepwest.nl/nieuws/2791727/Pro-Patria-zegt-demonstratie-af-na-isla...

(3). NVU gaat wél demonstreren in Gouda
http://nos.nl/artikel/2021818-nvu-gaat-wel-demonstreren-in-gouda.html

(4). Nederlandse Volks-Unie demonstreert zaterdag in Gouda tegen IS
www.omroepwest.nl/nieuws/2956219/Nederlandse-Volks-Unie-demonstreert-zat...

(5). Op zaterdagmiddag 4 april 2015 hield de NVU haar “Baas in Eigen land! Tegen Moslim-Extremisme! & 100% anti Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS)!” demonstratie in het centrum van Den Haag. Een fotoverslag van deze NVU demonstratie staat hier: www.indymedia.nl/node/29956

(6). Het door vrijwilligers gerunde R.E.V. Media was één van de weinige mediaorganisaties die aan deze NVU demonstratie aandacht besteedde.
www.revmedia.nl/2015/10/demonstratie-tegen-is-en-vluchtelingen-incl-video/

(7). Ook het feit dat journalisten van o.a. Nieuwe Revu, Nieuwsuur, NOS en Powned bij Constant Kusters langsgaan voor een interview maar deze uiteindelijk niet publiceren of uitzenden, bevestigt dit.

Foto 1. In het zwarte Adidas trainingspak en met het NVU protestbord de neonazi B. M., voormalig lid van het Soetermeer Skinhead Front.

Foto 2. Met grijze hoed de NVU ombudsman en kringleider provincie Gelderland de neonazi Michiel Bos.

Foto 3. In de zwarte Tommy Hilfiger polo de NVU neonazi Rob van Welie.
Constant Kusters, de oud-PVV'er Olof Wullink en Rob van Welie waren 3 van de in totaal 8 sprekers tijdens de inspraakbijeenkomst over de mogelijke vestiging van een tweede asielzoekerscentrum in de gemeente Rheden, op dinsdagavond 10 november 2015 (8).

(8). Inspraakavond met Nederlandse Volks-Unie in Rheden rustig verlopen
www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/rheden/inspraakavond-met-nvu-in-rhe...

Tags: Nederlandse Volks-Unie neonazi NVU

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech