Plaats een aanvulling

21-1-2017 Oproep: Solidariteit met de anarchisten beschuldigd van bankonteigening in Duitsland

Nieuws, gepost door: nn op 05/01/2017 01:10:28

Wanneer: 05/01/2017 - 22:22

De anarchistische kameraden die worden verdacht van deelname aan een bankonteigening van een bank in Aken, Duitsland in november 2014 zitten nog steeds opgesloten in gevangenissen in Duitsland in afwachting van hun proces dat 23 januari 2017 begint. De kameraad uit Amsterdam die ook werd verdacht van bankonteigening in een andere zaak is vrijgesproken, al heeft de aanklager aangekondigd in cassatie te gaan (meer info daar over www.solidariteit.noblogs.org).


Vanuit ‘Solidaritat Rebel’, willen we dat onze opgesloten kameraden onze solidariteit voelen over de grenzen en door de tralies en muren heen, en hun kracht sturen.

We willen wijzen op drie belangrijke hoofdrolspelers die verantwoordelijk zijn voor de kidnapping van onze kameraden.

1: Pax Bank en partners
De banken waar de bankonteigeningen plaatsvonden zijn de Pax Bank en Aachener Bank – gesticht door een priester in Keulen in de Eerste Wereldoorlog – gelinkt aan de katholieke kerk en recent aan wapenhandel. Terwijl zij humaniteit, moraal en ethiek prediken vullen ze hun zakken met het geld van wapenhandel en oorlogen. Wederom een bewijs van de onomstotelijke alliantie tussen kerk en kapitaal.

2: De handlangers en dienaren van de staat: de samenwerking tussen staten en hun politiekorpsen
De criminele inlichtingendienst van Duitsland (LKA) deed een verzoek aan politiekorpsen in andere landen, in deze zaak was dat de Mossos d’Esquadra (Catalonië) die op haar beurt weer de informatie verzamelden die gebruikt werd voor het identificeren en lokaliseren van onze kameraden. Echter was het Europol die een arrestatiebevel uitvaardigde wat resulteerde in de aanhoudingen van onze vrienden (in Bulgarije en Barcelona). De grenzen, zo blijkt maar weer, zijn alleen van toepassing voor de armen, de rebellen en de migranten. Nooit voor de rijken, de repressieve instellingen en het kapitaal.

3: Controletechnologieën en repressie: nieuwe (en niet zo nieuwe) technieken
Het hoofdbewijs dat de aanklager tot nu toe heeft is DNA dat verzameld is door Mossos d’Esquadra zonder medeweten van de aangeklaagden. Een ander belangrijk stuk bewijs is de biometrische analyse onttrokken van beelden die opgenomen zijn door de beveiligingscamera’s van de bank en de omgeving daarvan: de vormen van het hoofd, de kaak, en de manier van lopen etc.

Zonder onze haat en verwerping van de gevangenissen als centrum van straf en uitsluiting te vergeten, willen we onze haat jegens de media als scheppers van de werkelijkheid in medeplichtigheid van de onderdrukking uiten. Die werkelijkheid die wordt belichaamd door politieke partijen, banken, massamedia, de kerk en andere bondgenoten van de staat en het kapitaal. De beste weg om onze strijd voort te zetten is om hun niet onze ideeën en opstandige daden te laten vergruizen, al is dat hun repressieve intentie.

Het maakt ons niet uit of onze kameraden onschuldig of schuldig zijn aan de beschuldigingen. Ze zijn geen slachtoffers, ze zijn strijders, en op een dag zoals 23 januari aanstaande, wanneer het proces van start gaat, bevestigen we nogmaals dat wij de categorieën als schuldig of onschuldig afwijzen maar juist banden smeden van soliditeit en rebellie. Daarom roepen we jullie allemaal op om je steun te uiten op zaterdag 21 januari, in de straten van je stad, buurt of dorp, en om aandacht te geven aan de kidnapping van onze vrienden.

De anarchisten gevangen in Duitsland zijn niet alleen!
We eisen hun vrijheid!
We willen ze bij ons!

Vertaald van www.solidaritatrebel.noblogs.org


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech