Plaats een aanvulling

Drukte bij rechtszaak NN arrestant Den Haag

Nieuws, gepost door: nn op 01/03/2017 03:07:23

Wanneer: 01/03/2017 - 19:52

Vandaag was het een drukke bedoening bij het paleis van justitie te Den Haag, waar de zaak van NN werd behandeld.


Vandaag was het een drukke bedoening bij het paleis van justitie te Den Haag, waar de zaak van NN werd behandeld.

Al ruim voor de zaak aanving verzamelde mensen zich op het plein, alwaar de smeris en ME stonden te wachten. Terwijl de groep gestaag groeide werd deze door de smeris nog gepoogd aan te spreken, iets over een maximaal aantal wat de zaal in zou mogen (van een openbare zitting) of iets dergelijks.

Uiteindelijk zijn er zo'n 50 personen vanuit het hele land naar de zitting gekomen. Ook waren er heel wat studenten die voor hun studie 'in kwamen zitten'. Personen die kwamen voor NN namen voor zover er stoelen waren plaats in de zaal, de overige gingen naar de ruimte erboven. NN trok volle zalen, toen hij de zaal met een glimlach betrad werd hij enthousiast begroet vanuit de zaal.

De betogen van de verdediging waren lang en krachtig, die van de officier van justitie beduidend minder. De argumenten die werden aangevoerd worden wellicht later nog uitgeschreven. De eis van de officier van justitie was 90 euro boete voor het niet tonen id en een maand detentie voor het belemmeren van een ambtshandeling (het nemen van vingerafdrukken)

Na een preliminaire verweer van de verdediging heeft de rechter zich tijdelijk teruggetrokken voor beraad, de zaal kon blijven zitten. Toen NN zich naar de zaal keerde, wat oogcontact maakte en er wat over en weer gezwaaid werd, besloten de vier wouten die aanwezig waren hem de zaal uit te voeren, wat joel geluiden los maakte bij de groep.

Toen de rechter weer zat en NN de rechtszaal weer in kwam, werd deze met applaus onthaald. De rechter maakte nog een opmerking naar de zaal over het belang van stilte, maar naast het verlaten en betreden van de zaal door NN is de zaak, zoals zij dat noemen, ordelijk verlopen.

De rechter heeft na een redelijk lang beraad uitspraak gedaan waarin NN schuldig bevonden wordt. De straf die hierbij is opgelegd is 90 euro boete voor niet tonen id, te vervangen door 1 dag hechtenis, en 10 dagen hechtenis voor de 'belemmering ambtshandeling'. Bij elkaar 11 dagen hechtenis, gelijk aan de periode die hij al in voorarrest verbleef.

Hoewel we blij zijn dat onze kameraad niet nog langer hoeft te zitten, zijn we kwaad om de uitspraak. Iemand die enkel zijn 'rechten' heeft uitgeoefend wordt afgestraft met een beroving van diens vrijheid, iets wat wederom laat zien dat het rechtssysteem niet werkt.

Momenteel zijn er mensen bij de bajes om NN op te vangen met wat lekkers en hem zo snel mogelijk weer een prettige omgeving te rijden. NN is ook nog altijd NN.

Dit is echter niet het einde!
De strijd tegen repressie gaat door, de noodzaak daarvan blijkt onder andere uit de behandeling die onze kameraad heeft gekregen. Maar niet alleen dit is een voorbeeld, er zijn nog vele anderen die dagelijks het slachtoffer worden van het gewelddadige staats instrument genaamd politie, soms met dodelijke afloop. De politie is een knokploeg voor de heersende klasse en dient bestreden te worden, iets waar een ieder een bijdrage aan kan leveren. Zij hebben de macht, wij hebben de nacht!

Fuck the police! It's time to fight back! (A)


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech