Plaats een aanvulling

Updates NoHoGeSa aanstaande zondag in Enschede

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 16/06/2017 06:09:48

Wanneer: 18/06/2017 - 07:59

Gisteren heeft de gemeente Enschede, onder druk van de antifascistische mobilisatie, een algeheel demonstratieverbod afgekondigd voor aanstaande zondag. Ondanks dit verbod roepen neo-nazi’s samen met de leiding van Pegida nog steeds op om zondag naar Enschede af te reizen, om nu om 13:00 op de Oude Markt te verzamelen.


Wij kunnen er niet op vertrouwen dat de gemeente en politie een samenkomst van Duitse en Nederlandse neo-nazi’s zal tegenhouden. Wij blijven de situatie daarom in de gaten houden en roepen dan ook nog steeds op om zondag naar Enschede te komen om zo nodig in verweer te komen tegen extreem-rechts.

Wel betekent het verbod dat de demonstratie “Stop de internationale nazi demonstratie in Enschede“ die om 12:00 zou starten niet door gaat. Pegida-leider Edwin Wagensveld riep gisteren middels een Duitstalig filmpje op Facebook zijn achterban op om toch naar Enschede te komen, als een soort Project X. Wagensveld roept nu niet op voor 14:00 op het Polaroid-terrein, maar om 13:00 op de Oude Markt. Wel gaf hij aan dat Kategorie C niet komt dat de sprekers van Britain First ook hebben afgehaakt. Veel rechts-extremisten geven aan dat ze aan de oproep gehoor gaan geven.

Zorg daarom dat je aanstaande zondag 18 juni op tijd in het centrum van Enschede bent en laat zien dat extreem-rechtse actievoerders niet welkom zijn. Wees voorzichtig en let op elkaar: uiteraard kunnen er groepen nazi’s en Pegida aanhangers rondlopen. Ook heeft de politie aangegeven dat ze eventuele ‘actievoerders’ terug willen sturen, en dat ze de mogelijkheid hebben om mensen preventief te fouilleren. Organiseer jezelf en je vrienden of sluit je ter plekke aan, wees creatief, wees voorbereid en kom in actie!

Infostructuur – Infolijn, Twitter en website

Laat Ze Niet Lopen zal gedurende de gehele dag de situatie in Enschede monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. De infolijn is te bereiken via 06 26 68 86 41. Heb je zondag belangrijke informatie over extreem-rechtse actievoerders, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn. Bel ook als je zelf informatie nodig hebt. Ook houden wij de ontwikkelingen bij middels een tijdlijn op Twitter. Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten.

Actiekaart

Ook voor dit protest is er een actiekaart van de omgeving beschikbaar. De actiekaart is voorzien van een grid, maak hier gebruik van als je communiceert met de infolijn. Gebeurtenissen op de dag van het tegenprotest zullen worden voorzien van een grid-locatie. De actiekaart vind je hier. Download de kaart, zodat je deze alvast zelf kan printen of opslaan op je telefoon.

Arrestantengroep en advocaat

Bij een protestactie kan het altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De advocaat die zondag paraat staat is Willem Jebbink. Het nummer van de AG wordt zaterdag bekend gemaakt.

Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden, noem dan geen namen maar geef een duidelijke omschrijving van uiterlijk en locatie. Mocht je zelf de pineut zijn, leg dan geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Teken ook niks, met in het bijzonder geen strafbeschikking. Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden. Wordt je onverhoopt langer dan 6 uur vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar Willem Jebbink. Neem als je weer vrij komt direct contact op met de AG, dan weten ze dat je vrij bent en kunnen ze je voorlichten. Meer info van en over de arrestantengroep vind je hier

Kom 18 juni naar Enschede en kom in actie! Stop de internationale nazidemonstratie, Laat Ze Niet Lopen!

Tags: Enschede hogesa pegida

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech