Plaats een aanvulling

Grote Mars en Protest tijdens de Landelijke Intocht in Dokkum!

Nieuws, gepost door: nn op 14/11/2017 11:01:05

Wanneer: 14/11/2017 - 13:19

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) doet een beroep op iedereen om op zaterdag 18 november, tijdens de landelijke Sinterklaasintocht, naar Dokkum te komen en samen een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest én een samenleving zonder racisme. Op zaterdag 18 november organiseren wij een Mars voor Beschaving en een protest tegen Zwarte Piet. Vanuit Amsterdam en Rotterdam zullen er bussen naar Dokkum vertrekken.


Nodig je vrienden uit voor het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1680178708668995/

HET VERZET GAAT DOOR
De VN heeft gerapporteerd dat Zwarte Piet in direct verband met het Nederlandse slavernijverleden staat, het College voor de Rechten van de Mens noemde Zwarte Piet “een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur” en de Kinderombudsman noemde Zwarte Piet in strijd met kinderrechten. Na jaren protest lijkt er langzaam maar zeker verandering plaats te vinden. In Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is Zwarte Piet afgeschaft. De rest van Nederland houdt echter nog vast aan de racistische karikatuur. Verzet en protest zorgt voor verandering, ons verzet gaat dus door!

DOKKUM, 18 NOVEMBER 2017, 10.30-13.00
Zwarte Piet is slechts een reflectie van dieper liggend racisme in de Nederlandse samenleving. Discriminatie op de arbeidsmarkt, xenofobische maatregelen tegen vluchtelingen en andere migranten en repressie van vreedzame demonstranten (o.a. Rotterdam, 2016) kunnen niet worden geaccepteerd. Juist in een tijd waarin racistische en xenofobische politieke partijen en groeperingen in opkomst zijn is het van belang om onze stem te laten horen tegen institutioneel racisme.

In overeenstemming met de autoriteiten van gemeente Dokkum, hebben wij een A-locatie uitgekozen om onze stem te laten horen voor een inclusief Sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet. Het programma is als volgt:

10.30 - 11.15 Mars voor beschaving (met toespraken)
11.15 - 13.00 Protest tegen Zwarte Piet

BUSSEN
Vanuit Amsterdam en Rotterdam zullen er bussen naar Dokkum vertrekken. Vertrektijd en -plaats worden via de mail en op deze evenementpagina bekend gemaakt. Verwachte vertrektijd uit Dokkum: 13:30 uur. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij kijken of er bussen vanuit andere steden ingezet kunnen worden. Meld je aan voor de protest en/of bussen via het formulier: https://goo.gl/forms/C9pHYFqGaqvwayhB2

Eigen bijdrage: €10.

EIGEN VERVOER
Kom je met eigen vervoer? Er zijn twee mogelijkheden. Kom naar de vertrekplaats in Amsterdam of Rotterdam of wij zien jou in Dokkum. Plaats van aankomst in Dokkum wordt snel bekend gemaakt. Zorg ervoor dat je met tenminste één ander persoon komt om je veiligheid te waarborgen. Stuur ons een mail voor verdere informatie.

VEILIGHEID
Met de burgemeester en politie van Dokkum is overeengekomen dat het recht op betoging en vrijheid van meningsuiting gerespecteerd zullen worden. KOZP heeft een kennisgeving ingediend die is goedgekeurd.

Een vreedzaam protest is wat wij nastreven. KOZP is niet uit op gewelddadige activiteiten, rellen, delicten of andere vormen van protest die tot onnodige provocatie en agressie kunnen leiden. Wij vragen iedereen om zijn of haar (letterlijke) strijdbijl thuis te laten. Houd het constructief en kijk uit met provocerende uitspraken.

KOM OP VOOR ALLE KINDEREN
Alle kinderen hebben recht op een omgeving waarin zij niet met racistische stereotype beelden worden geconfronteerd die hun zelfbeeld aantasten. Volwassenen houden Zwarte Piet in stand. Onze boodschap in Dokkum is dan ook gericht op de aanwezige volwassenen, de NTR en het Sinterklaasjournaal, de gemeente Dokkum, de sponsoren van de intocht, en alle andere volwassenen in de Nederlandse samenleving die racisme in stand houden.

Dit initiatief is powered by Stichting Nederland Wordt Beter.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech