Plaats een aanvulling

Vloerwerk Filmavond: Riff Raff

Aankondiging, gepost door: nn op 18/12/2017 12:05:12

Waar: Nieuwland, Pieter Nieuwlandstraat 93, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 26/01/2018 - 19:30

'A bitter-sweet comedy'

Regisseur: Ken Loach 1991


De film Riff Raff gaat over een jonge bouwvakker in het Londen van Margaret Thatcher. Een sociaal huurblok word gerenoveerd voor yuppen-appartementen. Hij is zelf dakloos en kraakt met zijn maten van de bouwplaats een woning. Ook zijn er problemen met de baas en er is zelfs een love story. Ken Loach staat bekend om zijn 'kitchen sink'-drama's, en Riff Raff is veruit één van de beste van zijn films. Dit waarschijnlijk omdat het script is gebaseerd op een toneelstuk dat is geschreven door een bouwvakker, en dat bijna alle acteurs ook allemaal echt in de bouw hebben gewerkt. Sterker nog, deze film heeft na 35 jaar niks aan actualiteit ingeboet. Een van de acteurs is Ricky Tomlinson, die in de jaren '70 onterecht 2 jaar in de bak heeft gezeten omdat hij betrokken was bij een militante vakbondsgroep van bouwvakkers. Het was al duidelijk dat hij er in was geluisd, maar in 2017 is officieel bekend geworden dat de Special Branch (de Engelse AIVD) de groep had geïnfiltreerd. Die heeft er alles aan gedaan om de groep autonome bouwvakkers te breken.

Voor de film is er een korte introductie over de film en wordt er iets vertelt over de en 'Shrewsbury Two' (waarvan Ricky er 1 van was), de "Building Workers Group" en het schandaal rond de 'Blacklisting' van duizenden bouwvakkers in de UK door de grote bouwbedrijven die samenwerkten met de Special Branch en politie.
wanneer: vrijdag 26 januari

Deur open om 19:30, film begint om 20:30.

Waar: Pieter Nieuwlandstraat 93 te Amsterdam

Deze avond word georganiseerd door: www.vloerwerk.org

Tags: amsterdam filmavond vloerwerk

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech