Plaats een aanvulling

Verbod Rote Hilfe dreigt, solidariteit gevraagd

Nieuws, gepost door: globalinfo.nl op 13/12/2018 12:11:52

Wanneer: 13/12/2018 - 11:35

Rote Hilfe (Rode Hulp) is een van de oudste ‘groepenoversteigende’ anti-repressie-structuren in Duitsland. De organisatie zamelt geld in en geeft juridische en andere steun aan actievoerders die met repressie te maken krijgen. Daarnaast zorgt de organisatie, die veel lokale groepen heeft, voor informatie over vervolging van linkse activisten. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) wil de organisatie gaan verbieden.


Een vertaling van de oproep van Rote Hilfe (bron: indymedia.de: https://de.indymedia.org/node/26431) vertaling globalinfo.nl)

Federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) plant volgens een artikel in weekblad Focus een verbod op de solidariteitsorganisatie Rote Hilfe e.V .. Het is aan jou om de club nu de solidariteit te geven die deze verdient.

De enige organisatie van radicaal links die alle stromingen overstijgt heeft jullie allemaal, alle linkse activisten, de laatste jaren ondersteund. Of het nu financieel was, als de politieke activiteit weer eens in zijn bestaan werd bedreigd, of met een goed advies als er weer een gele brief in de brievenbus lag, een juiste flyer op het juiste moment, met advies dat je beter je mond kunt houden of de kosten van een gevangenisverblijf .

Om nog maar te zwijgen van het feit dat zij een van de weinige linkse organisaties is die zich voortdurend verzet tegen snuffelenparagrafen en het aanscherpen van wetten door law and order-ideologen. En dat onverkoopbaar en onomkoopbaar vanuit antikapitalistische positie. Waar vind je dat tegenwoordig nog?

De Rote Hilfe van vandaag is de directe opvolger van de Roten Hilfe Deutschland, een organisatie die de antifascistische strijd massaal heeft ondersteund tot zijn laatste verbod door de nazi's in 1936. Dit alles door het idee van solidariteit - dat men elkaar de rug moet dekken om de politieke strijd voor een betere wereld te kunnen voeren. We haken vandaag aan bij dit principe. Het feit dat er een nieuw verbod loopt, laat alleen zien in welke stormachtige tijden we ons bevinden.

Met 43 lokale groepen en meer dan 9000 leden lijkt de golf aan strafvervolging nu een van de meest succesvolle linkse organisaties in de BRD te hebben bereikt. Volgens de inlichtingendienst is de Rote Hilfe de "snelstgroeiende links-extremistische groep in Duitsland". Het is redelijk om te zeggen dat de heersers ons project als een bedreiging beschouwen.

Maar de aanval op de Rode Hulp is een aanval op het idee van een betere toekomst - het idee van solidariteit.

Ze willen ons als beweging verbieden, niet alleen een vereniging. En dat zal ze niet lukken.

Wat te doen?

Nu geldt voor de eerste keer: wij voor jullie en jullie voor ons. Want solidariteit helpt ook tegen deze vervolgingsbedreigingen - we moeten nu laten zien met welke verankering ze te maken hebben. En het gaat er nu echt om!

*) Als je geen lid van Rote Hilfe bent - wordt dan lid! Zo openbaar als je kunt.
*) Als je journalistieke artikelen, blogs en radioverslagen maakt, is dit het moment om stelling te nemen tegen de ruk naar rechts en hetze.
*) Word actief - maak dit openbaar!
*) Maak je vrienden bewust van de verbodsdreiging, debatteer en agiteer - het gaat ergens om.

United we Stand!!

www.rote-hilfe.de http://rote-hilfe.de/

----------

Aanvulling globalinfo: voor wie denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen: na de protesten tegen de G20 in Hamburg werd de informatiewebsite indymedia-linksunten uit de lucht gehaald en als geheel verboden - niet eens op basis van specifieke berichten. Ondanks een campagne voor de website is die nog steeds verboden.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech