Plaats een aanvulling

Wat is het verschil tussen begrafenisverzekeringen en een levensverzekeringen?

Ruis, gepost door: sem op 24/01/2019 01:03:35

Wanneer: 24/01/2019 - 15:34

Tijdens je leven bezig zijn met de dood, is niet eenvoudig. Het is wel verstandig om erbij stil te staan of je goed verzekerd bent. Denk daarbij ook aan je nabestaanden. Welke verzekering neem je en wat is het verschil tussen begrafenisverzekering en een levensverzekering?

Begrafenisverzekering

Het is een verzekering waarmee je de kosten van een crematie of begrafenis betaald. Ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, de twee meest voorkomende in Nederland zijn:

Naturaverzekering
Kapitaalverzekering

Naturaverzekeringvergoed een bepaald bedrag van de kosten van de uitvaart. Dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag. Per verzekering is het afhankelijk van de voorwaarden welke handelingen onder de verzekering vallen. Het is bij een naturaverzekering mogelijk om in plaats van geld te krijgen, goederen of diensten aangeboden te krijgen.

Kapitaalverzekeringen keert een bedrag uit aan de nabestaanden, deze is afhankelijk van de gekozen dekking. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen.

Bij een uitvaartverzekering wordt er alleen een bedrag uitgekeerd bij het overlijden om de kosten van de uitvaart te betalen.

Levensverzekering

Deze verzekering keert een bepaald bedrag uit wanneer de verzekerde overleden is. Dit hoeft trouwens niet altijd uitbetaald te worden voor een bepaalde datum en wordt zelfs uitgekeerd bij het in leven zijn van de verzekerde op een bepaalde datum. Het kan ook beide, zowel een deel bij het overlijden van de verzekerde en een deel bij het in leven zijn van de verzekerde. Deze verzekering betaald ook eventueel een periodieke uitkering bij het in leven zijn van de verzekerde of vanaf het overlijden van de verzekerde aan de nabestaanden. De verzekerde is dan verzekerd van een goed verzorgde oude dag en de nabestaanden kunnen rondkomen na het overlijden van de verzekerde.

Het verschil

Een uitvaartverzekering keert alleen een bedrag uit om de uitvaart mee te betalen.
Een levensverzekering is een verzekering die ook betaald bij het in leven zijn van de verzekerde voor een verzorgde oude dag en uitbetaald aan nabestaanden na het overlijden van de verzekerde.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech